• Gaming Vijesti
  • Micosoft i Sony potpisali: CoD 10 godina na PlayStationu. Diablo, Crash Bandicoot i drugi možda ne

Ako su imalo pametni prodavat će sve te igre na svim platformama radi bolje zarade. Na kraju pare idu njima, sad je pitanje koliko žele naživcirati igrače.

foggy Ako su imalo pametni prodavat će sve te igre na svim platformama radi bolje zarade.

Do god Sony radi isto radit će i oni. Jbg ekskluzive prodaju konzole i servise 🤷‍♂️

Ma ko bi reko čuda da se dese 😄

prayer Dobro sad ne može se banalizirat ako je 1 = 1 jer Sony nije potrošio pol brljona keša da kupi najskuplju gaming firmu/izdavača pa da onda ovako nameće stvari. Nađi mi ovakav primjer koji je isti pa možemo dalje pričat o tome.

foggy ekskluzive su eksluzive, kako je tko došao do njih nije bitno, bitno je što donose. Ništa dobro za igrače - samo dobro za firme koje ih čine takvima.

prayer Ništa dobro za igrače

A za neke ponos i kurčenje što igra neku dobru igru koju njegov PC ili XBox kolega ne može i obratno.

Kak cigan nije u tweetu napisao da će CoD na PS-u biti “samo” 10 godina, nego ono, kao da će zauvijek ostati na PS-u 😆

Mislim da nije nigdje ni napisano kada će dolaziti. Hoće li biti day one na PS ili uz kašnjenje od mjesec dana, dva, 12..

Ja nisam tolko siguran u tvrdnju da ekskluzive ne nose ništa dobro igračima.

Ekskluzive su u pravilu kvalitetnije igre od multiplatforma i to je uvijek tak bilo.

Jaki Xbox ne šteti nikome. Naprotiv, iz moje perspektive je Sony poprilično inertan ove generacije i zbog svoje dominacije tržištem konzola se poprilično odmaknuo iz consumer friendly voda u Kojima je plivao sa PS4.

Ne kažem ja da je ActiBlizz kupnja jedini način kak da dobijemo jaki Xbox, mislim da je Bethesda bila dovoljna za to.

Isto tak ne mislim da je pravi način za borbu protiv gamepassa to da se Xboxu zabrani kupnja. Protiv gamepassa se bori tako da se gamepass jednostavno ne kupi.

Svaka vam čast ako vam treba pretplata za igre, ja ne stignem tri godišnje odigrat, a onda njih vrlo rado i kupim, a ne se ciganim za brazilski gamepass od 3 eura i nabijam Xboxu statistiku i poručujem im da je gamepass ono što ljudi žele.

Isto tak ne kupujem ni Sonyeve 80 eura remastere svaka tri mjeseca, PS5 patcheve PS4 igara za 40 eura i ne kupujem digital deluxe izdanja zato jer, iako su tvrdili prije da njihove igre neće imat ekskluzivan content nego samo early unlock za deluxe verzije, ipak to uvode sad.

Nek se kolju i Sony i Microsoft. Nek si podmeću i nek se podjebavaju, to samo znači da će radit više stvari da privuku igrače.

A da sutra propadne jedna od tih kompanija, nama igračima je to tak svejedno. Dobri developeri će bit dobri developeri izdavali igre na konzoli sa jednim logićem ili drugim ili trećim.

prayer ekskluzive su eksluzive

I ljudi su ljudi, pa je većina dala FF-u 16 devetke. Nemoj banalizirat.

prayer kako je tko došao do njih nije bitno

Naravno da je kontekst bitan, nitko osim ovih smradova nije iskeširao 300000 životnih ušteđevina da kupi POSTOJEĆE franžize i od njih napravi dernek. Nemoj balanizirat.

prayer itno je što donose. Ništa dobro za igrače - samo dobro za firme koje ih čine takvima.

Nemoj banalizirat. Inače? Si dobro? 😃

foggy jebiga, banalizirat ću onda 🤷‍♂️ 2+2=4 i 1+3=4 - rezultat je uvijek isti bez obzira kako došao do njega. Bitan je rezultat a u ovom slučaju su ekskuzive, to što Sony nije isto mogao napraviti je isključivo njihov problem. Ali na kraju dana na papiru, financijski su Sony, Nintendo i Microsoft eksluzive jednake jer sve rade identičnu stvar i služe istoj svrsi.

prayer Slažem se ja s tobom da ništa dobro to ne donosi za igrače. Ali situacija oko specifičnih eksluziva nije niti malo ista u ovoj sitaciji i svim drugima kao što Nintendo ima Zeldu, SMT i neke Capcom naslove, Sony Ratcheta, FF i ostale, dok Microsfot nikada nije imao nešto hvale vrijedno eksluzivno (možda Forza) osim gotovih studija koje su brže bolje kupili pa eto da imaju eksluzive. To su gluparije i početak tvog ishoda totalno je drugačiji, a tog ishoda nebi bilo da nema njegovog početka.

U tom je stvar, i Microsft postaje najodurnije firma na svijetu s takvom politikom. Gade mi se više od svih ostalih zajedno.

foggy dok Microsfot nikada nije imao nešto hvale vrijedno eksluzivno

kak nije, a windowsi?

foggy

ma znam, šalim se malo. previše smo zabrijali sa njihovim korporacijskim nadmetanjima, sony vs microsoft

TITANXIS Ma nema tu nadmetanja, briga mene, samo je glupo potrpati baš sve u isti koš jer nema tog koša koji je trenutno isti ovom Microsoftovom. Baš su postali gadljivi.

je, da.

žele sony izgurati sa trona i tržišta što je očito.

sega je nekad bila što je sony danas ali su se samovoljno povukli sa konzolama kad je microsoft stigao sa svojim xboxom. jedni druge žele potisnuti milom ili silom i onda kak to nije nadmetanje. nama igračima je zbilja svejedno dok god bude igara za svakoga ponešto.

Glupost, znaci Sony je s nekim studijima krenuo od samih pocetaka, ulagali u njih i ta studija su tu gdje jesu zahvaljujuci Sonyju. Podizuci te developere su puno dali igracima. Zar bi itko razuman ocekivao da igre tih studija budu na platformi najveceg konkurenta? Microsoft je kupio Bethesdu(Zenimax) i Activision dva ogromna izdavaca, korist od toga ima jedino MS dok su tako sjebali ogroman broj igraca a kao mrze ekskluzivnost i zele da sto vise igraca igra igre. Sve ok imate pare ali nemojte srat, cilj vam je izbaciti Sony s trzista i to je to.

Cisto sumnjam da je Bethesdi trebao MS-ov novac da izbaci Starfield na trziste dok recimo God of War nikad ne bi postojao bez Sonyja.

Najbolje kupit obje konzole pa te boli tuki, igraš kaj poželiš, eventualno i nitendo za zelde sobzirom da su igre godine….