Gran Turismo serijal slavi 25 godina postojanja. Koji vam je najbolji?
Mislim da bi većina mogla reći GT4, ali ja sam bio mali dok sam igrao dvojku i četvorku, pa ću reć GT6 i GT7 su mi najbolji jer ih se jedine i sjećam.
Moram rec GT Sport.
Jedina igra koja me natjerala da vozim kak spada i bilo je tolko vrhunskih online utrka kakvih jednostavno ne mozes imat protiv AI-a. Adrenalin i znoj kad si prvi, a netko ti je na guzici i radi pressing.
Igrao sam sve GT igre, GT4 najvise. No to je su danas samo lijepa sjecanja. Nebi ponovo igrao taj grind sa tupavim AI-em.
GT4 za gaming experience, tad je guralo fullhd na ps2, trebal je čak poseban kabel. Prvi put polirao živce na Ringu u DTM spec Mercedesu 190… Ali, da, GT Sport da naučiš kaj znači loviti stotinke na kočenju, i voziti pristojno, a brzo…. Evo, taman počinjem sedmicu, i odlična je
GT2 kad gledam kroz roza naočale nostalgije, GT6 objektivnije s obzirom da mi je zadnji odigrani nastavak, ujedno i najkompletniji dotad. GT7 je na SSD-u PS5 i nisam stigao dalje od uvoda pa budemo vidjeli kakav je po pitanju kvalitete.
Gran Turismo 2. Em sam ga najviše igrao em se još sjećam kad smo nas četvero braće i budući šogor odvozili dvosatnu utrku u Rimu.
GT4 bez imalo konkurencije, a igrao sam sve osim GT1 i GT7, cak i one prologue inacice.
Definitovno GT 4.Najbolja i najkompletnija GT igra do dana današnjega.
Torgue ne varaš se.
Apropo tematike:
Nostalgično, GT2 mi je najdraži, pa odmah iza ugla slijedi GT4 (koliko se igra iščekivala na tadašnjem Gameplay forumu issss)
Možda bi mi GT Sport bio najbolji da sam ga igrao, ipak nije isto proitv AI i protiv drugih voziti.
- Uređivano
Vjerojatno GT6 kao najkompletniji u serijalu, ali zaboravljen jer su Sony i PD napravili grešku što su igru izdali jako kasno u 2013. kada je izlazio PS4 i NISU portali tj. imali PS4 verziju iste. Izbor staza je bio nevjerojatan.
Na kraju se čekao GT Sport do 2017. a mogao se igrati GT6
Inače osim GT6, tu svakako spada GT3 i GT4 koji je bio ispred svog vremena. Moderni klasik.
GT7 je dosta dobar, ali koncept je jako zastario u nekim stvarima te je u kampanji i dalje onaj feeling da je sve to jedan veliki overtake challenge.
yakuza_stinger Najs. Dvojka je zapravo zadnji GT koji sam igrao, a 24-satne utrke se sjećam iz Gameplayove recenzije.
Najviše vremena sam proveo na GT2 tako da ću reći GT2.
GT2 i GT4
Uživao sam u svakom GT-u osim jedinice, tad sam igrao odlični NFS 4. Dvojku prešao dvaput, trojku nisam završio ali je ostala u sjećanju kao prvi next gen za mene, četvorka se igrala u B-Spec modu jer sam tad taman postao otac i nisam se mogao posvetiti igranju.
5 i 6, opet next gen i prvo razočaranje u odnosu na Prologue, tko je igrao znat će. U biti, šestica je jako dobra za svoje vrijeme, iako je, poput GT5, patila od lošeg frameratea i ostalih "divota" za koje nismo ni znali da postoje na PS i PS2.
Sport mi je bio vrhunski na prvu, odlična, najbolja vožnja s naglaskom na online ali i sa (meni) dovoljno offline sadržaja.
GT7. Najbolji GT do sad ukupno gledajući, najbolji vozni model i milijun sitnica koje znaju cijeniti samo istinski ljubitelji serijala koji, iskreno, i nema konkurenciju.
GT5 Prologue, GT4 Prologue, Tokio-Geneva, Tourist Trophy… svi zaslužuju da ih se spomene, pogotovo TT koji sam izvozio uzduž i poprijeko i još čekam da Polyphony napravi novi TT jer, opet, nema konkurencije.
Ne znam treba li napomenuti, ovo je moj subjektivni stav i iskreno me ne zanima tko se slaže ili ne s njim, jer mislim da sam dovoljno vožnje iskusio u zadnjih skoro 25 godina da budem siguran u to što pišem.
Živjeli i sretan vam 25. GT-ov Božić.
GT sam jedino igrao, tako da GT.
Sjećam se i ove pjesme: