Joj Jim. Bojim se da ćeš me razočarati i više od Phila. On je samo gramziv. Ti si gramziv, ali i sa skroz pogrešnom vizijom.
Nadam se da griješim.
Joj Jim. Bojim se da ćeš me razočarati i više od Phila. On je samo gramziv. Ti si gramziv, ali i sa skroz pogrešnom vizijom.
Nadam se da griješim.
Polako i oni idu u onu stvar. 10 live service projekata, pa moli boga i igrače da se navuku na barem jedan. Kaže da neće zanemariti SP projekte, ali ne vidim gdje su sve te najave novih projekata ili barem nastavaka. Od launch PS5 igara tek je Spidey 2 prva prava i velika igra koja je rađena ekskluzivno za tu platformu (dok je ne portaju za PC). S druge strane navodno pripremaju PS5 Pro (lol), jer eto, zašto ne? I uz to sve PS pretplata poskupljuje s obećanjem da će se i ponuda poboljšati (yeah, right). Sretno sa poslovnom strategijom.
Zero Kaže da neće zanemariti SP projekte
Pa neće ih zanemariti, evo piše ti da će ih većina biti live service SP igre.
Spajaju profitabilno sa consumer unfriendly.
Srećom pa imam 30 godina backloga minimalno, pa shodno tome, mislim da sam miran do smrti.
Live service SP = RIP Playstation
Jako se bojim sljedeće faze Sonya, ako i oni odu u k… vjerovatno odustajem od gameinga
Srecom pa imam vremena da odigram posteno 2-3 igre godisnje, necu se naci u situaciji da nemam sto igrati.
Ako samo Sony valja, motaj kablove, gasi internet.
Ja se nadam da će reakcije igrača bit vokalne i da će utjecat na promjenu ovakvog plana.
Uopće ne sumnjam da ima ekipe koja još uvijek osjeća potrebu na bilo koji način branit Sony, al bit će na kraju sve onak kak sam reko kad sam "trolao" i "provocirao".
Nadam se samo da će im cjela stvar propast do PS6 da ga uzmem i budem zapravo zadovoljan.
Ajmo prvo vidjet te igre i kak će se igrat i o čem se radi, pa ćemo onda komentirat dal će bit fail il jebeno.
Neće sve bit propalitet ko Anthem i Avengersi.
Slažem se jedino sa tim da je vrijeme da konačno krenu sa prikazima i konkretnim najavama za igre koje bi trebale izać kroz sljedeće 2 godine, makar sam i dalje pobornik najave ala novi Mortal Kombat koji je grunuo van 4 mjeseca od najave. Ovo čisto da smire ove kaj su glasni po bespućima interneta.
Nema apsolutne teorije da igra kojoj temelj nije ni game dizajn, ni narativ, ni zabava nego sistem monetizacije bude išta osim uvrede igračima.
Ako i išta bude zabavno, bit će taman toliko zabavno kolko ti oni dozvole da bude, onda od tebe traže lovu. I ako ljudi ne potroše lovu, onda se rade analize i iteracije kako one najtvrdoglavije ipak dobiti na trošenje.
Tako funkcionira live service. Imaš dosta radova o tome na netu i nije ništa skriveno, novo ili neka tajna zavjera.
escoban Anno, AoE, StarCraft, cijeli niz RPGova, RTSova, FPSova, city buildera, avantura i platformera. Ako Sony ode u smjeru koji najavljuje onda apsolutno razina produkcije ne garantira kvalitetu i zabavu. A spomenuta scena ce samo ojacati u takvoj situaciji.
Vec se dogada… vise se zabavljam i kompletnije otpustim stres na takvim igrama nego u AAA naslovima koji se ponavljaju i kopiraju kao na traci
wooddiebone a što su onda Fortnite, Apex, Warzone, Dead by Daylight i drugi?
Ti si opet propustio pročitati nešto s razumjevanjem. Temelj za live service su IP-evi. Na primjeru, The Last of Us 3 je nova SP igra, a The Last of Us MP je live service.
Woodie u live service ubacuje igre poput Assassin's Creed Valhalle u kojoj je ta live komponenta činila maksimalno 1% igre.