• Gaming Vijesti
  • Ovo su prvi detalji o PS5 Pro konzoli. Trebala bi izaći u 2024

To je vrlo vjerojatno istina, ali ne bih se hvalio s 8K niti ga spominjao jer je to smiješno. Bit ce uspjeh ako budu sve igre radile na 4K i 60 FPS-a.

Iskreno, dev kit otprilike jednu godinu unaprijed mi se cini kao premali period.

Flipper Bit ce uspjeh ako budu sve igre radile na 4K i 60 FPS-a.

60 fps-a kao lower resolution performance mod možda, no 4K i 60 jako teško.

Bit će to vrhunska konzola. Da li će biti 60 fpsa nativno ili kroz FSR 3 manje bitno, ne kuži se neka razlika.

Sterlok Da li će biti 60 fpsa nativno ili kroz FSR 3 manje bitno, ne kuži se neka razlika.

Bas sam po prvi put isprobao FSR (nazalost tek FSR 1) u Baldur's Gateu 3 i iznenadilo me koliko je dobra stvarcica. Primijeti se razlika, ali nije toliko drasticna koliko sam ocekivao. U kombinaciji s TAA bude malo mutnije, ali nista sto jako utjece na gust. Zivo me zanima kak ce dalje ici s FSR-om.

FSR 1 ne valja ništa, praktički je neupotrebljivi, od dvojke na dalje na qualty je vrlo dobar do odličan. DLSS je još bolji, često bolji od nativnog prikaza.

Ako bude ispod 699€ kupuje se.

Zvuči kao savršena isprika da izbacuju još gore optimizirane i tehnički loše igre. Kako god, ako se pokaže istinitim (što se nadam da neće) ne uzima se kao što nisam uzeo ni PS4 Pro, već se radije vraćam češćem igranju na PC-u. Ali vjerujem da će PS5 biti savršeno dostatan do kraja generacije barem za sub 4K i nadam se neke performance modove koje će i dalje stavljati u igre.

Flipper Zvuči kao da je tvoja vjera u generacije poljuljana. Znači možeš ići rukom pod ruku sa Sonyjem.

Ala ovih sa 8k ponovo kao i pred izlazak obične konzole, a 4k još nisu savladali.

Ni neće kroz ovu generaciju.

Ma kakav 4k@60, to su bajke.

"…Digital Foundry je previdio kako će upravo negdje u to vrijeme početi izlaziti AAA naslovi koji više neće moći gurati igre u 60 FPS-a pri 4K rezolucijama, što bi značilo da je generacija dosegnula neku gornju granicu."

Nitko to od nikog ne trazi zasad, apsolutno ne vidim problem u opciji fidelity-a u 4k i 30 fps ili 60 fps u performance mode-u i sa smanjenom rezolucijom. Al nek mi daju izbor jer vidim da je itekako moguce napravit igru koja vrhunski izgleda i vrti se u mininum 60 fps na current gen. Sve ostalo su price za malu djecu. Cak ne samo sa smanjenom rezolucijom, nek daju vise grafickih opcija i to je to, moze se i 4k 60fps, to su dokazali

Ljepo je vidjeti toliko pozitivnih komentara za Playstation 😇

turok99 Ma ne radi se samo o ps-u nego o stanju trenutno najjacih konzola na trzistu. 4k u 60 fps-a se moze, to su dokazali, nitko mi ne moze rec da su Diablo 4, Halo Infinite i F1 2023 npr ruzne igre pa radi eto. Ja ne trazim puno, meni to izgleda i vise nego dobro, daj mi performance, jebo fidelity.

Ja znam da ovo uzimam day one pa makar jedina razlika u odnosu na ps5 bila oznaka pro na konzoli, jer volim davati sonyu eure.

da, najgore je to sto jos nijedna igra nije progurala granicu od generacije prije, sve je to nesto usminkano, volim dati horizon forbidden west kao primjer, ali daleko je to sve od nekog pravog testa za ovu generaciju, znaci ili priznaju da su izbacili poluproizvod (mislim na ps5) ili da se jednostavno namjerno "kaska" zbog dodatnog cijeđenja đepa playstationljupcima