• Gaming Vijesti
  • 18-godišnjak koji je hakirao Rockstar doživotno zatvoren u psihijatrijsku ustanovu

Dok je bio pod policijskom prismotrom radi hackiranja Nvidie, i dok mu je laptop bio oduzet, hacker je uspio koristeći Amazon Fire i mobitel u hotelskoj sobi ukrasti 90 videa GTA6 od Rockstara

• FFA +1

Svaka čast na trudu, no ovo si jednostavno mogao staviti u odgovarajuću temu a ne otvarati nove teme za svaku stvar koja izađe. Također bi bilo dobro da i staviš neki izvor poput ovoga te da točno navedeš o ćemu se radi. Ukratko tipa su smjestili u umobolnicu dok doktori ne potvrde da mu je bolje jer se prijetio da će opet isto napraviti.

Lik ima autizam..koji u kombinaciji sa iznadprosječnim iq-em mora bit kontroliran od strane stručnog osoblja. U protivnom sranje.

Ali bez obzira….sa 18 godina izvodit ovakve stvari je zapravo zapanjujuće…

doctorfreak Ali bez obzira….sa 18 godina izvodit ovakve stvari je zapravo zapanjujuće…

Da, ovo je zapravo k'o iz filmova. Ono, liku treba TV i mob i upada gdje hoće. Puno govori o sigurnosti velikih kompanija

Torgue ja se ispričavam, neka moderatori obrišu temu onda. Mislio sam da ovdje vrijedi pravilo kao na stranim forumima da se za novu vijest stavlja nova tema da se stare teme ne trpaju svime i svačime.

somethingwrong A gle u večini slučajeva ti je zapravo istina ta da se koristi socijalni inženjering gdje ja dođem u kontakt s tobom koji npr radiš za rockstar i dođem do tvojih podataka za login na server u tvojoj firmi bez da ti to znaš.

Nakon toga možeš i sam zaključit što se dešava.

Hardcore je kad ti nemaš podatke nekog takvog zaposlenog a svejedno upadneš. Dobit info o serverima, kako bajpasat firewallove je već malo viša razina znanja. Rjeđe je ali ja se divim tim ljudima na znanju, a još više kako to znanje ne znaju pametno naplatiti.

doctorfreak , a još više kako to znanje ne znaju pametno naplatiti

Evo, neki pokušavaju naplatiti sa ransom, pa dobiju to šta dobiju.

Ali da, fascinantne su dvije stvari. Da i low level zaposlenici imaju pristup cijelom sistemu, odnosno kritičnim podacima. Da nikome ne zazvone zvona ns uzbunu kad odjednom krenu downloadat sve šta je na nekom serveru, i da u slučaju Insomniaca ne plate tu ucjenu kad već nisu platili sigurnost sistema

somethingwrong ne treba, nije Prayer moderator. Dobro je da se izdvoji diskusija kad ima interesa za to

Ajd pliz više, "social" se ne prevodi sa "socijalni", to nije isto. Nije ni blizu 😭 Nisu "socijalne mreže" i nije "socijalni inžinjering"…

r2d2 Lako moguće. Zapamtio sam taj termin još prije desetak godina gledajući neki dokumentarac sa prijevodom iz titlovi.com 😃

Mada se i google slaže s time.

r2d2 slažem se za kritiku s društvenom mrežom, ali u ovom primjeru "socijalno" djeluje točnije. U ovom primjeru naglasak je na manipulaciji nad izdvojenom osobom, jedinkom, ne nad društvom

Dao bih mu posao istog momenta. Hakeri ionako uglavnom zavrse radeci za kompanije koje su hakovali ili policiju. Autizam nije mentalna degradacija poput Daunovog sindroma, tako da je sasvim podoban. Mlad je pa ce ga vrv testirati i procenjivati neko vreme, ne verujem da ce biti zatvoren duze od godinu dana.