• Gaming Vijesti
  • Epic ostvario veliku pobjedu, dokazao Googleov monopol na Androidu

Sad je valjda vrijeme da ponovno tuže apple i da pokažu sucu ovu presudu.

Google ima monopol nad Androidom koji je u njihovom vlasništvu

Brijac radi se o ucjenjivanju i isplaćivanju proizvođača da ne predinstaliraju i razvijaju druge trgovine (recimo da ne instaliraju epic game store), jedini tko bi bio u sličnoj situaciji je Microsoft, recimo da brani proizvođačima računala da ti predinstaliraju steam ili tako nešto

Microsoft je morao dozvoliti ne samo sve ostale trgovine, nego da one budu prioritetnije od samog Microsofta…npr. Internet preglednik koji se može staviti pod prioritetni tj. koristiti sve ostale alate i trgovine i ne koristiti Microsoft alate na njihovim Windowsima. Sami Google se obogatio na Windows platformi, tj. u Windows trgovini.

Ista stvar bi trebala biti moguća na google i apple OS-u, bez predrasuda i ravnopravno u korist kupaca i kompanija.

Sterlok Sami Google se obogatio na Windows platformi, tj. u Windows trgovini.

Epic se obogatio na, ajmo redom:

• Apple platformi
      • Android platformi
      • PlayStation platformi
      • Windows platformi
      • Xbox platformi (valjda, ne znam koristi li tko Xbox)

Ali da, idemo tužiti sve te platforme na kojima se igra Fortnite.

Samo nek tresu krošnju.

Trenutni zakoni koji štite korporavije u korist potrošaća su još uvijek na snazi samo zato kaj nitko ništa ne radi po tom pitanju.

Ideja da je Android Googleov i da ini imaju pravo držat monopol nad storeovima je ideja samo zato jer ju je netko postavio kao takvu.

Puno toga će se mjenjati u odnosu korporacije-potrošač, pogotovo sa novom EU regulativom.

Brijac Epic se obogatio na, ajmo redom:

Apple platformi
        Android platformi
        PlayStation platformi
        Windows platformi
        Xbox platformi (valjda, ne znam koristi li tko Xbox)

Ali da, idemo tužiti sve te platforme na kojima se igra Fortnite.

tako i treba biti, a ako neka od kompanija blokira nešto što je u interesu potrošača, onda ih treba i kazniti i to ispraviti. U interesu potrošača je konkurentnost tj, njihova borba za naš novac a to znači max ponuda u trgovini svih koji nešto predstavljaju.

Poanta je i da cijeniš one koji su ti omogućili da se obogatiš, a ne da budeš greedy smeće i zamisli, kriviš druge za visoku cijenu svojih mikrotransakcija.

Bogaćenje su omogućili korisnici koji kupuju proizvode. Bez korisnika ne bi bilo ni proizvoda. A Epic cijeni korisnike i gaming zajednicu i vrača u istu dobar dio zarađenog novca, koliko znam daleko više nego bilo koja druga kompanija. Dijele hrpu igara, prodaju ih po diskontnim cijenama, devovoma pružaju alate za izradu igara itd.

Bogaćenje su omogućile platforme na kojima se Fortnite igra. Bez platformi ne bi bilo ni korisnika koji kupuju proizvod.

Dijele jer su se obogatili iskorištavanjem dječurlije koja naivnu kopuju njihove skinove. Kad bi preuzeti veći dio tržišta na što ciljaju, ponašali bi se isto kao i ovi protiv kojih pričaju.

Ja nisam ni za Apple, ni za Windows, ni za Steam.. ja samo kažem da je Epic ISTI kao i oni svi samo se prave nevinašca. Toliko od mene.

Brijac Bogaćenje su omogućile platforme na kojima se Fortnite igra. Bez platformi ne bi bilo ni korisnika koji kupuju proizvod.

Makni sad sve platforme, deset novih će se pojavit. Makni sve developere sa postojećih platformi i vidi kolko će te platforme zarađivati.

Microsoft je imao odličnu mobilnu platformu, pa di je sad nakon kaj nitko nije htio raditi proizvode za njihovu platformu.

Korisnik plaća proizvod, ne distribuciju. Distributer je taj koji se bogati na tuđim proizvodima.

Sve si okrenuo.

wooddiebone

Pa super eto, ako Epic-u ne odgovara neka napravi svoju platformu/konzolu/OS pa da vidim kakav će im promet tamo biti.

Distributer mora na nečemu zaraditi. Najbolje da besplatno distribuira, a točno to Epic želi. Besplatno koristiti sve platforme i bogatiti se na njima.

Brijac ja samo kažem da je Epic ISTI kao i oni svi samo se

Moguće da će takvi biti ma kraju ako ostvare dominaciju…vjerovatno su ista govna kao i svi, logično

Trenutno nije tako i na korisniku je da uvijek koristi kaj može, maksimalno.

Brijac Pa super eto, ako Epic-u ne odgovara neka napravi svoju platformu/konzolu/OS pa da vidim kakav će im promet tamo biti.

Naravno, skroz OK argument, samo ako već imaš trgovinu oda ćeš dobiti kazno ako u istoj odbijaš prodavati Dukat mlijeko i guraš samo Vindiju.

Windowsi i Microsoft je dokaz toga.

Sterlok Naravno, skroz OK argument, samo ako već imaš trgovinu oda ćeš dobiti kazno ako u istoj odbijaš prodavati Dukat mlijeko i guraš samo Vindiju.

Ne, nećeš. Kako si uopće došao do takve ideje?

Ušao sam u iStyle i zahtijevao da mi prodaju Samsunga, kakav je to Apple monopol?

buz Ušao sam u iStyle i zahtijevao da mi prodaju Samsunga, kakav je to Apple monopol?

Idem odmah prijaviti inspekciji.

sanzo Ne, nećeš. Kako si uopće došao do takve ideje?

Microsft je sa puno regula morao omogućiti sve što je omogućeno do danas. Preglednik koji želiš, tražilicu kakvu želiš, antivirus kakav želiš itd.

Sterlok

E jedno je omogućiti korištenje useru, a drugo je prodavati.

Nitko ne mora prodavati sve. Možeš prodavati samo ono kaj želiš.