Torgue
AbelKOsMos
Nisam ja ni vruć ni nabrijan ni nervozan ni ljut. Nemam svog konja u trci. Nisam navijao za nikoga u ovom slučaju nego gledam stvar kao promatrač.
Sony je taj koji je izgradio svoju reputaciju i brend na ekskluzivama.
I sad će ljudi pričat da to nije istina jer su i Xbox i Nintendo ekskluzive jako zaslužne za njihov uspjeh, ali po mom znanju, nijedna gaming kompanija nije tolko ekskluzivnih dealova imala sa neovisnim studijima i izdavačima kao Sony niti sa toliko velikim i jakim serijalima.
Spider-man, serijal koji je oduvijek bio multiplatform naslov, postao je PS ekskluziva davno prije Sonyeve akvizicije Insomniaca.
Masu fanova Spider-mana je ostalo zakinuto za Spider-mana ako nisu imali ili nisu htjeli kupiti PS4.
Zašto? Zato što su tako odlučili ljudi u odjelima kojima je zadnja odigrana igra bio Super Mario.
Ekskluzive su bolje igre i ja mislim da za njih definitivno ima mjesta u industriji. Mislim da je tržišno natjecanje na kraju uvijek dobro za krajnjeg korisnika, a Spider-man je dobio najbolju igru u povijesti upravo zbog ekskluzivnosti.
Kaj vi mislite da će Sony propast zato kaj je MS pljunuo masu love da poveća market share?
Pa nemojte bit smješni.
Na kraju dana, ni Disco Elysium, ni System Shock, ni Witcher 3, ni Red Dead Redemption 2, ni Elden Ring, ni Zelda, ni Baldurs Gate 3 nisu first party igre.
Ni Sony ni Microsoft nisu kompanije bez kojih gaming industrija ne može opstati. Da, Sony izdaje neke vrhunske igre koje ću voljeti do kraja života, ali ako ih sad izbaci MS sa pozicije na kojoj jesu, doći će netko drugi.
I realno, najgore kaj se može dogodit Sonyu zbog MSove akvizicije ABa je da se natječe s Nintendom, a to je po mom mišljenju značajno bolja pozicija nego ova na kojoj jesu i na kojoj najavljuju uvođenje live service igara u lineup i izdaju igre sa predatornim mikrotransakcijama.
Ne očekujem od nikog da se sa mnom složi, svjestan sam da je moje mišljenje nepopularno.