Već sad vidim kako će mi Focus opako falit...kao i sam feel igre. U stvari, tek sad kad je došla petica vidim koliko je četvorka zapravo savršena igra, jedinstvena i neponovljiva. Nije to samo nostalgija nego i onaj ''feel'' igre iz dvojke - samo četvorka ga je do sada uspjela remakeat, plus dodali su Focus Attack koji mi je bio čisti pogodak za igru footsiesa. Jedino još uvijek mislim da se Ultra Combo puni na krivi način, prebrzo se puni i skida previše healtha. Bez njega bi igra bila baš čista perfekcija...Ali ok, i oko Ultre se znaju vodit dobri mind gamesi tako da nije prestrašno.
Oko neke dublje analize petice ću za sad bit malo suzdržan, ali iskreno, ovako na prvu mi nit smrdi al ni pretjerano miriše; Normal attackovi djeluju sporo i tromo s animacijama sličnijim onima iz Tekkena nego iz nekakve old school 2D šore dok su Speciali nekako nabrijaniji (brži i moćniji) nego prije, tako da mislim da će se, kasnije kad profići malo zagrebu ispod površine, igra većinski vrtit oko njih. Pod tim mislim da će footsiesi (održavanje distance i poke-anje), koji su se u četvorci većinski odigravali običnim udarcima, hodanjem dashanjem, ovdje u petici biti fokusiraniji na upotrebu Special move-ova kao glavnog alata pokeanja i održavanja distance, a kako vidim, češće nego prije će takvi pokeovi preći u Super+Ultra combo. We'll see...
Ali sve u svemu, ok mi se čini. Zanimljivo mi zvuče ovi V-Triggeri...To da svaki character ima svoj poseban V-Trigger koji se po funkciji razlikuje od ostalih.
Ma krivo sam zabrijao, tek sad vidim. Mehanika footsiesa je ostala prilično slična, samo je sve malo sporije nego prije.