bojtronik Pa problem je što rdr postoji već cca 13 godina i ne sjecam se koji je to port nakon toliko godina došao na neku platformu po tolikoj cijeni. Iskreno mislim da ni jedan.
Neke igre o kojima ti pričaš po cijeni od 80e su igre koje su rađene od temelja, dakle od nule,gdje je izdavačka kuća uložila dosta novca i gdje se kreće od planiranja,dizajna, pisanja koda, izrada animacija, snimanje glumaca, snimanje glazbe i zvukova, testiranja i debugiranja do realease igre. To košta i cijena day one za bilo koju AAA igru je zapravo normalna za današnje pojmove.
E sad da li ta igra zadovoljava u pogledu gameplaya i da li tebi kao kupca opravdava svoj iznos je drugi par cipela.
Lakše rečeno, imaš nekoliko milijuna za film, film je zapravo jako loš i ne opravdava cijenu ulaznice, ali je koštao puno u proizvodnji pa zapravo treba toliko koštati ulaznica prvih 2 mjeseca.
Kad malo dublje pogledam, mislim da je prava istina za cijenom od 50e zapravo switch koji je jedina platforma koja portove poput bioshock collectiona, skyrima, doom-a i sličnih od prvog dana prodaje po 40-50 dolara i zapravo ne spuštaju cijenu. Te iste igre na ps4/ps5 platformi se prodaju za kikiriki veliku večinu vremena. Za primjer: Doom sam kupio neki dan za 3 eura a na switchu je 40e.
Vjerujem da ce tako i biti s rdr, da ce jako brzo pasti cijena na playstation platformi, dok ce na switchu biti zabetonirala dulje vrijeme a zapravo nema smisla da je day one na ps platformi bude manja cijena nego na switchu.