• Gaming Vijesti
  • Hrvatska je 23. na svijetu po iznosu koji trebamo izdvojiti za PlayStation 5

maximalni Ne mogu se sjetiti ali znam da je PS3 bio brutalno skup na releaseu.

maximalni je, u algoritmu 4444kn
Kakva pljacka sad kad bolje pogledam

Edit: realno, konze su sada jeftinije. Da ovu gore cifru inflatorski prilagodimo danasnjem novcu, islo bi to preko 5 kila vjerojatno

TITANXIS Sa konzolom nemreš niš drugo nego igrat, nudi još neke gluposti koje nitko ne upotrebljava sem igranja.

Sa WC papirom ne mogu ništa drugo osim obrisat guzicu, pa ga svejedno plaćam 100 kuna mjesečno. To su mi dvije konzole u generaciji.

weky Nadam se da je to račun za cijelu obitelj, jer ovako ispada da si priličan seronja.

Weky kaj da ti velim, smanji kakanje. Krivo si možda protumačil to kaj si citiral moj komentar. Igre prodaju konzole a ne konzola igre, ne kupuješ konzolu radi surfanja po netu, gledanje filmova i kaj sve nemreš sa konzolom nego samo radi igranja. Zato bi trebale konzole biti daleko jeftinije a igre su jeftinije nego prije a treba im2-3 godine stvaranja dok ne izađu u prodaju. Moć kupovanja se povećala manje više svima ali ne u toj mjeri da kupujemo konzole kad nam padne na pamet. Mnogi su ušli u minus da bi imali novi PS5. Prije 10-tak g. i više tko bi lud išao u minus da kupi nekaj za zabavu ak nisi ušparal itd. Prosječni Amerikanac Nijemac, Englez, Francuz si može priuštit da svoj novi PS5 razbije čekićem za potrebe svog videa npr za YT. Razbijte vi svoj novi PS5 na kojeg gledate kao na sveti gral ako vam nije skup za taj luksuz razbijanja. OK. ludost je bilo kaj razbijat ali shvaćate kaj hoću reć. Čast izuzecima koji imaju love za kupovanje svega i svačega.

3 mjeseci kasnije

Ja sam predbiljezio ps5 u krajem 2 mjeseca rekli su da u sancta domenice da če doč kraje 4 ili 5 mjeseca i još ništa. Zna li iko išta o tome

Tonysko od onda se dogodio Suez... Tako da vjerojatno negdje kroz lipanj nekad.

maximalni Je samo kaj je u to vrijeme benga bila kolko ono 3.5kn litra? O cijenama hrane da ne govorim...danas gledam u konzumu mala konzerva obicne tune jebenih 14 kuna wtf?

Parekod nas ne vrijede više ništa. U Bosni i Srbiji je još gore.

Ja sam prednaručio PS4 i platio ga sve skupa 3300 za player edition sa KZSF i dodatnim kontrolerom.

S tim da sam 500 dao prije nekolko mjeseci tak da sam na dan preuzimanja platio 2800.

To je bio najpovoljniji deal koji se mogel kod nas napravit na release dayu.

Mislim da nijedna konzola nije bila tolko dobre cijene nikad.

Konzole su sve jeftinije, zato ekskluzive plaćate €80 umjesto 50.

Ako usporediš cijene iz 2001 i danas i uzmeš u obzir inflaciju, nisi ni onda bolje prolazio. Cijena igre od €50 onda bi bila isto kao 75 danas, a konzola od 4444 bi došla nekih 6700

dormin Jel? Ja znam da su prvi brojevi PSM-a imali to pri početku časopisa, s obzirom da se kod njih Algoritam reklamirao masno. Cifra je naravno bila ubitačna za to vrijeme.

sanzo istina, kad se sjetim da su igre sredinom i krajem 90-ih za SNES koštale 500kn, PS1 igre isto tako negdje dok N64 i više, gaming je tada bio neusporedivo skuplji nego danas. PC igre su bile jeftinije, PS je imao Platinum pa su bile korekcije, ali je to i dalje bilo dosta na onakvu nikakvu platežnu moć prosječnog Hrvata u to doba. Srećom, piratluk je ironično spasio stvar

PlayStation Magazin je koštao 50 kuna. Rekao sam starom da mi ga kupi, a on je rekao odjebi sine.

yakuza_stinger
          Realno da nije bilo pirata ne bi konzole u tom vremenu bile zaživjele kod nas. Ljudi su imali negde 3-5k plaću. Jedna konzola + jedna ili dvije igre + memorica i možda drugi kontroler ako si imao 2 djece je bilo više od prosječne hrvatske plaće. Da sam moje pitao da mi daju 450 kn mjesečno za igru mislim da im ne bi bilo ni smiješno. Ps1 sam od prijatelja kupio 2001 sa valjda 30 sprženih igara za 500 kn.