chono vrte sve manje novca, a produkcija je sve skuplja. Zahtjevi igraca su sve veci, kompleksnost igara sve veca, a zavrsni proizvodi sve nedovrseniji i gori. Ima jako puno paradoksa u cijeloj prici.
Nek smanje troškove izrade igara. Ne mora sve bit Hollywood. I ne mora sve bit God of War. Nekad su se igre radile da nas zabave (Nintendo to radi i sada), a sada ispada da nismo zadovoljni kad nemate Ray Tracing. Paradoksa je koliko hoces, pocevsi od tih izjava "joooj, nemamo para radit vam dobre igre, trebamo vise para". Pa krenimo dalje u engine koji se koristi... Kada jednom razviješ dobar engine (Capcom, RE, MH, DMC), onda samo gradiš priču. Jesmo mi krivi što kompanije imaju problema s tim svim? Puno je tu čimbenika i vjerujem da ni ja nisam skroz u pravu, ako uopće i jesam. Nije sve crno na bijelo da je GaaS jedini SpaaS. Nije sigurno. Prije su igre izlazile svakih 5 godina, nekad manje nekad više. I sve je bilo skoro savršeno. Ja nemam problem čekat igru. Ali previše ljudi ima taj problem.
chono GaaS je win model za dobiti vise love, ne mora nuzno znaciti nedovrsenu i plitku igru na startu, a i na neki nacin osigurava financiranje SP klasika koje svi volimo.
To je ono što su nas najebali da čujemo, i da počnemo prihvaćat. Misliš da bi prošla spika "E da, ma Gaas je model kak da laške zgrnemo pare, ali ne znači ništa. Dajte nas ipak podržite". Može značit svašta, a iz budućih praksa ćemo vidjet Sonyjevu stranu. Iz dosadašnjih iskustava ja nemam pozitivne dojmove ovog modela. I modernih igara uopće. Osim Persone 5. Kak je ona savršena? Da budem malo i ontopic - Dying Light 2 imao je probleme u razvoju. Ako je igra puna bugova kako kažu, eto to je posljedica toga, a ne ovog modela.
Ponovit ću, dok ne diraju smjer kojim su do sada išli u vidu SP igara, nek rade što žele s ovim. Over and out.
chono Meni se cini da si i ti jedan od onih koji ce odustati od gaminga kada service preuzme primat. 😁
Ako to bude jedini način da igram igre, apsolutno. Ali nikada neće, ima i drugih konzola. I backoga za 2 života. Na kraju krajeva, dolazi era dobrih PS1 emulatora, vratit ću se tamo.