Igre o kojima se ne priča? Mislite . . . DOSLOVNO Tisuću i Jedna Igra o Kojoj Se Ne Priča. Drago mi je da si pitao, FFA. lmao

ALI . . . 

Trenutno sam raspoložen (čitaj: imam vremena) pričati o "samo" tri igre. Sve tri su izašle u upravo ovom mjesecu. WOW!!!!! . . . I sve tri igre skupa koštaju manje od 40 eura!!!! (Ako imate PS+ (Mislim: KO to nema PS+?!?! (Therefore, manje od 40 eura!!!!))) Nikad niste čuli za njih (jer živite KRIVO), i nikad niste vidjeli da je itko ikad pisao o njima. (Da, čak ni @Torgue!!) Što je najtužnije od svega zapravo.

Dakle, za sve te rijetke, ali prijeko potrebne indie štovatelje i proto-hipstere, za sve one koji drže do sebe, za sve one koji se žele dobro provesti uz video igre . . . pozivam vas (@Fico, @Miro, @krpa, @renda . . .) da se podružite sa mnom uz ove petnaestosekundne blurbove sljedećih igara:

The Legend of Tianding

4K 120 FPS 2D Kung Fu akcija u stilu tradicionalnih kineskih mangi koja prati tajvansku "Robin Hood" figuru iz Povijesti Pravog Života (lol) u autentičnoj rekreaciji Taipeija s početka 20. stoljeća za vrijeme japanske okupacije (jedan od najboljih gradova na svijetu!!! (ako inzistirate da elaboriram više na temu Taipeija . . . u pripremi za vas imam šestosatni materijal koji uključuje vaše gledanje glacijalno sporih filmova tajvanskog novog vala, i ne možete niti zamisliti koliko želim da me pitate za taj materijal)). 

A Space for the Unbound

Nadrealizam u slice-of-life obliku ruralne Indonezije 90ih. Soundtrack toliko dobar da ćete plakati. Ili ćete htjeti plakati što ne možete zaplakati. Video igre kao umjetnost? Pričekajmo s okretanjem tog janjca. Video igre kao nešto što se isplati vidjeti? Napokon. Da, molim.

Video igre su cool kad su cool. A Space for the Unbound je cool, vjerujte mi.

Chasing Static

Nelinearna horor igra inspirirana 80-ima i surealnom kinematografijom vođena gameplayjem koji se oslanja na sami zvuk igre, i . . . ČITAVA STVAR JE SMJEŠTENA U WALESU!!!! Samo idiot ne bi htio igru smještenu u Walesu.

(Molim vas, nemojte reći da izgleda kao PS1 igra. NARAVNO da izgleda kao PS1 igra. U tome i je stvar. Prekrasna je.)

Ok, to je to. To su tri igre o kojima se ne priča, a trebalo bi se, jer . . . iako se nećemo svi složiti da su ove igre odlične, svi (koji ih zaigraju) će se složiti da su zanimljive, a . . . otkriti ću vam tajnu: u ovom trenutku ove industrije—zanimljivo je najbitnije.

Kupovinom bilo koje od ove tri igre i dijeljenjem svojih dojmova na forumu mi produljujete život, tako da . . . ŽIVI I PUSTI ME DA UMREM ili ŽIVI I NE DAJ MI DA UMREM . . . nisu naslovi novih Bond filmova, već vaša odluka.

Hvala!!!!

Nagrade

• 100 od Fenix

k

Tianding probao izbrisao ne igraju mi se vise te 2d tabacina ako igra nije metroidvanija. Jednostavno nije mi đir.

Unbound kupljen jucer jos nisan igra.

Static me ne vuce jer mi se graficki ne svida, jebiga horror igre nakon RE8 ako ne izgledaju jebeno me ne zanimaju jer mi nisu strasne.

k Nikad niste čuli za njih, (Da, čak ni @Torgue!!)

The Legend of Tianding

A Space for the Unbound

Chasing Static

Giphy - feels game of thrones GIF

Sve tri su izašle u upravo ovom mjesecu. WOW!!!!!

Strogo gledano, jedino je A Space for the Unbound igra iz 2023.-e. The Legend of Tianding i Chasing Static su izašle 2021.-e, ali su tek sad dobili port za konzole.

Ali slažem se sa kolegom @k , nema jedna nego tisuću i jedna igra koje zaslužuju više pažnje nego što su dobile.

Morao bih proći sada sve što sam igrao za definitivni popis, ali uvijek mi na prvu padnu dva naslova:

OneShot - 2D avantura u kojoj vodite mačkoliko dijete kroz nepoznati, umirući svijet kako bi ste ga zajedno spasili

Treasure Adventure World - 2D Metroidvania inspirirana Legend of Zelda: Wind Wakerom i velikim naglaskom na istraživanje

Chasing Static odigrao, no pao je u zaborav vrlo skoro nakon toga. U načelu mi se svidio, iako mi nije bio onako jeziv kao što bi volio. 😃

Evo kontrapreporuke za @k : Iron Lung, Lost in Vivo i Night at the Gates of Hell. Vjerojatno si za njih već čuo ili čak odigrao, ali pašu za topic a i volio bi čut tvoje mišljenje za njih. 🙂

EDIT:

Također, Inscryption… zašto se više ne priča o spoju horora, found footage videa, kartaške igre i point & clicka sa promjenjivom retro estetikom, sam Bog zna. Nakon 50-ak sati konačno se zasitio igre, ali možda joj se budem vraćao. 🙂

frend i ja nedavno kupili, jebeno mesnato sa vrlo pametnim AI-em!

Evo odgovora, to mi je prva igra a možda i zadnja.

prayer Najbolji žanr na tržištu. Igre koje od igrača traže strpljenje i želju za učenjem, a zauzvrat nude iskustvo koje se ureže u pamćenje bolje od iti jedne druge igre. Hell Let Loose, Squad, Ready or Not, DCS World… Primjer pravog kooperativnog/online iskustva.

k The Legend of Tianding

4K 120 FPS 2D Kung Fu akcija u stilu tradicionalnih kineskih mangi koja prati tajvansku "Robin Hood" figuru iz Povijesti Pravog Života (lol) u autentičnoj rekreaciji Taipeija s početka 20. stoljeća za vrijeme japanske okupacije (jedan od najboljih gradova na svijetu!!! (ako inzistirate da elaboriram više na temu Taipeija . . . u pripremi za vas imam šestosatni materijal koji uključuje vaše gledanje glacijalno sporih filmova tajvanskog novog vala, i ne možete niti zamisliti koliko želim da me pitate za taj materijal)).

Ovo mi je iskočilo pod preporukama prije skoro godinu dana na Steamu i stoji mi na wishlistu. Mislim da će uskoro i doći na red. Grafički stil je stvarno predivan.

k Chasing Static

Nelinearna horor igra inspirirana 80-ima i surealnom kinematografijom vođena gameplayjem koji se oslanja na sami zvuk igre, i . . . ČITAVA STVAR JE SMJEŠTENA U WALESU!!!! Samo idiot ne bi htio igru smještenu u Walesu.

(Molim vas, nemojte reći da izgleda kao PS1 igra. NARAVNO da izgleda kao PS1 igra. U tome i je stvar. Prekrasna je.)

Ok, to je to. To su tri igre o kojima se ne priča, a trebalo bi se, jer . . . iako se nećemo svi složiti da su ove igre odlične, svi (koji ih zaigraju) će se složiti da su zanimljive, a . . . otkriti ću vam tajnu: u ovom trenutku ove industrije—zanimljivo je najbitnije.

Pogledao pet minuta, čisto da dobijem dojam o atmosferi. Čuo glazbu. Kupilo me, a bome ću i ja kupiti igru. Iz nekog razloga me uhvatio osjećaj kao da gledam S.T.A.L.K.E.R.

Miro

uvik sam cijenia tvoju iznenađujuće veliku ljubav prema ovoj --ovdje dosta ignoriranoj-- indie strani industrije. i nemoš virovat da sam toliko pogodia tajming i da si već nabavia ASftU!! btw šteta za tiandinga. previše si impulzivan. kupilo bi te do kraja, al jbg. DALMACIJA, razumin. 😅

Torgue Strogo gledano, jedino je A Space for the Unbound igra iz 2023.-e. The Legend of Tianding i Chasing Static su izašle 2021.-e, ali su tek sad dobili port za konzole.

jbg, pričaš s isključivim i ignorantnim uživateljem konzola, da se tako izrazim i ne kažem ono drugo lol

ova prva igra koju si spomenuo je na ps store-u, tako da . . . imao si tu čast da mi povećaš backlog ⛷️

krpa

za sve ove igre sam čuo, čak štoviše, za lost in vivo sam po prvi put čuo od tebe samog još davno i već tad sam napravio mentalnu bilješku, al jbg . . . čekaju se, DA (!), pogodio si: CONSOLE PORTOVI!!! lmao

ovaj iron lung je bolest!! to baš želim igrat.

za inscryption se ekipa kune, moli na koljenima danima, meditira, ne jede i baca se pod vlakove govoreći kako se radi o mini remek-djelu, ali ja ne vidim dalje od cijele te kartaške brije, a ako želiš da slažem nekakve kartaške deckove i da igram jebene karte, a nisi witcher i ne zoveš se gwent . . . NISAM ZAINTERESIRAN 

(realno, probat ću igru kad bude 50ak dobrih starih hrvatskih kuna)

Fico Grafički stil je stvarno predivan.

Oui. viewtiful joe cool razina. 

javi šta misliš kad (ako 🙇) probaš igre. mislim da ćeš ih cijeniti.

k

Ma jednostavno takav đir mi se ne igra ako nije metroidvanija.

Evo Chasing Static bila 5eura pa san i nju uzeo nek stoji kad nije skupo

5 mjeseci kasnije

k The Legend of Tianding i A Space for the Unboun su najbolje preporuke koje mi je netko ikad dal i hvala ti na tome.

Respect prijatelju.

Izuzetne igre koje ocito nitko ne igra.

renda Možda neki članak ili osvrt da nakucaš, pa da više javno dođe info? Ovo samo nestane u bespućima foruma, što je šteta ako je roba.

foggy pa nije losa ideja, ako uhvatim vremena budem sigurno.