Brijac Kako to može biti dobro za ikoga osim za MS?
Zašto je problem ako je nešto dobro za MS?
Jaki Xbox znači jaki PS. Velika konkurencija izrodi velike rezultate, to vidimo u svakodnevnom životu.
Slaba konkurencija izrodi slabe rezultate i prljave anti-potrošačke taktike.
Brijac Nije nepopularno, nego se iz tvog pisanja vidi da naginješ protiv Sony-a koliko god ti to htio sakriti. Da je Sony kupio Activision pljuvao bi po deal-u na sve strane u to sam milijun % siguran.
Samo zato kaj ti nemreš bit nepristran, ne znači da drugi ne mogu.
Apsolutno me boli briga koja kompanija gdje gubi ili dobiva sve dok ih je više koji se bore za moju lovu.
Tuhy i dalje me vas nekolicina niste uvjerili da je Sonyeva "povijest" sa exkluzivama i studijima koji ih izdaju ista razina govnarskih postupaka kao i ovo što radi Microsoft sa kupovanjem izdavača kako bi dotadašnje dugogodišnje multiplatform igre učinio exkluzivama za Xbox i time na neki način prisiljavao ljude na kupovinu Xbox konzole ili traženja načina da se pretplate na Gamepass.
Postupci su govnarski. Razlika je samo u monetarnoj moći.
Ja ne zagovaram akviziciju, imam mišljenje koje većina ne dijeli i pokušavam ga iznjeti u svrhu rasprave. Uredno sa ljudima koji kažu da je akvizicija 100% dobra stvar, a ima ih, iznosim vaše argumente.
Zato jer nailazim gotovo isključivo na ekstremna mišljenja oko ove teme i nije mi drago kad vidim da ljudi ne mogu napravit korak u nazad, udahnuti i pogledat situaciju objektivno.
Ili se dramatizira jooooj propast će Sony, nije fer od Microsofta tak neš napravit blablabla, ili hejtanje na maksimum zato jer ne znam. Neki ljudi stvarno imaju iracionalan hejt prema Sonyu i navijaju za svaku lošu vijest koju čuju o njemu.
Ja kažem DA, nije fer akvizicija, al nije bilo fer ni od Sonya potpisivati onolike dealove za ekskluzivnost, ali nitko o tome nije pričao tada, pa ajmo sada.
Deadwalker Da MS nije kupio Bethesdu, Sony bi vjerojatno isposlovao da se Starfield ne može igrati na Xboxu.
@Tuhy
Potvrđeni fakt. Sony je dogovarao ekskluzivnost Starfielda za PS.
Vremenski ili ne, Xbox bi tu izgubio i to bi jako nepošteno bilo prema njima.
Spencer je to naveo kao jedan od glavnih motiva iza akvizicije Bethesde i ja taj motiv apsolutno razumijem.
Znači imaš kompaniju koja konstantno kešira za ekskluzivnosti, da popularne igre drži dalje od tvoje platforme i tako poveća prodaju svojeg hardvera, a smanji prodaju tvojeg.
I to se događa godinama dok ti pokušavaš izgradit svoj brend i natjecat se sa hrpom govana koje si nasljedio od prošlih idiota koji su vodili kompaniju.
I kaj ćeš napravit ako imaš višestruko više resursa od te kompanije koja ti konstantno radi niske udarce?
Iskoristit ćeš svoj unfair advantage, pare, i kupit sebi trajno neku ekskluzivnost.
Da, odgovorili su na blitzkrieg nuklearnom bombom, al Xbox je realno bio na rubu propadanja, a Spencer ga je doveo do kompanije koja je vlasnik najvećih gaming IPeva u povijesti i planira ih zapravo izdavati, a ne držati kao taoce.
Na kraju dna, daj mi Bethesdu sa first-party budžetom. Daj mi Call of Duty sa first-party kontrolom kvalitete.
Svaki dan potpisujem za to i boli me briga čiji je logo na kutiji ili ako padne prodaja Playstationa.
Ja ću svoj Playstation kupit i igrat bio brend popularan ili ne.