Nisam upucen,al dal mi neko moze objasnit zbog cega ne bi mogli sve stavit na jedan disk i napravit jedno izdanje? Dal je igra veca po bilo cemu od recimo Witchera 3? Iskreno ne kuzim,a ovo izgleda ko zesca muljaza.
Final Fantasy VII Remake
Ne znam, nisam igrao Witchera pa ne mogu izvršiti tu komparaciju, ali originalni FF VII sam po sebi je ogroman. Pogotovo mapa kad izađeš iz Midgara.
A ako budu pazili na svaki mogući detalj, a k tome ovako detaljno kako su prikazali dosad u traileru onda nemam iskreno ništa protiv podijeljenosti.
Onda ako bude u dva ili tri dijela, makar ću znati da su ostali dosljedni svojoj viziji. Pogledajte samo ulice kako su detaljno odrađene, baš imam osjećaj da ovo radi ogroman tim.
Ako će world mapa biti ogromna i detalja, tipo recimo FFXII, onda bi to moglo biti fkt preogromno :*
Nisam upucen,al dal mi neko moze objasnit zbog cega ne bi mogli sve stavit na jedan disk i napravit jedno izdanje? Dal je igra veca po bilo cemu od recimo Witchera 3? Iskreno ne kuzim,a ovo izgleda ko zesca muljaza.Nije veća od witchera, razlog je veća zarada. Ako već animacije zauzimaju toliko prostora da ne stane na jedan BD neka stave na 2 i prodaju u paketu. Da, čista muljaža je u pitanju, ali igra će se kupit svejedno
Ne mozes to tako gledat. Sve je stvar kompresije i kako su kvalitetni asseti. Japanske igre, a pogotovo FF, su itekako poznate da ne stede na materijalima. Jos ako navale i sa CG cutscenama (za koje se itekako nadam da ce biti) pored ovih realtime zacas nafilas blu ray. Nedavno sam skinuo FF15 duscae i to ima 8 gb. Usporedbe radi citava skyrim igra ima samo 5 gb. A vidi koja razlika. Ne mora sve bit muljaza. Epizode cak i mogu dobre bit, ako fakat svaki release bude tako krcat i detaljan, mi igraci dobivamo ogromnu igretinu na vise djelova. FF7 je u 1997 bio jedna od najskupljih igara, cak 70 milijuna (danas) je kostao za izradu i to na 3 diska. Ne bi me zacudilo da budu i sad 3 epizode.sudeci po trailerima kakva je atmosfera i art moglo bi biti hebeno dobro...
Baš to, btw. ništa ne pričaš kakva ti je Duscae :-P.
Ne mozes to tako gledat. Sve je stvar kompresije i kako su kvalitetni asseti. Japanske igre, a pogotovo FF, su itekako poznate da ne stede na materijalima. Jos ako navale i sa CG cutscenama (za koje se itekako nadam da ce biti) pored ovih realtime zacas nafilas blu ray. Nedavno sam skinuo FF15 duscae i to ima 8 gb. Usporedbe radi citava skyrim igra ima samo 5 gb. A vidi koja razlika. Ne mora sve bit muljaza. Epizode cak i mogu dobre bit, ako fakat svaki release bude tako krcat i detaljan, mi igraci dobivamo ogromnu igretinu na vise djelova. FF7 je u 1997 bio jedna od najskupljih igara, cak 70 milijuna (danas) je kostao za izradu i to na 3 diska. Ne bi me zacudilo da budu i sad 3 epizode.sudeci po trailerima kakva je atmosfera i art moglo bi biti hebeno dobro...Ja bih počekao da konkretno najave šta će bit s tim prije nego se odlučim da li sam za ili protiv. Za sad sam skeptičan, a i neću vjerovat da je to grafika koja će bit ingame dok ne vidim igrivu verziju, dovoljno sam već prvih trailera sa "in game" grafikom vidio do sad tako da mi se upali bullshit alarm svaki put kad nešto izgleda bolje od očekivanog.
Baš to, btw. ništa ne pričaš kakva ti je Duscae :-P.Iskreno jos nisam ni stigao odigrat
FFXV mapa (1 blu-ray :( )
Sve dosad prikazano izgleda i više nego odlično, ali ovo je prilika da Square zaradi i oni to znaju , realno ova igra izlazi za sve platforme (PS4, PC, XONE, NX) i biti će prva u redu za next-gen tretman tako da se nadam da neće biti pi*ke i prodavat disc verzije po punoj cijeni...
Jasno je da je jedan od motiva i veća zarada. Nisu slijepi, vidjeli su kakve je reakcije izazvao trailer.
Na prvu bi trebao trebao biti protiv ali možda se na kraju ispostavi kao dobitak za sve.
Jer je moguće da bi zbog manjka prostora na disku sadržaj bio rezan. A znamo da materijala za npr tri epizode ima i previše.
Originalni FF7 je nevjerojatno detaljna igra prepuna prekrasnih lokacija(ne copy paste, svaka je drugačija od druge) za koje će trebati stvarno dosta vještine i vremena da se prebace na pravi način u remake.
Igra ima podosta linarnih dijelova koji moraju biti dobro odrađeni.
Tu su mini igre, hrpa razgovora koje moraju prebacit u kvalitetne animacije.
To je ono što po meni predstavlja problem a ne otvorena mapa koja povezuje lokacije.
Ovo što su prikazali u traileru veseli je su savršeno prenijeli FF7 u novo doba.
Drago mi je što će dodati neke nove stvari, naravno nadam se da neće pretjerat..
Stalo sve na disk ili ne, predviđam 3x$60.. čemu služe fanovi nego da se gule :)
Moraju biti vjerni originalu dakle tri diska. :)
A quick breakdown of the combat elements seen in the PSX 2015 trailer.
UI
The UI consists of the command menu on the bottom left. The bottom right has the character name, HP, MP and limit break gauge. There is also another gauge under the character name that the devs are currently calling the ATB gauge. (This name may get changed later).
The ATB gauge doesn’t work like it does in older Final Fantasies, where the gauge constantly fills up and you only take action once it fills completely. The way it works here is that it depletes constantly, and only fills up when you attack. When this gauge fills up completely, it turns red (there might be other triggers for turning red as well), and allows the characters to use special attacks. These special attacks do not consume MP.
Gif below shows the ATB gauge depleting before filling up when Cloud attacks:
Special Attacks:
Once the ATB gauge turns red, special attacks can be used by the character. Some examples can be seen below:
Party:
The party consists of three members, just like the original game. You can switch between party members.
Battles:
Battles are seamless, i.e., no transitions to some combat screen, etc. The combat should mostly flow like Kingdom Hearts fights, but there might be some more elements that add some strategical aspect. The ATB gauge that lets you use special attacks might have more to it. Or there might be another gauge or element that they haven't shared yet.
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1152125&highlight=final+fantasy
https://www.youtube.com/watch?v=dkB7l32pElc
Ne mozes to tako gledat. Sve je stvar kompresije i kako su kvalitetni asseti. Japanske igre, a pogotovo FF, su itekako poznate da ne stede na materijalima. Jos ako navale i sa CG cutscenama (za koje se itekako nadam da ce biti) pored ovih realtime zacas nafilas blu ray. Nedavno sam skinuo FF15 duscae i to ima 8 gb. Usporedbe radi citava skyrim igra ima samo 5 gb. A vidi koja razlika. Ne mora sve bit muljaza. Epizode cak i mogu dobre bit, ako fakat svaki release bude tako krcat i detaljan, mi igraci dobivamo ogromnu igretinu na vise djelova. FF7 je u 1997 bio jedna od najskupljih igara, cak 70 milijuna (danas) je kostao za izradu i to na 3 diska. Ne bi me zacudilo da budu i sad 3 epizode.sudeci po trailerima kakva je atmosfera i art moglo bi biti hebeno dobro...A da je ovo napravil EA ili Ubisoft jebali bi im sve po spisku,cijeli net,ja iskreno ne vjerujem da ovo ne stane na jedan disk,nije open world,CGI ne izgleda nista bolje nego recimo jedan Uncharted 4 i ne znam,meni je ovo bljuv potez i mislim da ste prenostalgicni i preveliki fanovi pa vam ne smeta.
Jebiga renda, sudiš na osnovu skoro pa ništa informacija što imamo. Ja ne podržavam ovaj Squareov potez, ali ako stvarno ostanu dosljedni originalu, ako budu imali nekih novih ideja, zanimljivih questova, masu sitnih detalja, onda nas čeka jedno nezaboravno iskustvo.
Pogotovo za one koji nikad nisu igrali FF VII.
Kolko GB su zauzimali fimici kod uncharted 3 ?
Ja uopce ne branim ovaj koncept. I ja bi radje kompletnu igru odmah. Kazem pricekajmo detalje pa cemo znat na cem smo. Ova ekipa je razapeta izmedju kh, ff15 i ovo. A izgleda fakat kao da svaku sitnicu idu na ruku fanovima. Jednostavno igra izgleda kako sam mastao o remakeu.. to su ogromni projekti i ako ce fakat ici na sve detalje i jos prosiriti moglo bi nas cekat stvarno nesto posebno. Ne znam jesi renda igrao original ali to je ogromna igra za posten remake.
Kolko GB su zauzimali fimici kod uncharted 3 ?Oko 12 GB (2D) ako se ne varam. Na PS3.