Znači Cyberpunk 2.

Da sazmen cili tekst u jednu recenicu.

Igra je za 2 miseca mozda i prije na jebackom snizenju.

To je valjda pravilo unazad godinu dvije da nove igre izlaze u pre alpha stanju pa se tijekom godina malo poprave i na imenima i staroj slavi pokrade ljude.

Novčanik je zahvalan. Skip.

Pa nije da prosjek ocjena od 79 znaci losu igru. 🙂
Tako da samo GaaS.

BTW;

Znaci bolja od Tsushime. Sto bi rekli mudri ljudi na FB: "Pametnom dosta." 😁😁

Flipper Jebemti koji dobar osvrt, uf! Svecki zakljucak 😃

Ak je Dying Light tehnički drlog a ima osmice, nešto grdo smrdi u recama onda.

foggy koliko ti treba da strusis ovakvu igru? U danima? I koliko ocekujes 90+ AAA igara u jednog godini?

chono Dying Light mi nije zanimljiv serijal iako obožavam zombije i sve serije sa zombijima gledam. I filmove. Igra mi nije sjela, pa neću ni ovu igrati.

Nemam pojma kolko vremena, ovisi kolko me igra primi i koliko je dugačka jel 🙂
      Koliko bi moglo biti 90+ AAA igara ove godine teško je reći, ako gledam osobne dojmove, prošla godina je bila bez njih. Ćemo da vidimo, ovaj mjesec je hot.

Valjalo bi ih sve i preć pa da mogu pametovat 😃

Ljudi nikako da shvate,poljske igre (ne iz polja),kupuju se nakon 1-2 god.Dok to sve poprave/pokrpaju i nakrcaju sadržajem.Nit Shadow Warrior 3 neće proć ništa bolje.
        Obećali su da će izdat next-gen patch za za prvu igru,al očito ću se načekat kad ovaj novi srede.

foggy ma gledam u kontekstu GaaS-a. Kad igrac odradi ovakvu igru u par dana, preproda je, uzima direktno iz usta deva u najbolje vrijeme za prodaju te igre. Problem kod takvih igraca je sto ocekuju zaista mnogo 80+ igara u jednoj godini, a dio su problema za financiranje drugih projekata. GaaS ovdje uskace kao idealan model za to.
        DL2 nema nikakve veze s GaaS-om, jasno mi je da si samo bacio salu zbog nedovrsenosti, samo sam probao vidjeti jesi li ti jedan od tih igraca koji mogu tako mnogo vremena uloziti u igru kapaciteta 50h+

chono U smislu da igram igru redovito i vraćam joj se zbog GaaS modela/sadržaja, apsolutno ne. Za mene su igre "izašlo, odigrao, ajbok". I naravno volim ponovit iskustvo kad zaboravim igru i dijelove, ali dosta rijetko lately jer je previše novih igara. Ja nisam publika za te puste modele "izbacit cemo igru pa krpat i fillat sadržajem". Ako je već tako, čekam da skrpaju pa ako mi se igra, odigram. GaaS me apsolutno ne zanima, osim eventualno MH serijal ili nešto što stvarno pruža zabavu. Čak i za MH World nisam pratio updejte, nego sam čekao DLC i odigrao igru. U životu sam također odigrao valjda 3 DLC-a, jednostavno sam takav igrač (i očito trenutna manjina u modernom gaming svijetu).

chono Kad igrac odradi ovakvu igru u par dana, preproda je, uzima direktno iz usta deva u najbolje vrijeme za prodaju te igre.

Nisam siguran što točno želiš reći, ali odgovorit ću onako kako sam te shvatio. Znači nisam ja igrač po kojem oni rade svoje modele i ja se apsolutno ne trebam osjećat loše što eventualno napravim ovak nešto. Nisam ja kriv ako oni žele 10 godina zarađivat a ja sam igru odradio u 10 dana i na meni jadni dev neće zaradit. Jadni dev ima svoj business team za koji je odlučio radit igre po ovom modelu. Zvuči mi kao da sam ja problem sa načinom na koji se ja igram.

chono Problem kod takvih igraca je sto ocekuju zaista mnogo 80+ igara u jednoj godini, a dio su problema za financiranje drugih projekata.

Problema je puno stari, ali igrači poput mene nisu solucije njihovih problema koje si sami mogu stvorit. Ako nađu publiku za ove modele, super, njima super, i onda ja i oni koji isto (isto u smislu van modernih gaming modela) razmišljaju nisu problem. Sjetimo se na čemu je sve nastalo. GaaS nije postojao i najbolje igre svih vremena su iz ere prije ovih sranja. Tehnologija se mijenja da, sve košta da. Iskreno, baš me briga, ja sam potrošač, ne njihova solucija. I dalje oni vrte masne novce koliko god kukaju.

foggy GaaS bejbe. Idemo!

🤣🤣🤣🤣🤣

Ne bih podrzal gaas igru ni da krepava cijeli dev tim.

Zato se čeka Horizon 2 a ne ovaj poljski pećinski drlog.

Pišem vam non stop kako igra neće valjati, ni tehnički ni pričom.
            Previše problema i zaustavljanja razvoja.
            Ovo je igra iz 2017. inače.

Engine im je sjeban do boli, DirectX11 na kojeg su brute forcali ray tracing tj. DirectX12U i još neke efekte.
            Zato su performanse kao u modanog Skyrima.

Odigraće se jedino free, bilo na PC-u bilo na PS5 u obliku PS5plus verzije jednom.

Nemam nikakav razlog podržati developera. Bili pred gašenjem projekta, nemaju pare a onda unajme Rosario Dawson i onog francuza za motion capture i voice acting.
            Baš epski.
            Te pare mogli su utući u bolji razvoj.

Od Techlanda jedino Call of Juarez valjao.

foggy vrte sve manje novca, a produkcija je sve skuplja. Zahtjevi igraca su sve veci, kompleksnost igara sve veca, a zavrsni proizvodi sve nedovrseniji i gori. Ima jako puno paradoksa u cijeloj prici.
            GaaS je win model za dobiti vise love, ne mora nuzno znaciti nedovrsenu i plitku igru na startu, a i na neki nacin osigurava financiranje SP klasika koje svi volimo.
            I da, potrosac si, konzumer, ali onda se i postavi tako. Nemas pravo traziti nesto ako si dio problema i bas te briga za njegovo rijesavanje ili barem kompromise. Meni se cini da si i ti jedan od onih koji ce odustati od gaminga kada service preuzme primat. 😁

chono vrte sve manje novca, a produkcija je sve skuplja. Zahtjevi igraca su sve veci, kompleksnost igara sve veca, a zavrsni proizvodi sve nedovrseniji i gori. Ima jako puno paradoksa u cijeloj prici.

Nek smanje troškove izrade igara. Ne mora sve bit Hollywood. I ne mora sve bit God of War. Nekad su se igre radile da nas zabave (Nintendo to radi i sada), a sada ispada da nismo zadovoljni kad nemate Ray Tracing. Paradoksa je koliko hoces, pocevsi od tih izjava "joooj, nemamo para radit vam dobre igre, trebamo vise para". Pa krenimo dalje u engine koji se koristi... Kada jednom razviješ dobar engine (Capcom, RE, MH, DMC), onda samo gradiš priču. Jesmo mi krivi što kompanije imaju problema s tim svim? Puno je tu čimbenika i vjerujem da ni ja nisam skroz u pravu, ako uopće i jesam. Nije sve crno na bijelo da je GaaS jedini SpaaS. Nije sigurno. Prije su igre izlazile svakih 5 godina, nekad manje nekad više. I sve je bilo skoro savršeno. Ja nemam problem čekat igru. Ali previše ljudi ima taj problem.

chono GaaS je win model za dobiti vise love, ne mora nuzno znaciti nedovrsenu i plitku igru na startu, a i na neki nacin osigurava financiranje SP klasika koje svi volimo.

To je ono što su nas najebali da čujemo, i da počnemo prihvaćat. Misliš da bi prošla spika "E da, ma Gaas je model kak da laške zgrnemo pare, ali ne znači ništa. Dajte nas ipak podržite". Može značit svašta, a iz budućih praksa ćemo vidjet Sonyjevu stranu. Iz dosadašnjih iskustava ja nemam pozitivne dojmove ovog modela. I modernih igara uopće. Osim Persone 5. Kak je ona savršena? Da budem malo i ontopic - Dying Light 2 imao je probleme u razvoju. Ako je igra puna bugova kako kažu, eto to je posljedica toga, a ne ovog modela.

Ponovit ću, dok ne diraju smjer kojim su do sada išli u vidu SP igara, nek rade što žele s ovim. Over and out.

chono Meni se cini da si i ti jedan od onih koji ce odustati od gaminga kada service preuzme primat. 😁

Ako to bude jedini način da igram igre, apsolutno. Ali nikada neće, ima i drugih konzola. I backoga za 2 života. Na kraju krajeva, dolazi era dobrih PS1 emulatora, vratit ću se tamo.

Ma ima backloga i emulatora koliko ces! Stvorit cemo i foggyance ako treba! Zabavne indie igre po tvom gustu 😁

chono vrte sve manje novca

Ronim suze zbog njih svako vece

foggy Nije sve crno na bijelo da je GaaS jedini SpaaS.

Vidim da imamo novu foru za izrugivanje u buducnosti 🤣