• Gaming Vijesti
  • Šef Take-Twoa o ponovnoj naplati 13 godina starog RDR-a: “Komercijalno je ispravno”

Čovjek je potpuno u pravu, ima dovoljan broj kupaca koji će platiti 50eura za tako stari port, platili bi i 60eura. Očekujemo njihova dobra kvartalna izvješća,

Pa ljudi su kupovali i odlično napravljen GTA remaster.Oni su legende i pružaju mogućnost PS 4 vlasnicima….oni samo pružaju…kaj bi bilo da toga nema. Bilo bi još puno gore.

Napokon normalan komentar.. 👉🏼👌 Pazi sasuli drvlje i kamenje, cijeli internet, jer ce napokon jedno 150 (200…??) miljona ljudi,vlasnika PS 4/5 imat priliku igrat ponajbolju igru svih vremena.. ukljucujuć mene koji nisam igrao.. Šta joj fali.. priča je loša? Saundtrek, voiceoveri..? Grafika nevalja, art je loš…. Ne mora sve bit zadnji krik mode, sasvim će bit igrivo u onom izdanju iz 2010., po jutubu sve top izgleda, samo da ne razyebu s bugovima i izbacivanjem muzike ko sa GTA trilogijom, koju jesu zasrali… Cijena ne valja? Kupi za pol god, godinu za 10e ili manje.. U međuvremenu igrajte 687 vrhunskih igara koje još niste odigrali.. Samo da je kenjat po nečem i hejtat…. 🙄

Igra koja je dobila 4K upscaling i mozda dobiva 60FPS-a, koja je ujedno igriva na novom Xboxu i za PS3 kosta znatno manje, sada se naplacuje 50EUR. Mozda ljudima smeta sto im se ocito prodaje muda pod bubrege.

EDIT: Najvjerojatnije ce se lijepo prodavati, a tu cijenu na kraju opravdavaju kupci. Medutim, kupci su jako cesto glupi i ne razumiju razliku izmedu toga sto su spremni potrositi i toga koliko nesto zapravo vrijedi.

Na njihovom mjestu bi za godinu dana dao priliku vlasnicima PS4 da odigraju u 60 fpsa, izdao patch i naplatio ga 17, 34 eura. Nakon toga bi isto napravio ali vlasnicima PS5 PRO konzole, patch za 60 fpsa za RDR2 i naplatio ga 21,17 eura

Fico Opet imaš bezveznu usporedbu. Ljudi mozda nemaju xbox ili ps3. Da bi ih imali moraju ih kupiti i kupiti zasebno igru. Rabljene konzole su rizik za kupnju, pogotovo za nekog tko nije u tome.

Ovako plate 50e i imaju 4k/60 za tu cijenu na switch/ps4/ps5 platformi.

Da li je nešto skupo ili jeftino ovisi o kupcu. Ako ti nemaš love to je tvoj problem, isto kao što je i tvoj problem što ne kupuješ igre day one po punoj cijeni. Ima gro ljudi koji kupe day one…izguštaju se..i prodaju u kratkom vremenu za i dalje dobru cijenu.

A ti čekaj sale…godinu..dvije…tri…tvoj osobni problem.

Fico Medutim, kupci su jako cesto glupi

Ajd bitno da si ti pametan. Jadno je globalno pljuvat po širokoj masi jer se njihovi razlozi i stajališta kose s tvojima. Zapravo to dovoljno govori o tebi.

Nek iskoriste blagodati zatvorene platforme, profita nikad dosta. Njihova igra, njihova pravila.

Covjek iznad mene sve reko u odgovoru.. U svakom slucaju, nije sad da ono kazes: Bravo T2/Rokstar (il kome vec…), ko sto si mogo rec npr Capcomu za RE4 sad, al ako su procijenili da je port, identican originalu (+ eventualno 60pfs i 4K, al za to nema nikakve potvrde) bolja opcija od cirkusa koji su napravili s GTA trilogijom,samo naprijed.. Nek je uredno, nek ostane glazba koja je, koliko sam cuo, top, i sve dobro.. Moje pare imaju kad padnu cijene.. P..S. inace, da pohvalim cijeli portal unatrag 3,4 godine, digli ste se yebeno, tu ste li la sa hcl koji radi dost dobar posao vec dugo, a prije su dist bjezali, a u komentarima ih sisate za duplo, sta se ozbiljnosti tice.. Veselim se buducim neslaganjima/raspravama, kad cu imat vremena pisat.. P.P.S. pohvala i decku, ak tu pise, a mislim da da, koji vodi gejming podkast (na inkubatoru, taj je jedini ozbiljan…). Odlicni gosti, dobri razgovori,kad stignem poslusam,valjda cu i ja prije penzije jednom gostovat sa svojim kontroverznim stajalistma, samo kad budem manji no name neg sad.. 🙄🤪😝

doctorfreak Mogao si citati s razumijevanjem pa bi mozda i shvatio sto sam napisao, no to nije poanta.

Poanta je da velike firme imaju naziv za osobe poput tebe. Naivcina. Prodali su ti citavu pricu u kojoj te stavljaju u obranu pohlepnih korporativnih poteza koji dugorocno stete. Gledas na trosak iz jednog sebicnog stajalista, onoga koje ne uzima u obzir dugorocni utjecaj, vec samo kratkorocno zadovoljstvo.

Da li je nešto skupo ili jeftino ovisi o kupcu.

Prodali su ti i ovu pricu, kao i mnogima na svijetu. To je jednostavno posljedica milovanja i stovanja korporacija. Skupo ili jeftino definirano je troskovima proizvodnje i marketinga. To sto nekome nije problem iskesirati 2 eura za produzenu kavu u bircu ne znaci da ta kava nije skupa. Naravno, jedan doctorfreak moze usetati u birc i platiti ta 2 eura, arogantno tvrdeci da su ostali sami sebi krivi sto si tu kavu ne mogu priustiti, no ne shvaca da se u osjetljivoj ekonomiji inflacija, deflacija i ostalih -acija moze bez problema naci u istoj situaciji. Medutim, izgledno je da je to ono sto je porebno da shvati koliko su stavovi ostalih doctorfreakova maliciozni.

Ajd bitno da si ti pametan. Jadno je globalno pljuvat po širokoj masi jer se njihovi razlozi i stajališta kose s tvojima. Zapravo to dovoljno govori o tebi.

O pameti ne planiram s tobom raspravljati. Da parafraziram Marka Twaina, ne bih se htio spustiti na tvoju razinu jer ces me pobijediti iskustvom.

Fico Dosadan si s konstantnim molariziranjem oko cijena igara. Ako ti ne odgovara ne kupuj.

Nije mene nitko kupio, niti sam ijednom rekao da cu kupiti igru.

Za razliku od tebe ne "pljujem" masu jer je tebi puno 50e za igru.

Igre su luksuz. Ako ti je skupo bavi se nečim drugim u slobodno vrijeme. Uostalom imaš i dosta free naslova pa probaj s time.

Ako ti je toliko krivo i takav si moralist poduzmi nešto, evo napravi peticiju bojkotiranja igre, javi se developerima pa im obrazloži zašto su i krivu i slično. Od rage-anja na forumu nema kruha.

A kaj se Twaina tiče, previše isfurano. Sredi se, čilaj malo, čuvaj živce. Odmori od foruma. Nije lijepo ljude nazivat glupima makar to i jesu. To se zove bonton lijepog ponašanja. No na žalost to Mark Twain ne uči, možda ti to zato i teško ide.

doctorfreak Ako ti ne odgovara, nemoj citati moje objave. Ili odgovarati na njih. To je tvoj izbor.

Ja cu u meduvremenu nastaviti pisati svoje misljenje jer, kontra onome sto ti se mozda cini, to sto sam tebi dosadan meni nije nimalo bitno. Ne pisem zbog ni za tebe.

A kaj se Twaina tiče, previše isfurano. Sredi se, čilaj malo, čuvaj živce. Odmori od foruma. Nije lijepo ljude nazivat glupima makar to i jesu. To se zove bonton lijepog ponašanja. No na žalost to Mark Twain ne uči, možda ti to zato i teško ide.

Jesi li upoznat s konceptom dvolicnosti? Ako nisi, prodi kroz svoje objave.

Ovi komentari tipa "ko ti kriv kaj nemaš love za kupit nešto" su mi jebeno krajnje odbojni. Ajde prestanite podcjenjivat ljude i gledat kroz takvu prizmu.

Može netko imat milijune, al zašto bi ih trošio na ovakav očit slučaj obične gramzivosti? Isto se odnosi i na MGS kolekciju il Tlou Remake.

Nagrade

Tuhy Tuhy naravno da ima sarkazma. Tko ga nije prepoznao žao mi je. Naravno da je neopravdano za 13g staru igra tražit 50e kao port.

To je čisti money grab. Na žalost.

Ali s druge strane budimo realni, igranje je luksuz. I sam kupuješ kolekcionarska izdanja koja ti zapravo netrebaju, ajde čine te sretnim ali ti realno ne trebaju. Plačaš to xxxx kuna…pričam o četveroznamenkastom broju. Jesi li kao takav siromašan? Nisi. Realno, biti siromašan je kad nemaš 2e za kruh i mlijeko. To ne znači da si bogat, koji se termin opet može napisati na više načina, jer si za siromašnog bogat a za bogatog možda i nisi.

Gospodo skuzajte, al to je nonesns.. mislim da je Tlou remake i Mgs coll kešgreb… zekej? Zasto ne bi neko ko nije igrao Tlou (moja djeca npr, od kojih najstarije tek drzi kontroler kak spada…) ne bi za koju godinu igrali Tlou zaredom 1 pa 2 u punom sjaju (kad sazriju za tlou, znaci s jedno 9, 10 godina.. 😄), pa i ja cu s gustom reprizirat 1 koji sam igro i 2 koji nisam u komadu, u glorious 4k rezoluciji na 60 fps na ps5 pro (day 1). Ili Mgs koji nisam igrao.. i kupicu sve za bagatelu, na popustu ili rabljeno.. Pa ko vas sili kupovat po tim suludim cijenama.. SkillUp je super opisao Tlou remake.. nepotrebno (ps4 verzija je top!) al je super imat, bas kao sto ste sami rekli, ko neko kolekcionarsko izdanje.. Kešgreb…?? Nonsens gospodo, ni to dvoje, ni RDR 1 port…..

Tuhy Ovi komentari tipa "ko ti kriv kaj nemaš love za kupit nešto" su mi jebeno krajnje odbojni.

Sirotinjo i Bogu si teška, evo ti 200 dukata.

Giphy - season 8 friends GIF

Ok dosadilo mi pisati sarkastično…tj. glupirati se.Smatram ovu praksu debilizmom. Zašto? Zato jer sam naviknut na PC i da mogu na novom stroju pokrenuti 20 godina staru igru bez ponovne kupovine, koju se moderi besplatno remasterirali. Da ovakve stvari prolaze meni su živa komedija i baš zabavna situacija

igre ni nema na PCu ali

bojtronik Dobro ali rdr je f ucking port..dakle nisu se puno namučili s prijenosom na drugu platformu…možda je bilo posla za switch…ali za ps4/ps5 vrlo malo.

Naravno da ljude smeta 50e cijena poznavajuci rockstar odnosno taketwo koji muzu do ubera…i još se hvale time..gta v ps5 verzija je day one bila na nekih 20 eura ili manje ako se ne varam i to je još kolko tolko prihvatljivo; i sam sam kupio i to mi je ok…ali 50e je nonsense bez obzira što ga možda netko do sada nije imao prilike igrati pa si može opravdati tu cijenu.

Ajde da ima nekih grafičkih poboljšanja pa da je neki remaster pa makar loš još nekako..ovako je to zapravo loše…jer portat igru s ps3 i kliknut kvačicu na fps lock 60 i upscale na 4k zapravo nije magija i daleko je manje posla od remastera pa je teško opravdat takvu cijenu. To danas radi svaki f ucking emulator jednim klikom miša.

Ljude to smeta,isto kao što ih smeta što rdr2 još uvijek nije dobio patch za 60fps jer ga eto ps5 moze tjerat bez problema. Ali oni opet čekaju priliku uzet novce. Takve stvari su žalosne i zato dosta ekipe rage-a i to treba imat na umu.

Iako, kao što smo gore već pisali sigurno bude se kupovalo s obzirom na kvalitetu igre, jer sve ima svojeg kupca.

Da li je shit potez taketwo-a naravno, ali to je eto nažalost danas pod normalno i nisu jedini. Blizzard/activision kao još jedan od jačih igrača nažalost ima istu filozofiju i rade slične stvari.

To je kapitalizam i bojim se da ce tako biti na dalje. Zato treba više podržavat manje indie studije koji svako malo iznenade nekim kvalitetnim naslovom za pristojnu cijenu.

Ja osobno nemam nista protiv toga da se potpuno nove AAA single player igre prodaju za 80€, znam da se tu mnogi nece sloziti ali mislim da troskovi izrade mogu opravdati takvu cijenu iako osobno nikad ne kupujem po toj cijeni, u 90% slucaja cekam da igra padne ispod 30€ pa onda ubodem ali naravno da nije ni to za svakoga. Ono sto je kod toga bitno je da igra koja vrijedi te novce ce se puno duze prodavati po punoj cijeni dok igra koja ocito ne vrijedi te novce ce ici puno brze na rasprodaju.

Kod ovakvih izdanja ne znam sta bi tocno moglo opravdati takvu cijenu osim pohlepe. Zivimo u ludom vremenu.

Razumijem vasa stalista, ali opet, ne sluzu se s mojim i ne bi rekao da ste u pravu.. Zasto ponajbolja igra svih vremena (govorim neku opcu, generalnu ocjenu..), u izvornom obliku (gdje grafika, ponavljam, i danas drzi vodu, da ne govorim ostalo + tu je i izvrstan i hvaljen DLC..) ne ni vrijedila te pare? Po cemu..? Al zato Forspoken vrijedi 80e il kolko vec.. Black Ops IV, CoD bez kampanje (🙄🙄🙄),to, kao, vrijedi pare…? I vece od RDR 1.. zasto bi morali remasterat/rimejkat.. Procijenili su daje bolhe ne drljat po remek-djelu, ponavljam,nisam igrao, izgleda super.. Stavili na ps4/5 i swich.. Znaci stotine i stotine miljuna novih igraca (osobno jedva cekam..,) ce napokon igrat.. Igra je njihovo vlasnistvo, mogu sta hoce.. sta je tu lijeno, bezobrazno..?? I dalje ne kuzim? Za pol god ce bit dzabalesku… Razapeli ljude za bzvz, u vrijeme kad izlaze Forsakeni i Blek Opsovi 4.. 🙄🙄

bojtronik Donekle se i slažem s tobom jer te razumijem.

Nikako ne opravdavam cijenu od 50 eura za običan port. Igra se vrtila na Xbox360. Klasičnoj arhitekturi što znači da nije bio nikakav problem portati je na current gen.

Razumijem te jer vjerujem da ima dosta igrača koji su propustili igrati jednu od najboljih open world igara ikada i sada će dobiti priliku.

S druge strane ako netko ne želi dati toliko za "običan" port lako sačeka pad cijene.