Gospon Phil se drži krilatice "kad svi igramo, svi pobjeđujemo." Čovjek od riječi. Najjači leader neke kompanije. Konačno će sve više ljudi moći uživati u first party Xbox igrama.
Microsoft navodno razmatra svoje igre na Switchu i PS5, prvi su HiFi Rush i Sea of Thieves
Plejka će napokon imati igara za igrati
Valjda će doći jednom i Starfield na PS5 da ljudi osjete što znači inovacija u gaming svijetu.
Pa cudi me sta im to odpocetka nije bila strategija i onako neki tvrde da MSu nije bitna prodaja konzola… Cemu onda lockat igre na Xbox i PC .
Bolje prodat na PSu 5-10 mil primjeraka i jos zivit od mikrotransakcija ako je liveservice igra, nego davat “dzaba” na game passu koji se nije pomaka ima 3godine sta se tice usera
- Uređivano
prayer nema, zadnji podaci su od FTC leaka i u 2022 su imali 25 milijuna usera. U usporedbi sa 2021. kada su imali 18, to je rast od 7 milijina usera, tako da je nebuloza pricati da je user count isti u zadnje 3 godine.
Sto se tice strategije, ona je oslabiti ili unistit Sony, nikakvo izdavanje igara i tamo. To su neki PR bljeskovi za javnost, tako da zapravo i neznas sto je smjer MSa
- Uređivano
chono Da to mi je bilo čudno jer se sjećam kad sam zadnji put čitao statistiku da je Game Pass baš onako vrtoglavo rastao pa sam malo ostao zbunjen? Evo sad gledam od 2023 navodno ima 30M iako nije službeni podatak, a uz Starfield i sveukupnu fantastičnu ponudu iz mjeseca u mjesec čisto sumnjam da je 30M najmanje što su uspjeli prikupiti. Xbox igre na drugim konzolama nisu ništa više nego jedna jako jako dobra reklama za Game Pass pored dodatne zarade jel.
Mislim da će biti EA Play strategija, Game Pass Core na PS i Nintendo (i možda Steam) s manjom selekcijom igara koje se rotiraju i dodaju par god nakon izlaska a na Xbox i PC će biti full iskustvo s igrama na izlasku
escoban mislim da je pisala neka astronomska brojka od 73%, a ostvarili su 28%. Medutim, to je normalno u korporacijama, postave se visoke brojke, ne dostize ih se, ali se rade odmah korekcije i akcije. U suprotnom nemas glad korporacije.
U konacnici je ipak rast, a stagnacija je tek sada nastupila, oni nece vise rasti tolikom mjerom, zato i nema brojki za 2023.
Nikoga nije posebno briga ostvaruju li planirani rast, ali u biti ako je ispod očekivanja to za trenutne i buduće pretplatnike može biti samo dobro jer će morati ulagati još više da dodatno poboljšaju ponudu i motivaciju da im dođu novi pretplatnici. Što njima i nije problem s obzirom da su druga najvrjednija kompanija svijeta.
Sea of thieves na Switchu, jao sta bi to bilo.
- Uređivano
Zero A niko nerazmislja koliko je to ulaganje profitabilno i dali se isplati, ovo sta se ulaze zadnjih godina je sve u zelji da se zaradi i pitanje je koliko ce MS supportat gameing diviziju ako im nije isplativa… Samo Bethesta i Activision su ih 80 miljardi kostali, jos kad uracunas troskove od razvoja buduci igri (koji su veci nego ikad) i “rentanje” 3rd Party naslova za Gamepass jako mi je upitno kako je gamepass odrziv.
Jedino di vidim da bi mogli biti uspjesni je kad bi cloud postao svakodnevnica, i kad bi imali Gamepass doslovno na svakom TVu
Da im se ne isplati nebi kupili, da im se ne isplati nebi nastavili, pa toliko na temi što bi bilo kad bi bilo