Opa. Ipak stotka. Bravo!

Sjećam se koliko se slinilo i priželjkivao RE4 kada je izašao na GC-u…a tek kad su najavili da dolazi na PS2, veselju nije bilo kraja. Oriđiđi za PS2 se i dalje čuva do daljnjega. Nadam se da će i nove generacije igrača preko remakea prepoznati dio onoga (ako već ne sve) zbog čega je RE4 takva igretina i koliko je to značilo prije gotovo dvadeset godina.

Ja sam to igrao na ps2, izdrzao do negdje polovice i nikad vise upalio. Veze mi to nije imalo sa RE na koji sam bio naviknuo, meni sasvim prosjecna dosadnjikava igra. Da nema veze sa RE universom bilo bi mi draze nego da su napravili meni osrednju pucacinu iz treceg lica i zalijepili Resident Evil naljepnicu. Ja sam ostao razocaran i ne vidim razlog da se opet ne razocaram u remakeu pa zaobilazim u sirokom luku. Ne sumnjam da je remake tehnicki kvalitetan i da ima svoju publiku, ali ja kazem ne hvala.

Citat iz članka: Ako ne znate, velika je vjerojatnost da se zovete Patrik i živite pod kamenom. Jednom riječju "irac"

Dobra recka Fico ali 100-tka brate mili? To je preteška ocjena i igra mora biti zbilja savršena bez mana. Ako ona to jest onda sam u krivu i da joj treba dat najveće priznanje.

Volim RE svaku igru na svoj naćin ali budimo realni. FFA nije onda postojal a ni mnogi portali kada je izašao original ali oni koji jesu postojali nisu dali toj ponajboljoj tada igri 100 ili neku najvišu ocjenu. Ona jest bila među najboljima kada sad sa odmakom vremena gledamo na stvari.

Šta mogu zaključiti jest da svi samo na tu grafiku gledamo ja priznajem prvi jer jedino je ona vidno unaprijeđena u RE4. Izbacili su još neke djelove koji su tad bili smješni i prilagodili igru današnjem vremenu tako da bi ta igra ravnopravna ondašnjoj ocjeni. Grafika je tada od RE4 bila također vau ali u današnje vrijeme kad spojimo opčenito dobru igru i grafiku onda dobimo100.

Najbolja igra generacije koja je tek počela ali to je još igra remake prastare igre, To je onda apsurdno. E moja konzolaška generacijo, nema ti neke sjajne budućnosti kada će te rimejkovi proslavit i obilježit.

biver

A što su to original Resident Evil igre imale?

Osim muzike i atmosfere u ono vrijeme osobno tvrdim da su debelo precijenjene. Prvi dio, onaj original original je travesty prve klase i mislim da bi prije gol skočio u smrznuto jezero nego ponovno igrao.

Doba PS2 i Gamecubea, 2004. Ti si stvarno očekivao da bu 4. nastavak iz izometrijske tj. ptičje perspektive?

pravednik Doba PS2 i Gamecubea, 2004. Ti si stvarno očekivao da bu 4. nastavak iz izometrijske tj. ptičje perspektive?

Ni jedan resi nije imao izometrijsku perspektivu, ali četvrti nastavak je na ps2 svakako imao fiksnu kameru i tank kontrole kao i prva tri, čak je i bio solidna igra:

sanzo

Kak nije? Eksterijeri u kojima se zbiva RE3. Nije full odozgo ali nije baš ni TPS. Zastarjele igre sa lijepim uspomenama, za vintage rubriku.

pravednik

Ne mora uopće bit odozgo. Imaš prostorija gdje je pozicionirana iza lika, ispred lika, bočno ili odozdo. Kut kamere je u prva 3 nastavka bio fiksan, ali nikad izometrijski:

Code Veronica gore nije najbolji primjer jer je kamera scrollala i pratila lika, ali postigli su sličan efekt.

Takav dizajn može funkcionirat i danas, samo je puno teže takvu igru prodat u tolikom broju da bi se Capcomu to isplatilo. Srećom ima manjih devova koji su to preuzeli:

Ako je TLOU Remake Remastera dobio 100-tku,može i RE 4 Remake dobit 100-tku.Ja ću sačekat da popeglaju to do kraja i nadodaju izrezani Separate Ways iz igre.

Po meni TLOU i RE4 remake zajedno zaslužuju 100.

BTW; super reca i drago mi je da si je pisao kao svježi igrač koji je ušao u igru ne noseći breme originala.

a to znači da bi svakoj dal ocjenu 50, Ha-Ha-Ha!

dok se dijele ovake ocijene, dobivat cemo jos vise remakeova i nikako nešto novo i originalno, kao što je i RE serijal bio u svoje vrijeme, tako da jbga

Kao što piše u tekstu, igrao sam samo remake dvojke i niti jedan drugi Resident Evil. Ocjena je na temelju igre i smatram da je u tekstu snažno argumentirana, prvenstveno fokusom na gameplay aspekt. Također, ne može se razmišljati na način da ako je netko odigrao original da su onda svi odigrali, postoji jako puno mlađe publike kojima će ovo biti prvi doticaj sa serijalom.

Najbitnije je da je igra kvalitetna i na temelju te kvalitete dobiva dobru ocjenu.

Nightyx Pa eto, dobio si RE7 i 8. A ako bi išli još radikalnije mijenjati formulu, to onda više ne bi bio RE.

Makar bih i ja rekao da je krajnje vrijeme da obnove Dino Crisis serijal, barem prve dvije igre. Ako ne ovu, onda sljedeću generaciju.

Nightyx

Odigraj taj remake i neku noviju originalnu igru pa javi dojmove. 😉

pravednik Nije ni RE2 remake iz pticje perspektive pa je remek djelo

Ok..ovakve rece ni ne citam…znam da je igra top siguran sam…ali stotka? Ajmo bit realni subjektivno do bola