Nakon odličnog uspjeha s TLoU2, Neil Druckmann je nagrađen pozicijom predsjednika Naughty Doga
hejteri na aparatima
Prema onome što se pisalo, ispada da je trebao dobiti otkaz zbog uništenja kompanije, a ne unapređenje. Drago mi što će biti i dalje uključen u pisanje i razvoj igara. Rad i doprinos u ND su mu vrhunski, jedna je od nesumnjivo najutjecajnijih osoba u industriji danas.
Realno , zasluzio je.
Prvi Playstation kojeg sam kupio bio je naravno i prvi u generaciji. Playstation 2 kada je stigao bio mi je nedostižan i u tom okruženju nedostižnosti, prije bih rekao nedovoljno ponuđenosti koje bi mene interesirale od igara tako da nisam ni Playstation 3 nabavio. Opadao mi je interes za playstation svijet. Onda je stigao i Playstation 4 kojeg nisam namjeravio nabavit dok nisam saznao na nekom portalu koji nema veze sa gejmingom sasvim slučajno za igru The last of us doduše u zakašnjenju skoro 2 godine kada je izašla remasterizirana verzija za PS4. Nisam tada bio u toku sa igrama općenito pa nisam ni znao da neke igre postoje. Prvo sam odgledao čitav gameplay na YT i igra me fascinirala toliko da sam odlučio kupit konzolu PS4 da zaigram tu igru. Iako sam odgledao čitav gameplay i znao sve što se događa u igri kada sam ju i sam igrao uživao sam još i više kao da prvi put vidim tu igru. Za mene je TLOU za sad najbolja igra (u to spada i Uncharted serijal) zbog koje sam ipak odlučio kupit PS4. Dakle sve pohvale za ND i ekipu
Mislim da će biti dosta novčanika zatvorenih za ND ubuduće. Ja sam kupio TLOU2 po punoj cijeni. Sljedeću igru neću ako se ista politika nastavi ni na popustu. Neće ND propasti zbog mene, ali mislim da ih ima dosta kao ja. Nije mi namjera raspravljati bez smisla. Očigledno smo podijeljeni po pitanju ovoga i ne možemo se složiti. Ali neka bude i jedno ovakvo mišljenje osim samo podrške za ovog propangadista.
- Uređivano
TLOU i TLOU remaster sam kupio day one. Ako ikad izađe PS5 verzija u 4k, ray tracing, 60 fps + mp moje pare neće vidjeti day one niti za 100 kn.
Dvojku ću si zadržati zbog kolekcije i to je to.
A upitno je dal' bi kupio TLOU 3. Sve ovisi s kim bi se igralo i u kojem bi periodu bila smještena radnja.
Ma vjerojatno bi uzeo ali ne day one. Samo zbog vrhunske produkcije i gameplaya, jer u to ne sumnjam.
Definitivno želim novi IP od ND za PS5!
- Uređivano
Woow. Ne tvrdim da je igra loša i sranje jer je nisam igrao. Neću je ni odigrati jer je po mom ukusu priča skrenula sa smjera kojim je trebala ići i uništena je nepovratno. Čak i da se igra dobro prodaje sada svi svršavaju po hejterima i uzdižu ovog tipa u nebesa, a uvjeren sam da je mogao napraviti priču koja bi se svidjela svima- i današnjim hejterima i onima kojima se ionako sviđa. I da bi se prodala duplo više. Ali jebiga neki će reći, onda to više nije umjetnička sloboda bla bla kme kme.
TLOU2 sam kupio po punoj cijeni, Special Edition i da izađe sad PS5 verzija na disku opet bi uzeo Special Edition.
Uzeo i ja special edition i sad škicam da uzmem dodatno i Collector's Edition.
Ovakvo dobre kreatore je zbilja potrebno nagraditi i double i triple dipom.
Za šta se ljudi nagrađuju lol
Brijac Za to što mu se igra prodala duplo manje nego što je trebala.
- Uređivano
Pa sigurno ga nebi nagradili da nije uspio.
Vjerojatno je bilo hit or miss.
Sve ili ništa, riskirao je i eto.
Posrećilo mu se.
Sony kao kompanija ne nagrađuje Drukmana jer im se sviđa već zato jer je isplativ i to je jedino bitno.
To je samo posao.
Raspravljati o vašim preferencijama nema smisla ako je igra zaradila
i isplatila razvoj. Uzdigla Sony i PS platformu uz brojne nagrade.
Ima tu ljudi koji rade u sličnim firmama pa bi ti mogli objasniti.
Ne zanima direktora jesi li ti novi Einstein ako mu nisi isplativ i ne radiš na profitu firme odnosno svoj posao.
Igra se prodala ohoho.
Sad već serete opet lagano dobro?
Ja sam prvi protiv direkcija u radnji i tak nekih stvari ali ovu igre ne čini samo to.
Igra je VRH GRAFIKE, MUZIKE, ZVUKA, GAMEPLAYA, TRAJNOSTI na bilo kojoj platformi. Bogami treba truda za to.
Ostavite jebeni subjektivni dojam malo po strani. Gledajte objektivno.
Igra je kompletna. Pokrenite glupavi Godfall i ovo pa onda krenite pisat pizdarije. Sve više mislim da mnogi od vas nisu ni pokrenuli igru.
Ponavljam, srao sam prvi po nekim stvarima ali nikad napisao da igra ko igra nevalja. Nebre dobiti manje od 8.5/10. I to od onih najgorih hejtera.
Kaj je vama ljudi? Sad budemo licemjeri?
Tak možemo u svakoj igri naći subjektivnu zamjerku. Baziranu na osobnim preferencijama. Niste ok.
Kakav predsjednik, takva i firma Ne, zaista, ovo je odlicna stvar, uz jedan uvjet. Da taj lik nikada vise ne uzme ni jedan NDov projekt i prcka nesto po njemu i eventualno pise nesto. Neka sada daje izjave i vodi kompaniju, a izradu igara i smjer pojedinog projekta neka pusti ekipi sa vise talenta.
- Uređivano
Bez da propagiram išta, ali baš želim odgovoriti zašto bih ja nagradio ovu igru? Ovako...(kratko ću)
Znači, napravio bih paralelu s Blade Runnerom. Film koji realno nije trebao nastavak, i koji je, takav kakav je, funkcionirao savršeno. Film daleko ispred svog vremena, koji je u svoje vrijeme čak i propao. Ali čiju su vrijednost i ljepotu kasnije prepoznali mnogi. Bezvremenski klasik, divne i tmurne atmosfere, prekrasnog Vangelisovog soundtracka i nezaboravnih scena i dijaloga. Čija radnja nije nimalo komplicirana, ali je ujedno slojevita i prekrasna.
I onda najave nastavak koji nitko nije tražio... I kaj s njim? Hoće li posrati tu svoju ostavštinu, pregaziti sve što je original predstavljao? Bilo me skroz strah, što nam se sprema... I onda dobijemo filmčinu nad filmčinama. Za koji vjerujem da će biti klasik u istoj mjeri kao i original. Film koji savršeno funkcionira kao zasebno djelo, ali ujedno i produbljuje (ili se barem divno nadovezuje na) original, koliko god to bilo teško. Čije kadrove i glazbu nikad neću zaboraviti.
Upravo sve to, ali upravo sve to, je Naughty Dog postigao s nastavkom svojem kultnog klasika. I nije išao utabanim putem, išli su na sasvim drugačiji pristup naraciji, a da su ostali sasvim vjerni jedinici i cijelom tom groznom svijetu koji su mnogi obožavali. Mnogi su se (i ja sam) bojao nastavka jer nisam znao zašto ga uopće raditi kad je prvi dio bio savršeno zaokružen. A dobio sam čudo koje me oduševilo, protreslo i potreslo, natjeralo na razmišljanje, na veselje i na gnušanje, na oduševljenje i tugu...
Takav pothvat mogu postići samo rijetki!
I zato kapa dolje Druckmannu i Naughty Dogu na ideji te na hrabrosti, odvažnosti sprovođenja ovog u djelo iako su znali da će u današnje vrijeme ovakav pristup polučiti dvojake rezultate.
Baš mi je drago za njega, pogotovo nakon čitave kontroverze. Zaslužija je.
- Uređivano
Tzereen Nisam gledal nikad drugog Blade Runnera tak da nemrem niš reći jeli bolji ili lošiji od prvog. Dakako prvi film mi je ostal u lijepom sjećanju, Gledal sam ga prvi put ko klinac tak da ga nisam ni skužio ali divio mu se jer bio je ispred svog vremena. Ja također ne volim izdvajat neki film ili igru iz serijala te reći vrh vrhova za jedno a ostalo je shit. Ne bi bilo fer tako postupit. To može samo značit da gledamo površno na stvari. Istina je da mi je TLOU1 draži od TLOU2 i tak će ostat dovijeka ali što da sad mrzim TLOU2 ako volim TLOU1. Kao da volimo svoje prvo dijete a drugo odbacujemo jer je različitije od prvog. Možemo izreći u filmskoj i gejming industriji koji nam je draži film ili igra prvi od drugog i obratno ili treći od četvrtog itd. Potpisujem sve kaj si napisal!