Ja nisam tolko siguran u tvrdnju da ekskluzive ne nose ništa dobro igračima.
Ekskluzive su u pravilu kvalitetnije igre od multiplatforma i to je uvijek tak bilo.
Jaki Xbox ne šteti nikome. Naprotiv, iz moje perspektive je Sony poprilično inertan ove generacije i zbog svoje dominacije tržištem konzola se poprilično odmaknuo iz consumer friendly voda u Kojima je plivao sa PS4.
Ne kažem ja da je ActiBlizz kupnja jedini način kak da dobijemo jaki Xbox, mislim da je Bethesda bila dovoljna za to.
Isto tak ne mislim da je pravi način za borbu protiv gamepassa to da se Xboxu zabrani kupnja. Protiv gamepassa se bori tako da se gamepass jednostavno ne kupi.
Svaka vam čast ako vam treba pretplata za igre, ja ne stignem tri godišnje odigrat, a onda njih vrlo rado i kupim, a ne se ciganim za brazilski gamepass od 3 eura i nabijam Xboxu statistiku i poručujem im da je gamepass ono što ljudi žele.
Isto tak ne kupujem ni Sonyeve 80 eura remastere svaka tri mjeseca, PS5 patcheve PS4 igara za 40 eura i ne kupujem digital deluxe izdanja zato jer, iako su tvrdili prije da njihove igre neće imat ekskluzivan content nego samo early unlock za deluxe verzije, ipak to uvode sad.
Nek se kolju i Sony i Microsoft. Nek si podmeću i nek se podjebavaju, to samo znači da će radit više stvari da privuku igrače.
A da sutra propadne jedna od tih kompanija, nama igračima je to tak svejedno. Dobri developeri će bit dobri developeri izdavali igre na konzoli sa jednim logićem ili drugim ili trećim.