Deadwalker Baš to. Mislim da je problem i do toga što je izbor nikada veći pa ako nije 90+ roba, hurr durr, smeće je i nije vrijedno mojeg vremena. S time da se ograničavamo isključivo na igre s najdebljim marketinškim budžetom, a vjerojatno hrpa toga dobrog prođe ispod radara. Ne znam, ako čovjek kupuje redovito igre, od njih 10 uvijek ti barem jedna ne bude sjela. Što je normalno i OK jer pitanje brojki. Čak u takvoj "lošoj igri", uvijek se pronađu dvije-tri stvari koje su ok pa čovjeku ne bude žao uloženog vremena.
Naravno, neće sve svakome sjesti i to je u redu. Igre su postale toliko kompleksni proizvod da moraš biti talent da nađeš neku igru koja je stvarno loša.
foggy Mislim da ti se čini krivo, barem s moje strane iskustva. Ne znam jesam već starija generacija (valjda jesam usporedno s tobom), no poanta je da sam prošao sve razine kvalitete u zadnjih 25 godina. Što bih sad trebao, biti tolerantan prema određenim stvarima i smjerom određenih igara? Zašto ako sam već doživio bolje iskustvo nekad putem do ovoga što imamo danas? To je kao u glazbi, pričamo o nekim modernim Zeppelinima koji su dobri, ali nije to niti blizu niti će ikada biti Led Zeppelin (mislim na Greta Van Fleet npr.). Zašto smo nekakvi snobovi ako jednostavno znamo da nam je nešto bilo bolje i da ustvari je? Stvarno generaliziraš nekad previše.
Ljudi su skloni gledati na prošlost kroz ružičaste naočale, zbog toga odjednom sve što je staro je odlično, a sve što je novo se dočeka na nož, spremno za odbacivanje prije nego što se pruži šansa. Postali smo picajzle koje od buhe rade slona. Nekome je borba u nekoj igri prebrza i odjednom je igra smeće. Nekome je igra jednom crashala, odjednom developer zaslužuje propasti. Prisutna je radikalizacija mišljenja u kojemu se na sve gleda crno-bijelo.
Ovaj forum je odličan mikrokozmos za proučavanje ovakvih stvari. Većina ekipe je stara 30+ godina i igraju već jako, jako dugo. I upravo se na njima vidi ta netolerancija kada se sudi o kvaliteti igre. Ja ću uskoro 25, a vjerojatno sam najmlađi na forumu i sve češće se nađem u razmišljanju da se nadam da se neću odnositi prema igrama, filmovima, serijama, čemu već, kao neki stariji na forumu koji cjepidlače oko sitnica do te mjere da im u potpunosti narušava doživljaj.
I nemoj misliti da ja ne spadam u one koji su igrali jako dugo. Od svoje druge godine sam igrao svašta, od Lion Kinga i Captain Clawa pa kasnije i na Commandos, Desperados... Naravno da kao takav kikić nisam kužio kaj radim osim da mi je bilo zabavno, ali kako sam stario, tako sam prolazio i kroz generacije igara kroz koje je velika većina foruma prošla jednakim intenzitetom. Rado ih ponovno zaigram, no kao netko tko se stvarno često vraća starijim igrama, svjedočim tome da smo puno problematičnije stvari tolerirali koje danas nema šanse da bi prošle.
I naravno da nisam mislio na sve koji su stariji, dovraga. Samo smatram da je to prisutnije kod starijih, nego kod mlađih. Na kraju krajeva, neće mlađi plakati za starim danima kada su im stari dani bili prva sezona Fortnitea.
Kad si već povukao paralelu Zeppelin - Fleet, ja i dalje čekam neki konkretan argument koji ukazuje na nekvalitetu Grete Van Fleet. Bend koji je jako inspiriran Led Zeppelinom i radi pjesme koje su osvježavajuće. To ne znači da su bend za R'n'R Hall of Fame, ali ne znači bome ni da su smeće. Zašto ne biti tolerantan prema njima? Ako ih se odmah popljuje, povećava se šansa da ljudi neće uopće htjeti takvo što pokušavati, a možda im baš treba takvo imitiranje da bi s vremenom pronašli svoj ton i time ponudili nešto novo.
Previše se agresivno pristupa kritiziranju igara, a premalo poslovnim modelima koji dirigiraju smjer izrade igara.
darkfenix Ja sam starija generacija i mislim da si potpuno u krivo, bar sto se mene tice. Upravo to sto sam prosao sve od Comodorca 64, NESa pa do danas me cini tolerantnijim na hrpu stvari u igrama, na koje ljudi inace cendraju, ( recimo fpsovi i reze) jel znam preko cega sam sve prosao da bi danas igrao jednog Horizona Forbidden Westa ili God of Wara. Uopce ne osjecam nostalgiju u smislu da su igre nekad bile bolje, bome nisu. Bas mislim da su mladje te generacije koje stalno nesto kukaju kako nevalja.
Dosta sam izložen različitim društvenim mrežama, među njima i Reddit. Ako išta mogu reći, onda je to da se najmanje prigovara na grafiku i FPS. Ako do toga i dolazi, najčešće je riječ o tome da je igra stvarno neigriva i treba zakrpu. Puno više će se kritizirati generični open-world. Ovdje se više prigovara na FPS i grafiku, a čak je i tih slučajeva jako malo. Štoviše, rekao bih da ti to ne drži vodu samim time da je popularnost pixel art igara nikad veća. Pogledaj indie igre koje izlaze i koliko se dobro prodaju, a da grafički ulažu više u svoj umjetnički stil, a ne u rezoluciju.