Iako smo na 23 mjestu, suludo je da za jednu igraču konzolu trebamo izdvojiti pol nečije plaće a što ako neki penzić koji se osjeća još mladim i voli igre pa mora šparati za konzolu a gdje je ostalo (hrana, odjeća, režije). Ili smo toliko niskog standarda ili je konzola pretjerano skupa. Mislim da je i jedno i drugo. Svejedno mislim da prenapuhano je sve to skupa općenito oko hardvera kao da je od zlata.
Hrvatska je 23. na svijetu po iznosu koji trebamo izdvojiti za PlayStation 5
Toliko smo niskog standarda da se PS5 i Xbox SX ne mogu nabaviti mjesecima nakon izlaska.
pravednik Slažem se sa drugim tvojim komentarom ali prvim i ne baš. Konzole su skuplje nego prije recimo 6 i više godina. I one prijašnje generacije konzola su nudile tada kaj nam se danas čini smijurija. Napumpali su vrijednost općenito gejmingu a nama se ipak moraš priznat povećal standard jer prije recimo ps1 i ps2 si nije mogao svatko priuštiti mislim na ljude igrače. Posuđivalo se itd. Možda su recimo igre jeftinije što bi trebalo bit obratno jer igre prodaju konzole. Sa konzolom nemreš niš drugo nego igrat, nudi još neke gluposti koje nitko ne upotrebljava sem igranja.
Ne slažem se da su konzole preskupe. 3000k kuna za generaciju koja traje 6-7 godina.
Zar nije PlayStation 2, kad se pojavio kod nas, koštao 4444 kn? To mi je ostalo u sjećanju.
master_x 4777 kolko se ja sjecam
- Uređivano
maximalni je, u algoritmu 4444kn
Kakva pljacka sad kad bolje pogledam
Edit: realno, konze su sada jeftinije. Da ovu gore cifru inflatorski prilagodimo danasnjem novcu, islo bi to preko 5 kila vjerojatno
DarkPunisher Ja sam ga uzeo preko Tcom za 4.200,naravno uz produženje pretplate.
- Uređivano
Weky kaj da ti velim, smanji kakanje. Krivo si možda protumačil to kaj si citiral moj komentar. Igre prodaju konzole a ne konzola igre, ne kupuješ konzolu radi surfanja po netu, gledanje filmova i kaj sve nemreš sa konzolom nego samo radi igranja. Zato bi trebale konzole biti daleko jeftinije a igre su jeftinije nego prije a treba im2-3 godine stvaranja dok ne izađu u prodaju. Moć kupovanja se povećala manje više svima ali ne u toj mjeri da kupujemo konzole kad nam padne na pamet. Mnogi su ušli u minus da bi imali novi PS5. Prije 10-tak g. i više tko bi lud išao u minus da kupi nekaj za zabavu ak nisi ušparal itd. Prosječni Amerikanac Nijemac, Englez, Francuz si može priuštit da svoj novi PS5 razbije čekićem za potrebe svog videa npr za YT. Razbijte vi svoj novi PS5 na kojeg gledate kao na sveti gral ako vam nije skup za taj luksuz razbijanja. OK. ludost je bilo kaj razbijat ali shvaćate kaj hoću reć. Čast izuzecima koji imaju love za kupovanje svega i svačega.
Ja sam predbiljezio ps5 u krajem 2 mjeseca rekli su da u sancta domenice da če doč kraje 4 ili 5 mjeseca i još ništa. Zna li iko išta o tome
@maximalni @yakuza_stinger @StarFox_N evo.. Ovo je najpreciznije što sam mogao skenirati
maximalni Je samo kaj je u to vrijeme benga bila kolko ono 3.5kn litra? O cijenama hrane da ne govorim...danas gledam u konzumu mala konzerva obicne tune jebenih 14 kuna wtf?
Parekod nas ne vrijede više ništa. U Bosni i Srbiji je još gore.
- Uređivano
Ja sam prednaručio PS4 i platio ga sve skupa 3300 za player edition sa KZSF i dodatnim kontrolerom.
S tim da sam 500 dao prije nekolko mjeseci tak da sam na dan preuzimanja platio 2800.
To je bio najpovoljniji deal koji se mogel kod nas napravit na release dayu.
Mislim da nijedna konzola nije bila tolko dobre cijene nikad.