• Gaming Vijesti
  • Dosadašnje PS5 igre su po veličini manje od PS4/XSX/PC verzija; prije ćete napuniti 1TB na XSX nego 825GB na PS5

Nisam mislio da će biti toliko velika razlika. Više od 30%. Odlično!

weky Black Ops - 200+ giga

Naravno, jer to je ipak Activision.

wooddiebone Jesam li ja igdje spomenuo 825GB?

Clanak se bazira kapacitet SSD-a od PS5-ice i od XSX-a i velicinu samih igara. Ti velis da se to ocekivalo da igre za PS5 budu manje od igara na XSX. Ne, nije se ocekivalo.

Kakve veze ima kapacitet SSDa sa veličinom igara?

Za koncept onoga kaj ja govorim nema nikakve veze.

Stane ti više igara na SSD nego kaj bi ti stalo da su igre veće.

Jedina poanta mog posta je bila da se nakon Sonyeve najave SSDa i prezentacije o eliminiranju duplih asseta znalo i očekivalo da će PS5 igre bit manje nego bi bile PS4 igre za ono što dobijemo.

Ne kužim u čemu je problem i gdje nalaziš povoda za raspravu.
Čime sam uvrijedio presveti Sony?

wooddiebone Ne kužim u čemu je problem i gdje nalaziš povoda za raspravu.
    Čime sam uvrijedio presveti Sony?

Ma ko je rekao da si uvrijedio Sony. Otkud takve izjave
    Jebote. Velis da se to ocekivalo. Dakle, to sto si rekao odnosi se na to da ce kapacitet od 825 GB biti efikasniji od 1TB jer su igre na PS5 manje.
    Ne, nije se to ocekivalo. Zato sam ti prilozio linkove. A nasao i postove ofdi na forumu tipa : tih 825 GB bode u oci i kakve jesu igre danas brzo ce se popuniti.
    Eliminiranje duplih asseta se mislilo na instalaciju igara. Za PS4 trebas duplo vise prostora, za PS5 igre ne.

Ono što Master želi reći je to da je općeniti feeling pred launch PS5 bio taj da je 825gb poprilično malo prostora i to se uspoređivali s npr. XSX koji ima 1TB kao određenu prednost konkurenta.

Problem je što većina nije kužila da PS5 ima značajno brži SSD i alate za kompresiju da će se taj razmak u brojkama izjednačiti ili čak nadmašiti.

825GB u PS5 pretvara to praktički u 1TB (nešto malo više) prostora zbog svoje brzine i kompresije kad usporedimo veličine igara na PS5 i XSX.

Završite temu, bogte.

A i ti @PS2MASTER stavljaš neki random reddit thread... logično da te nitko nece shvatiti.

To sve može bit istina usporedno uz moju izjavu da je bilo očekivano da će igre bit manje.

U niti jednom momentu ne kontriram ičemu što on kaže, a postavio se na zadnje noge i djeli dislajkove.

wooddiebone To sve može bit istina usporedno uz moju izjavu da je bilo očekivano da će igre bit manje.

U niti jednom momentu ne kontriram ičemu što on kaže, a postavio se na zadnje noge i djeli dislajkove.

Zato jer uopce ne kuzis o cem govorim. A govorim o tome sto ti vec pise u samom naslovu clanka. Jos si i napisao da se to ocekivalo. Dakle, valjda shvacas da to sto si napisao se ocekivalo da igre u velicini za PS5 budu manje od onih istih naspram XSX. A nije. Ja sam ocekivao da ce PS5 verzije istih biti manje naspram onih na PS4.
        Postao si u temu di se direktno usporedjuje velicina igara izmedju obiju konzola i da na jednoj konzoli su iste igre manje naspram druge. To se nije ocekivalo. Nisi postao u temu di se samo spominje da su igre manje naspram igara proslih generacija te se iste ne usporedjuju uopce. Vis kak je Nexus odma skuzio o cem se radi.

Nexus A i ti @PS2MASTER stavljaš neki random reddit thread... logično da te nitko nece shvatiti.

Stavio sam i clanak od Ars Technice. To si fulao? A neki dan se pise ofdi da su renomirani sajt, jel. Eto, i oni su mislili da je problem

Bilo je dosta rasprave da će igre zauzimati manje, ali da svejedno 825GB nije bajno, samo Master ima amneziju.

PS2MASTER

U naslovu se spominje PS4/XSX/PC.

Ti si taj koji u glavi vodi sveti rat protiv Xboxa i ne vidiš ništa drugo nego to.

Opusti se.

Znači naslov je: Dosadašnje PS5 igre su po veličini manje od PS4/XSX/PC verzija; prije ćete napuniti 1TB na XSX nego 825GB na PS5

@wooddiebone kaže da je to bilo za očekivati jer se i zna zašto (kompresija i ostale điđe koje su bile prikazane na tech presici prije prikaza konzole)i onda iz toga izađe jednodnevna debata a oboje pričate praktički o istoj stvari a u isto vrijeme o dvije različite stvari. Što je najbolje oboje hvalite Sony za dobar odrađen posao 😂

Giphy - Nicolas Cage Laughing GIF

Ja se samo čudim kolko neko može u svojoj glavi stvoriti scenarij koji ne postoji.

Faking Tolkien.
              Christopher Nolan.
              Ma Kubrick jebote.