• Gaming Diskusije
  • Koji su vam najbolji i najupečatljiviji gradovi u igrama? Na čijim ulicama ste se voljeli izgubiti?

Evo prvo kaj mi palo na pamet su mjesta u Driveru 2. Volio sam se vozikat i radit štetu objektima, isprobavat dokle seže interakcija sa okolišem. Gradovi za ono vrijeme odlično napravljeni. Osjećao sam se kao da sam posjetio odrređeni grad kroz igru u kojem nisam osobno bio nikad. Napravljeni su prema guglovim mapama a išli su i na licu mjesta slikat i snimat i prenjeti doslovno u igru.

Bright Falls u Alan Wake-u. Iako nije bila open world igra, taj misteriozni setting kod mene odvaja ovaj gradić od svih ostalih gradova u igrama.

San Andreas, London u The Getawayu.

Ne znam ime, ali onaj grad iz prvog Mirror's Edgea je prejeben.

Treno iz Final Fantasyja 9, čak mi je i glazba koja svira dok si u Trenu toliko dobro pogođena da grad jednostavno mogu osjetiti 🙂

Springfield is Simpsons Hit&Run mi je ostao u lijepom sjećanju. Isto se sjećam da sam jako uživao u Rook Island iz Far Cry 3. Za kraj, Paradise iz Postal 2. Jadne mačke, jadni ljudi.

buz Beli Manastir?

Ja sam iz BM i potvrđujem da je istina!

Kao klinac sam obožavao igru Tiny Tunes na SNES-u. Drugi level se odvijao u nekom gradiću na divljem zapadu i znao sam satima proučavati detalje u daljini jer me fascinirao taj setting. Prolazak kroz vrata saloona, jahanje konja, šerif, lopta sijena koja se kotrlja, drvene zgrade koje idu u nedogled. Bez obzira što je riječ o 2D igri, taj gradić mi je bio u to vrijeme fascinantan.

Nakon toga je došla Havana u Driveru 2. Mislim da sam u neko doba svog djetinjstva mogao žmirećki doći do skrivenog mini morisa. Danas mi je nezamislivo besciljno lutati gradom i veseliti se činjenici da možeš sjesti na stolicu, ali u to vrijeme više od toga nam nije ni trebalo.

Iduća konzolaška generacija je donijela kultni Vice City. Vjerojatno najdraži grad neke igre ikada. Prvi put sam ga zaigrao par dana nakon izlaska kod Greybacka jer je valjda prvi u gradu imao PS2 zbog čeka je postao glavna baja. Još uvijek kupuje sve konzole misleći da će vratiti taj status s početka stoljeća, ali prošla su ti ta vremena Grey. Soundtrack, blještavilo 80ih, vozni park, otključavanje drugog dijela mape, gameplay mehanike, R1 R2 L1 L2 lijevo dole desno gore lijevo dole desno gore i deri.

U novije vrijeme najviše sam uživao istraživajući arhitekturu Sparte i Atene u Odiseji, lutajući SF-om u Watch Dogs 2 i upijajući atmosferu Bright Fallsa u Alan Wakeu.

Prvi definitivno San Andreas, jako puno sati je ukucano kad sam se kao klinac mogao danima vozati okolo i uživati u nekom svom svijetu. Dalje sigurno Yharnam, Paradise City, Rockport City iz Most Wanteda, Orgrimmar, Silvermoon…ima ih, ovo je onako prvih par što padaju na pamet.

Vice City, ne mozda toliko zbog samog grada vec sto sam ga igrao u najboljim ljetnim praznicima, po danu plaza a navecer Vice City. Igra je bas imala onaj ljetni feeling. Good times.

I Rijeka u Urban jungleu. 🤌

Los Santos u GTA: San Andreas će u meni uvijek buditi neke nostalgične osjećaje. Iako je onaj u GTA V detaljniji, veći i življi, ovaj iz SA je ipak poseban. Grove Street <3

Rabanastre (FF12) i Kamurocho, Tokyo (Yakuza)