Lijepo, još samo napomenuti da je za mjesec dana black friday pa će i cijene bit ljepše 🙂

Kikiller Ma ova cijela godina je black, pa se podrazumijeva.
    Super text, dođe mi da kupim još jedan TV.

Ako se igra recimo cod ko ima više FPS-a brže vidi lika na ekranu, e sad veza pa plus ovo imaš lipu prednost kao da si upalio cheat.

A druga stvar koja mi apsolutno nikako nije jasna je taj posrani HDR na ps4, ja ga imam isključeno jer moje shvačanje HDR-a je da su boje jače da je svjetlina jača a kad ga uključim u nekim igrama dobijem tamniju sliku odnosno kontraefekt, neke igre nudu opcije di dižeš brightness ali večina igri ja imam tamniju sliku sa ajmo reći i ispranijim bojama...

Oldličan tekst, možda da si još u usporedbu VA i IPS panela dodao ljepše i življe boje u korist IPS-a.

TexasFlood IPS ima neprirodnije boje. Realno VA i IPS se ne mogu natjecati u TV-ima danas.

IPS je jednostavno star, a VA ti barem pruža odlične crne boje i kontrast.

Odlican i informativan tekst.
        Jer kao i vecina sam poceo vise istrazivati 4K telke zbog PS5. I covjek se pogubi u tim svim znacajkama. A smatram se srednje tehnoloski pismenim 😄
        Ali i dalje nisam siguran sto bih i uzeo da imam para (a nemam). OLED definitivno me ubija trenutno cijena, a i "strah" od burn ina. Imam plazmu staru 10g koja ima dobru zastitu od burn ina i do sad mi se nista nije trajno zapeklo. A bilo je seansi. I mali je prakticki igrao Fortnite 2g bez prestanka. Da ne govorimo o voznjama, FS 15,17,19 i Minecraftom s statickim HUDom.
        Od cijenom prihvatljivih TCL serije 6 i 8 nema kod nas, ako se ne varam?

Koliko je strah od burn-ina opravdan za normalan usage? Pa čak i OLED, nemam kladionicu na kojoj cijeli dan stoji teletekst upaljen pa da dođe do burn-ina. Nemamo mi para za OLED pa seremo. 😄

buz Nemam ja para ni za dobar LED

☹️
            👿
            1 / 2
            Ali nemam para ni za Ryzena pa s tugom gledam skok cijene s 1400kn na 1700kn. Vjerojatno se Links sprema za Black Friday

TexasFlood
            Thanks buddy, ali komentar za IPS je isti kao za Fensija ispod

fensisuperstar razlika je kod panela za monitore i TV-e.

Znam da mnogi preferiraju IPS kod monitora jer najčešće imaju točniju reprodukciju boja i manji lag. Kod TV-a nije tako. IPS skoro svi izbjegavaju jer su crna boja i kontrast mizerni.

Chaky
            Thanks buddy.
            Strah je kao što sam spomenuo u tekstu. Za one koji par sati dnevno gledaju razne sadržaje i kanale nije veliki problem. Treba TV stavljati u standby mod, ne gasiti ga skroz.
            Ali kod nas hardcore gamera, a naročito ako još k tome povećaš brightness, opasnost je veća. Isto tako, ako ga koristiš kao PC monitor, opasnost je veća.

Ne stavljaju na rtingsu bezveze ocjenu 0/10 ili 2/10 za "Permanent burn-in risk"

Pitaj Tuhya, kak se njima ponašaju OLED-i u dućanu.

Nexus Govorimo o telkama

isuse zabrijao sam. Žuta minuta me udarila kad sam vidio ovo IPS i loše boje 😃 ahahahhaha

Gospon Tze, baš odličan tekst. Čekam te na preporukama. Ako ne bude LG...bojim se za tebe.

Heat Ja sam prebrzo gotov da bi se to moglo dogoditi. 😢