Polako i oni idu u onu stvar. 10 live service projekata, pa moli boga i igrače da se navuku na barem jedan. Kaže da neće zanemariti SP projekte, ali ne vidim gdje su sve te najave novih projekata ili barem nastavaka. Od launch PS5 igara tek je Spidey 2 prva prava i velika igra koja je rađena ekskluzivno za tu platformu (dok je ne portaju za PC). S druge strane navodno pripremaju PS5 Pro (lol), jer eto, zašto ne? I uz to sve PS pretplata poskupljuje s obećanjem da će se i ponuda poboljšati (yeah, right). Sretno sa poslovnom strategijom.
Igre za jednog igrača bit će temelj za live service, kaže šef PlayStationa
Zero Kaže da neće zanemariti SP projekte
Pa neće ih zanemariti, evo piše ti da će ih većina biti live service SP igre.
Spajaju profitabilno sa consumer unfriendly.
Srećom pa imam 30 godina backloga minimalno, pa shodno tome, mislim da sam miran do smrti.
Live service SP = RIP Playstation
Jako se bojim sljedeće faze Sonya, ako i oni odu u k… vjerovatno odustajem od gameinga
[deleted]
Srecom pa imam vremena da odigram posteno 2-3 igre godisnje, necu se naci u situaciji da nemam sto igrati.
Ako samo Sony valja, motaj kablove, gasi internet.
Ja se nadam da će reakcije igrača bit vokalne i da će utjecat na promjenu ovakvog plana.
Uopće ne sumnjam da ima ekipe koja još uvijek osjeća potrebu na bilo koji način branit Sony, al bit će na kraju sve onak kak sam reko kad sam "trolao" i "provocirao".
Nadam se samo da će im cjela stvar propast do PS6 da ga uzmem i budem zapravo zadovoljan.
Ajmo prvo vidjet te igre i kak će se igrat i o čem se radi, pa ćemo onda komentirat dal će bit fail il jebeno.
Neće sve bit propalitet ko Anthem i Avengersi.
Slažem se jedino sa tim da je vrijeme da konačno krenu sa prikazima i konkretnim najavama za igre koje bi trebale izać kroz sljedeće 2 godine, makar sam i dalje pobornik najave ala novi Mortal Kombat koji je grunuo van 4 mjeseca od najave. Ovo čisto da smire ove kaj su glasni po bespućima interneta.
Nema apsolutne teorije da igra kojoj temelj nije ni game dizajn, ni narativ, ni zabava nego sistem monetizacije bude išta osim uvrede igračima.
Ako i išta bude zabavno, bit će taman toliko zabavno kolko ti oni dozvole da bude, onda od tebe traže lovu. I ako ljudi ne potroše lovu, onda se rade analize i iteracije kako one najtvrdoglavije ipak dobiti na trošenje.
Tako funkcionira live service. Imaš dosta radova o tome na netu i nije ništa skriveno, novo ili neka tajna zavjera.
escoban Anno, AoE, StarCraft, cijeli niz RPGova, RTSova, FPSova, city buildera, avantura i platformera. Ako Sony ode u smjeru koji najavljuje onda apsolutno razina produkcije ne garantira kvalitetu i zabavu. A spomenuta scena ce samo ojacati u takvoj situaciji.
Vec se dogada… vise se zabavljam i kompletnije otpustim stres na takvim igrama nego u AAA naslovima koji se ponavljaju i kopiraju kao na traci
wooddiebone a što su onda Fortnite, Apex, Warzone, Dead by Daylight i drugi?
Ti si opet propustio pročitati nešto s razumjevanjem. Temelj za live service su IP-evi. Na primjeru, The Last of Us 3 je nova SP igra, a The Last of Us MP je live service.
Woodie u live service ubacuje igre poput Assassin's Creed Valhalle u kojoj je ta live komponenta činila maksimalno 1% igre.
- Uređivano
Fenix a što su onda Fortnite, Apex, Warzone, Dead by Daylight i drugi?
Live service igre koje ne igram i ne mislim ih igrati jer mislim da su loše igre i promoviraju loše stvari u industriji.
Nisam neki patnik čistunac, ionako nemam više ni volje ni vremena igrati ko prije i jako mi je lako izbaciti takav ogroman segment igara iz života bez da dvaput razmislim jel mi uopće žao.
Fenix Ti si opet propustio pročitati nešto s razumjevanjem.
Nije istina nego sam pročitao samo naslov.
Heat Woodie u live service ubacuje igre poput Assassin's Creed Valhalle
Ne striktno, ali AC je savršen primjer kako live service loše utječe na SP segment gdje se takve kretenske i besmislene prakse preljevaju na igre koje ih ni u najluđem snu ne bi trebale imati i to na kraju rezultira igrom koja ne zadovoljava u nijednom jedinom segmentu.
Pisanje je očajno zato jer se industrija okitila "piscima" zumerima koji nisu čuli za višedimenzionalne likove koji nisu karikature, a plot ako nije preslika problema iz stvarnog svijeta onda ih ne zanima.
Content je očajan i pretjeran zato jer imaju sisteme za lako i brzo štancanje, ali manjak talenta da ga naprave zanimljivim.
Pacing je posvuda jer sve pršti od Heinz Live Service umaka kojim su natopili sve od enginea do dizajna UIa.
Igre su postale prelagane da slučajno netko ne bi odustao od igranja.
Nagrade za uloženi trud su nestale, a nagrade za uloženo vrijeme je ponuda time skipova za pravu lovu.
Nije to sam AC. To sve ili pojedini elementi se vide u masu igara.
Stavljam si uvijet od sad. Igram isključivo igre u kojima se vidi da je developer zahvalan što ju igram i u kojima kad zavirim dublje, zainteresiram se i kažem "idem baš probat ovo" zapravo vidim da je netko tamo nešto stavio i razmislio kako ljudi igraju igre, a ne igre u kojima moje uloženo vrijeme nagrade razočaranjem i sjajnom novom stvari iza paywalla.
- Uređivano
Fejspalmaj ti na moje mišljenje slobodno. Sve ovo kaj se događa, ovo kaj se ljudima očigledno ne sviđa i ne žele da se dogodi je zbog tih igara koje si ti naveo, valjda zato jer misliš da su dobre il nešto.
Ok, zabavno je pew pew iz pištolja u insert whatever battle royale game is popular today, al to jednostavno vodi samo i isključivo u jednom smjeru, a to je live service budućnost.
Što znači JOŠ propalih projekata, JOŠ razočaranja od marketingom nahajpanih igara i JOŠ zatvorenih kvalitetnih studija zato jer nisu uspjeli isporučit novu kravu muzaru.
wooddiebone uopće ne fejspalmam tvoje mišljenje. Nisam ga ni pročitao