• Gaming Vijesti
  • Konami će za dva tjedna otkriti nastavak serijala “omiljenog diljem svijeta”. Izvori spominju SIlent Hill

Rekao bih da su izgledniji Frogger ili Bomberman. I to za mobitele.

Silent Hill za mobitele, konceptualno kao The Room, kupuješ izlaz iz sobe preko stora i mikraća ili imaš pravo 2 puta dnevno otvorit škrinju da dobiješ ključ.

Ak je ipak u pitanju nastavak SH-a, vjerojatno će bit u prvom licu da poprate RE što mi se neće nimalo svidjeti.

Za resi je promjena perspektive bila pun pogodak i isto su ljudi bili skeptični.
    S jedne strane mi se čini da ti klasik serijali jednostavno ne funkcioniraju više u klasičnoj formuli i da se moramo pomirit da su relikt prošlosti, a opet s druge strane, RE2 Remake je bio veliki hit.

wooddiebone Osobno sam "zadnja" dva RE preskočio baš zbog perspektive prvog lica.
      Nisam fan takvih SP naslova, to mi je za FPS igre uvijek bilo i ostati će.
      Ukoliko to ubace u nadolazeći Silent Hill u tom slučaju ću ga bez sumnje preskočiti.

Mislim da je bitnije jel igra dobra sama po sebi, a ne jel igraš iz prvog ili trećeg lica. Taj pogled može donest neke prednosti ili mane, ali ne bih rekao da horor igre u trećem licu više ne funkcioniraju. Osobno bih više volio pogled iz trećeg lica, nisam uopće fan prvog lica u igrama. No, ipak mislim da to neće promijeniti ništa u igri osim napucavanja; sve zagonetke, atmosfera, mehanike - sve ostaje kak je bilo, a to je napravilo igru dobrom.

foggy Slažem se, ali jednostavno mi neki naslovi/igre nisu za 1st person.
          Unatoč tome što mi je RE Dead Aim sa mixom oba "svijeta" bio dobra igra iako dosta
          nevoljena/neprihvaćena. Ali SH kakav znam ne mogu zamisliti da igram u takvom
          svijetlu neovisno o prednostima perspektive iz prvog lica.

wooddiebone Za resi je promjena perspektive bila pun pogodak i isto su ljudi bili skeptični.

Zbog punog pogotka i rade Third Person patch lol.

led_zeppelin I meni je isto, iako mi je RE8 baš bio bomba od igre. Zbog prvog lica nisam igrao ni sedmicu, na kraju sam odigrao i bili su mi super. Rađe bi da su third person, više volim taj pogled iza ramena, a ne da zamišljam lika kao mutavca koji ima samo ruke. Silent Hill The Room je bio smor zbog prvog lica, iako je on mix i jednog i drugog.

Možda RE8 bude još bolja igra u trećem licu, čak gajim nade za to.

led_zeppelin

Me to a poveliki sam fan RE serijla, prvo lice u RE7 mi je zatvorilo daljnju suradnju sa RE nastavcima.

Također iako više naginjem ka Silent Hillu umjesto RE, sad još i Alone in the Dark remake najavljen. uff jedva čekam
              vidiš na Room sam potpuno zaboravio. Bio je solidan, ali jedinica i dvojka ostaju top, najbolje.
              downpour sam odigrao kada mi je kolega posudio svoj ako se ne varam x360 i pamtim ga
              kao jednog od najlošijih naslova.

ako zaista patchaju ijednu od ova dva RE na 3rd person bacam se odma na igranje.

Volim biti u nekom virtualnom strahu i da me igra drži u što većem. Volim zato i SH. On pak izaziva drugačiji strah od RE kod mene.

Taj SH sa sobicom igrao sam samo početke, bilo mi je tad nezanimljivo kao prvo opet to jebeno iz prvog lica a i zbog monotone i klaustrofobične situacije iako mi je taj koncept zanimljiv u filmovima pa volim takve i pogledat.

Naprosto kod SH4 htjeli su igrača stavit u što bolju ulogu glavnog protagonista iz igre a to su mogli najbolje da nas stave u FP i da vizualno naglase taj famozni izlaz sa lancima ali i ostatak apartmana. Od prvih 4 SH-a daleko mi je najbolji naravno SH1 a odmah do njega SH2 a još malko dalje i SH3.

Što se tiče Downpoura, on je odlutal sa SH atmosferom malo predaleko. Team Silent dok su bili u igri napravili su dobar posao sa prva tri i taj famozni konceptualni SH4: The Room a nasljednici serijala trebali su nastavit ići tim putem ili ga ugasit skroz.

Ostale SH-ove nisam ni igral zbog tehničkih razloga a znam da nisam ništa bitnog propustil.

TITANXIS Nisi previše propustio istina, iako ajmo reći da je Homecoming solidan,
                vrijedi ga odigrati barem jednom.

weky

Da, a taj patch još nije vani, ali igra je sa pogledom iz prvog lica pobrala dvije GOTY nagrade i nominaciju na TGA.

Ali strašno su ti duhovite dosjetke. Nastavi.

Zapitaj se "A jebote, pa koliko bi igra pobrala nagrada da je bila iz trećeg lica?!". I rešili smo sve.

wooddiebone pobrala dvije GOTY nagrade

A čuj, kao i kad se Cyberpunk hvali da ima preko 200 Goty nagrada.

Goty predstavnika općine Vukova Gorica i nije neka nagrada.🤷