• Gaming Vijesti
  • Cyberpunk je ovih dana naprodavanija igra na Steamu, CDPR misli da će ga povijest smatrati odličnim naslovom

Povijest će ga smatrati najvećim lažnim marketinškim flopom.I bugovitome,nedovršenome naslovu van PC platforme.Zapravo i PC ima bugove al barem nije grafički okrljaštena verzija kao za konzole.

Gledaj ovako, nisu oni krivi jer PS4 i Xbox One nemogu pokrenuti takav naslov.
Krivi su radi forsiranja igre na te konzole.

Kvragu, čak ni PS5 ili Series X nisu dostojni za pristojne detalje u CB77.
Igra je intenzivna sa puno previše geometrije i vertikalnog igranja.

Jučer sam gledao video od poznatog youtubera gdje kaže kako tek iduća generacija GPU-a bude za CB77 za 60 frejma.

On ima custom 500W bios na RTX 3090 i mora igrati sa DLSS-om uz ray tracing lighting postavlu off.
Ima oko 45-61 frejma prosječno.
Igra je jednostavno preambiciozna grafički. Ne prati hardver i to im je greška.
Htjeli su dokazati nešto...

Da je nedovršena? Jeste, upravo radi konzola izostavili su previše gameplay elemenata, nažalost ni to nije bilo dovoljno.

pravednik Sve sta ja citam iz tvog posta je da su nesposobni baratat udovoljavanju tehnickih zahtjeva vlastite igre. To je prvi i osnovni korak (uz ideju sta ce bit igra i tko ce je napravit). Tko ide radit igru koju tehnologija ne moze pokrenut? Zdrljali su sve, naravno da sve trza. 2077. cemo odigrat stabilnu verziju (not)

Prelijepa prica, evo oko mi je zasuzilo od miline. Dobro da sjedim na skoljci inace bi se u gace usro od ove vijesti.

Ajmo prestat pričat o tome da je igra na PCu dobra.

To je jednostavno laž.

Igra na PCu nije patchana praktički uopće jer je trebalo gasit požar zvan PS4.
      Performanse na high-end hardveru su neoprostive.

Nemojte ovo pretvarat u No Man's Sky jer to nije niti ima šansu biti dok god ne vidimo temeljiti rework cijele igre i sadržaj koji nedostaje.

Tehnički popeglat nije dovoljno jer to niti nije problem.

Jednog dana ovo ce se odigrati na PS5, kad poprave sve i dodaju tonu sadrzaja. Do tad, sto se mene tice, ova igra nije ni izasla.

wooddiebone zamisli, platiš sada grafičku po ovim cijenama 12 soma kn i igraš CP na 1440p rezoluciji u 40 fps-a.

Giphy - Season 2 Lol GIF by Friends

Ne znam je li čovjek veći idiot što investira u PC hardware ili ima povjerenje u poljske programere i dizajnere koji briju na UNLIMITED GEOMETRIJU. Jedan Eidos koji osim što je napravio odlične Deus Ex igre, pokazali su im s Guardiansima kako se radi jebena next-gen igra.

Dobro nemojmo se varati, Guardiansi su isto zahtjevna igra.

@foggy a gdje sam ih branio?
          Normalno da su zajebali, isti kurac ko Crytek 2007. u Crysisu.

Kurčenje ih je koštalo.
          Svaki bolji developer sada može uraditi fotorealističnu igru, čak i ti u nekom editoru gdje ćeš nabiti geometriju, NPC-e, visoku rezoluciju global iluminationa...
          Tko bi to mogao pokrenuti?

Zato sa te strane hvalim princip Neila Druckmana tj. Naughty Dog.
          Jednom je govorio da prvo dizajnira level a onda režu dok ne postigne savršene performanse uz grafiku.
          Onda ide art i texture da stvore prividni dojam izrezanog.

Tako bi se igre trebale raditi i to je prednost razvoja za jednu platformu.

Deadwalker

Guardiansi su produkt ljubavi i truda i to se vidi na finalnom proizvodu.

Cyberpunk je produkt neorganozacije, laži i pohlepe.

pravednik
            Guardiansi idu na 70-80 FPSa sa Ray Tracingom na ultra dok Cyberpunk puže na 40.
            Guardiansi bez RTa idu do 140-160.
            Cyberpunk se tek onda udostoji doć do 60.

Neoprostivo.

weky
            Dobro weky nemoj sad pričat gluposti.
            Igra je predivna.
            Grafika nije problem.

foggy Tko ide radit igru koju tehnologija ne moze pokrenut?

Crytek mi recimo pada prvi na pamet. Oni su barem bili dovoljno savjesni da tek 4 godine kasnije izdaju i verziju Crysisa za tadašnje konzole (PS3 i X360). Istinabog, i dalje nisu napravili neki spektakularni posao, ali barem nisu odmah forsirali nusprodukt kao što je bio slučaj s CP2077 na PS4/XO.

Zero Pa mislim nema mi to logike. Koja je onda poanta izbacivalja igre van ako je nitko ne može igrati kak je zamišljeno i kak bi trebalo bit? Mene ne dira tih 60 fps-a, ali daj onda da sve drugo štima. Napravi čudo od tehnologije koju imaš, a ne očekivat čudo koje ćeš dobit iz tehnologije koja još ne postoji.

Ne, to se samo naziva neoptimizacija.

Baš čudno kako uvijek najnapredniju grafiku u industriji imaju neočekivani underdogovi. Njemački turci, poljaci, indie ukrajinci. Kako to da recimo to nisu američki studiji s neograničenim budžetima ili japanci studiji s dugim iskustvom i predanosti poslu.

Europljani ne znaju optimizrati. Zato su im igre najviše janky. Možda idu metodom da sve potegnu na max i onda samo ne skaliraju dolje neg ih boli briga.

weky

Daj nemoj trolati opet.

Optimizacija(prilagodba) danas nije ništa drugo nego rezanje detalja i grafike.
                Tipičan izgovor koji koriste nimalo tehnički potkovani konzolaši u youtube komentarima.

Japanski studio? Imaju belaja više nego europski zajedno.
                Američki redom.

Uzeo si 2 najgora europska primjera za trolažu.

Nemoj da ti ne izlistam rezolucije, frejm rate na prošloj generaciji od tih velikih japanskih developera.
                E da, PC portovi su im loši do boga da ih moderi ispravljaju.
                Svaki studio osim Sony first party ima sranja iza sebe i tehnički neispolirane igre.

Ubisoft je jedini AAA developer koji ima tehnički ispravne, lijepe i jake igre danas

Ovau generaciju imaju 3 naslova koji maksimalno iskorištavaju konzole.
                Predivna grafika, visoka rezolucija i frame rate. Skoro kao iskustvo na PC-u.

AC Valhalla
                WD Legion
                Far Cry 6

Riders Republic i Fenix nisam igrao ali vjerujem da prate niz.

pravednik AC Valhalla
                  WD Legion
                  Far Cry 6

Kažeš tri igre, al nabrojao si jednu tri puta.

pravednik Ovau generaciju imaju 3 naslova koji maksimalno iskorištavaju konzole.

Ne trolaj. Kakvo iskorištavanje konzola s launch naslovima? Koriste možda do 30% mogućnosti, ako i toliko.

Na ovaj post bi trebao staviti govance kao ti meni redovno ali meni to ništa ne dokazuje.

Kakvih 30% majko božja?
                  Po tome bi svaka igra bila nativni 4k i 60 frejma.
                  Jesi ti svjestan da konzola ima limit?
                  Da Sony i Microsoft nisu Caritas koji će tebi dati GPU tipa RTX 3090 za 3800 kn?

Konzole se iskoriste koliko ide, nema nikakve zapreke.
                  To je poznata arhitektura, Xbox ti radi na windows 10, zatvoren bez klasičnih PC mogućnosti.
                  Tim više, svaku generaciju do sada smanjivala se rezolucija i detalji kako je vrijeme odmicalo.

Ili ga stvarno trolaš pa nisam naviknut, tj. neznam tvoje fore.

Recimo kvalitetan engine, tipa RE Engine, radi u 4k@60fps s Ray Tracingom u Villageu za next gen.