• Gaming Vijesti
  • Eura i kartica još uvijek nema na našem PS Storeu. Zbog toga nas je zaobišla jedna od najboljih akcija godine

Nevjerojatno da im treba toliko vremena da naprave tranziciju na euro. Ako se ne varam, postoje i zakonske obveze tako mi nije jasno kako mogu još ljudima izdavati fakture u kunama, čak ako si netko kupi PS bon u trgovini i napravi tako kupovinu na storeu. Hrvatska, uvijek vrlo važno tržište velikim igračima na gaming sceni.

Čisto za usporedbu, App Store od Applea je 1.1. iza ponoći napravio tranzciju s kune na euro.

Deadwalker mislim da je zakonski u redu, jer ti s eurima kupujes bonove, koji se preračunavaju u PS bodove. Oni se, eto, u ovom slučaju zovu kune.

Par igara koje sam cekao na saleu vec dulje vrijeme sad nisam mogao kupiti. A nije mi se dalo hebat s bonovima.

A taman sam se priviknuo na digitalke.

Eto još uvije mi fizicke verzije rulaju.

Fenix

Tako je, dok god nemaju fakture nakon 1.1. u kunama sve je ok. Ne moraju oni nikad više omogućit kupnju direktno na storeu za hrvatsku ako ne žele. Bonovi su ili kupljeni lani ili se prodaju u eurima sad, faktura je u trgovini i sve čisto.

Fenix da, samo što mi Sony za digitalnu kupovinu izdaje fakturu na kojoj piše pregled stavaka, sve iskazano u kunama. Tehnički imaš transakciju u trgovini (platiš eurima bon nekom trgovinu - sve čisto i po zakonu), no ne znam kako mogu izdavati nove račune iza 1.1. a da na njima piše kuna. Jer PS Store automatski izdaje nove račune, vidim i po ovim "besplatnim igrama" koje dobiješ kroz pretplatu.

Deadwalker ovo nisam znao i malo mijenja stvari. Ali, tehnički, izdaje fakture s bodovima koji se zovu kune budući da nisi kupio pravim novcem. Ne kužim se u to ni najmanje

Mene aircash spasio, uplatis i odma dobis kod i voila. Ovo je stvarno vec apsurdno postalo…

Fenix ne znam ni ja, doduše, ne vidim razliku u formi fakture jer je identična onima iz prošle godine kada sam plaćao nešto karticom. Ti po zakonu moraš nekome za kupovinu digitalnih dobara izdati račun, čak ako je sredstvo plaćanja tvoj wallet / poklon bon. A njima na računima i dalje pišu kune 😃

Deadwalker

Mislin na ono šta šalju mailom nakon kupnje? To nije faktura, čak piše negde dole upozorenje. Ti kupuješ store credit, bilo u trgovini bon ili karticom direkno na storu i u tom trenutku ide fakturiranje. Kasnije ga samo zamijeniš za proizvod.

sanzo ok, to ima smisla onda, u biti fakturiraju samo kupovanje pointsa koji se zovu aktualna valuta na tržištu (ono što je i Fenix pisao gore). Tnx na pojašnjenju.

Prezauzeti su stvaranjem najboljih igara i konzola za nas gamere te se ne zamaraju tričarijama poput valuta.

Jel iko proba pisat mail ps supportu mozda oni znaju nesto

Jbg da su i oni platili 400 000 kuna za kalkulator konverzije u euro možda nebi bio u prekršaju.

Prevelika su oni korporacija da bi izgubili i neki spor da ih netko tuži od građanstva.

Mala smo zemlja i zaboli ih tuki za nas…da se radi o vecoj zemlji vec bi od 1.1. bilo sve rijeseno.

Ionako na kraju krajeva kad bude bit ce…i za par dana ce svi zaboravit na ovo.

Ako ništa drugo wallet nam je zahvalan zadnjih tjedana.

Čuj, prošla super akcija na digitalne igre…pa sljedeća može biti samo bolja s obzirom da je digitalija "osuđena" da neminovno gubi na vrijednosti s vremenom. Sony je na gubitku, ali opet globalno gledajući na listi smo tržišta sa zanemarivim udjelom, tako da…

Po nekoj logici bi cijene konačno trebale bit izjednačene na HR storeu i ostalim EU zemljama.

E sad jel oni koriste vrijeme dok ih ne skuže da namaknu što više na razlici, to ne znam.

Ako nakon prelaska na euro vidim igru za 80 eura na storeu, a MSRP je 70, prodajem PS5 nekom nek njega zajebavaju.

wooddiebone ma nevirujen da ce tako bit… jos su prije nego smo usli u eurozonu rekli da ce im trebat vremena da to sve kalibriraju kako treba… ja se samo nadam da ce uspit to napravit dok izade hogwarts legacy, jer neman dovoljno para na walletu a ps kartice kupovat necu, neka dodaju to do 1.2 ili bar prije nego hogwarts legacy izade i ja san miran

wooddiebone Ako nakon prelaska na euro vidim igru za 80 eura na storeu, a MSRP je 70, prodajem PS5 nekom nek njega zajebavaju.

1. korak – Uzeti kalkulator.
              2. korak – Upisati 80 (iznos igre u EUR).
              3. korak – Odabrati množenje.
              4. korak – Upisati 7.545 (konverzija u HRK)
              5. korak – Provjeriti je li dobivena vrijednost zaokružena na 600 (iznos igre u HRK)
              6. korak – Shvatiti da se igre kod nas naplaćuju 80€ otkad je Sony to i uveo.
              7. korak – Prodati PS5 da nekog drugog zajebavaju.

wooddiebone Pozdrav, je li PS5 još uvijek dostupan? Koja bi bila zadnja cijena?