• Gaming Vijesti
  • Prve recenzije Steam Decka: Nezgrapno držanje, vrhunski hardver

Zvuči kao naslov recenzije koju sam ja dao za Flipperov.... never mind.

Izgleda mi kao odvojiva kontrolna jedinica auto radija, možda i šljaka sa nekim radiom.

Ne vidim poantu ovoga pokraj Switcha (i novog koji će još malo izaći) i Cloud gaminga koji će biti sve jači i jači na mobilnim uređajima.

Nexus ha gle, ja ne vidim poantu igranja na mobitelima, pa ljudi igraju i to masovno.
    Mene vise bode u oci launch Decka, bez da je OS popeglan, bez full ili priblizno full rostera igara i da nisu vodili racuna o univerzalnoj ergonomiji. Sto se tice samog proizvoda, ne vidim zasto ne bi imao svoju publiku

Sad kad vidim recenzije, reći ću samo ovo što kažem svako jutro dok pišam - "Zbilja je velik".

chono

ha gle, ja ne vidim poantu igranja na mobitelima, pa ljudi igraju i to masovno.

Ljudi igraju masovno jer već imaju hardver na kojemu mogu igrati i koji mogu koristiti za više-manje sve što im treba u životu. Znači smartphone je lako dostupan, ima milijun funkcija, od životne je potrebe te uz to možeš eto igrati mobilne igre, ako baš poželiš.

Deck je specijalizirani hardver za samo jednu stvar...kao trebao bi biti mobilan, ali nije jer je ogroman, a iako je ogroman baterija ne traje...kako su to planirali? Hard sell.

Siguran sam da će imati svoju publiku, ali jako limitiranu i to neće potrajati IMO. Sve što je Valve nudio do sada (hardver wise) je jednostavno lošija alternativa već postojećih stvari. Ili preskupa kako god.

Nexus Snažniji od Switcha, nudi pristup Steam libraryju, veća ponuda igara...

Fico
            Nije to nova stvar. Pa nije Valve prvi izašao s ovakvim konceptom. Ne radi i neće proći na masovnom tržištu. Šteta R&D novca.

Izašao je s cjenovno pristupačnim konceptom koji bi trebao raditi s doslovno tisućama igara koje ne moraš ni kupiti ako koristiš svoj Steam account. Valve je oduvijek na svoj hardver ulagao ogroman trud i zbog toga je kvaliteta garantirana. Koja stalna negativa umjesto da se veselimo da dolazi do eksperimentiranja.

Nexus switch uopce nije konkurencija Decku, kao sto je Fico naveo, iz ocitih razloga. Mobiteli i cloud igranje, i tu mislim not so much.
                P. S. valveov index rula

Fico

Koja stalna negativa umjesto da se veselimo da dolazi do eksperimentiranja.

Kakva negativa? To se zove mišljenje. Ne znam, valjda bi trebao kupiti Deck da bi podržavao kompanije koje vrijede milijarde? Ne razumijem. Pa valjda se može ovako iz daleka izraziti mišljenje o proizvodu.

Mislim da je jednostavno prevelik, prenezgrapan i nepotreban i da publika koju cilja (PC) neće baš kupovati ovo pokraj npr. Switcha koji je legit mobilna konzolica sa vrhunskim naslovima. Nije ovo nikakav eksperiment jer ovo već postoji.

Nexus mozes ga zvati eksperimentom, jer nije prvi put da Valve nesto proizvede od HWa, plasira na trziste i tek onda ceka reakciju i projekcije hoce li to uopce zazivjeti. U prijevodu eksperimentiraju hoce li proci ili ne. Jer mogu i jer im nije neki preveliki rizik za income

Nexus

Ništa ne postoji jer Switch je samo za Nintendo igre a ove koje dođu su toliko loše za ispovraćati.

Steam Deck je umanjena ručna verzija PC-a mnogo mnogo jačih specifikacija.
                  Probaj na Switchu pokrenuti Forzu Horizon 5 ili AC Valhallu...

Tzereen Sad kad vidim recenzije, reći ću samo ovo što kažem svako jutro dok pišam - "Zbilja je velik".

Ormarić sa šminkom?

Nexus Kakva negativa? To se zove mišljenje. Ne znam, valjda bi trebao kupiti Deck da bi podržavao kompanije koje vrijede milijarde? Ne razumijem. Pa valjda se može ovako iz daleka izraziti mišljenje o proizvodu.

Izmišljaš scenarije koji uopće nisu spomenuti. Da, to je tvoje mišljenje. I negativno je.

Nexus Ne radi i neće proći na masovnom tržištu. Šteta R&D novca.

Ovo je negativan stav kojim takoreći govoriš da je jedino vrijedno razvoja ono što će se prodati. Ne nije. Rad na tehnologiji neće uvijek proizvesti nešto što će se prodati u nezamislivim količinama, no znanje koje se dobije iz rada na takvom projektu kao i potencijalni zasebni dijelovi mogu jako puno značiti za razvoj nekih daljnjih projekata.

Osim toga, nitko ne govori da je Valve prvi koji je napravio handheld konzolu, pobogu. Govorimo o tome da je napravio prijenosni uređaj za svoj library koji na sebi ima Proton OS, što samo po sebi znači bolju podršku igara za Linux i još dovodi implementacije drugih prethodno nedostupnih tehnologija, poput Easy Anti-Cheata.

Mislim da je jednostavno prevelik, prenezgrapan i nepotreban i da publika koju cilja (PC) neće baš kupovati ovo pokraj npr. Switcha koji je legit mobilna konzolica sa vrhunskim naslovima. Nije ovo nikakav eksperiment jer ovo već postoji.

Ja ozbiljno razmišljam o Decku i prije bih ga uzeo nego Switch jer mi nudi spajanje na postojeću biblioteku igara koja je puno šira od one na Switchu. Da ne govorim da prvi dojmovi pretežno hvale Deck kao inovativan stroj.

Uopće ne vidim da je Switch konkurencija ovom uređaju nego dobri stari laptop. Ovo ima pre mali ekran za neko imalo ugodno igranje, baterija traje pre malo da bi bio mobilan, isto kao i gaming laptop...ali kao što rekoh gaming laptop ima veći ekran, jači je, spojiš na njega gamepad i dereš u vikendici ili kampici.

pravednik

Probaj na Switchu pokrenuti Forzu Horizon 5 ili AC Valhallu...

Zašto bi kada imaš značajno bolju verziju na konzoli ili PC-u? Zašto pored cloud gaminga koji je na vratima?
                    Deck nije dovoljno mobilan da bi bio praktičan, a nije ni tako jeftin.

Evo primjerice, bolje je uzeti XSS sa Gamepassom i još ti ostane para. I sve to igraš u boljoj kvaliteti i komforu.

Kao što @Sterlok kaže...GAMING LAPTOP je bolja alternativa od Decka.