• Gaming Vijesti
  • Dogovorili se, Baldur’s Gate 3 bit će prva igra uopće s izrezanim sadržajem za slabi Series S

FFA je promijenio naslov Dogovorili se, Baldur’s Gate 3 bit će prva igra uopće s izrezanim sadržajem za slabi Series S.

Ta konzola je osuđena na propast čim je najavljena.

To je konzola za light gamere koji ce se zadovoljiti ili starijim igrama ili trecim naslovima, glupo je i ocekivat next gen u punom sjaju na takvom hardveru

Teški fail od konzole. Bilo je očito od prve najave da ce S kočiti cijelu generaciju.

Zašto se prebacuje krivnja na konzolu? Meni je to čisti propust developera koji nema potrebno iskustvo, znanje i talent optimizirati igru.

weky Zato sto se igra vrti na PC-u, na PS5, ocito nije ni Series X problem, Steam Deck se vrti s istim kompromisom da nema split-screen i jedino sto je kocilo izlazak na Xbox je upravo to sto isti kompromis Microsoft nije spreman napraviti za Series S jer ga zeli gurati kao konzolu ravnopravnu novoj generaciji igara.

Igra nudi posve nezavisno igranje u split-screenu gdje se tisucu i jedna stvar istovremeno moze dogoditi, posve neskriptirano. Series S i Steam Deck nisu dovoljno snazne masine.

Ovo je isto kao da si rekao zasto se igra ne moze vrtiti u 4K i 60FPS-a na ATi-ju iz 2004.

Čemu opravdavanje developera? Ne znaju i gotovo. Xbox nije nikakav problem ako su se znatno kompleksnije igre vrtile na last genu.

weky Puno samopouzdanja u rijecima covjeka koji nema pojma kako se igre rade, a kamoli kako se optimiziraju ili koliko je nesto poput split-screena zahtjevno za izvedbu, pogotovo kada igras igru u kojoj je okolina gotovo u potpunosti interaktivna.

Zasto moj golf 8 ne ide od 0-100 ispod 3 sekundi, bas su nesposobni ovi iz vw, nek se ugledaju na bugatti.

Fico Pravi se javio. Veliki game developer.

Torgue a da, uvijek zaboravim koji su to forumski trollovi pa se upecam.

Nexus

Konzola koja je nastala od sjebanih APU-a Series X-a. Da se ne baci odlučili uraditi Series S i prodati pod pristupačnu konzolu. Dobro s proizvodne strane, istovremeno su stvorili problem.

Igre moraš raditi ravnajući se uvijek po najslabijoj konzoli. Switch ne računam jer su na njemu igre često uz smanjene poligone i dosta efrkata izbačeno. Na neki način potpuno drugačije.

Badava Series X jačina kad nikad neće imati igre poput PS5 koje su rađene strikno za next gen.

Uvijek moraš gledati na Series S i jedino ti preostaje boostati texture, rezoluciju i frame rate na Series X.

Dakle, kriv je Microsoft i njegovi fanovi a ne developer. Fanovi očekuju ravnopravno izvođenje i čuda od konzole.

Torgue Ma odmah sam i mislio da je, ali sam imao neku nadu da zapravo moze sudjelovati u normalnoj raspravi. Nazalost, "trollanje", kada traje vec vise od desetljeca, postane izrazaj stvarnog karaktera. Malo mi je zao covjeka, ali njegov odabir.

pravednik

A sve jasno. Mislim, znao sam da ce tako biti od kada su je predstavili.

Problem su i 3rd party igre ilitiga multiplat koji isto mora biti nerfan zbog realno govna od konzole.

Šteta.

Nexus

Ne brini, pogazit ce MS svoje parity obecanje cim generacija jos malo odmakne i S vise ne bude mogao pratiti standarde igara koje budu izlazile

Opet ponavljam, Doom radi u 120 fps-a na Series S, a izgleda fantastično. Gearsi 5 također. Treba ti samo sposoban developer. Najbolje da se igre optimiziraju za RTX 4090 kao donju granicu, onda ništa ne bi kočilo next-gen. 🙃

Super stvar u današnjem gamingu što cijenovno nikada nije bio pristupačniji. Series S može se kupiti gotovo novi na oglasniku za 200€, Game Pass imaš za 10€ te imaš na raspolaganju ogroman katalog novih vrlo dobrih igara. Ne kužim taj narativ da konzola koči generaciju. Kome je do vrhunske grafike, uvijek može investirati u PC. Ako pak developeri misle da ne mogu nešto isporučiti na Xboxu, neka ga zaobiđu ako misle da nije vrijedno / isplatljivo truda. Također ako žele igračima staviti u prvi plan vizualni element igre, neka onda naprave PC ekskluzivu.

Jedini scenarij gdje bi Microsoft popustio je to kada bi xCloud postao dostupniji pa bi vlasnicima Series S konzole ponudio opciju streaminga igre (mislim da nešto slično ima Switch za igre koje ne može izvoditi). Meni su ove prve UE5 igre žešća tragikomedija. PC-evi od 1000+€ ih jedva vrte u igrivom framerateu, na konzolama se vraca 30 fps kao stari standard. Ne bih rekao da je problem u hardwareu, koliko u tome u kakvom se stanju danas isporučuju igre. Došli smo do toga da zbog DLSS-a / FSR-a upscaling već ide u minimalne / preporucene konfiguracije, čemu se uopće vise potruditi napraviti optimiziranu igru.

To je to. Dobar developer se nikad nije požalio da ga koči hardver. To je sve što kažem. Moglo se, uz malo volje.

Znamo li jesu li probali stavit split screen u 720p ili čak niže.

Ja se sjećam masu igara koje su to radile prije upravo zbog zahtjevnosti.

Mislim nije idealno rješenje za ovakvu igru, ali teško da bi se itko žalio.

Pitanje za znalce: kako igra zna da ju pokrećeš na Steam Decku da onemogući split screen? Što ako ju instaliraš preko GoG offline installera ili piratiziraš?