Upravo objavili official
Xbox Series S i X dobili su cijene i datume izlaska
PS5 se obavezno uzima, jedino ne znam da li ću čekati da neka dobra ekskluziva dođe ili ću ga odmah kupiti, a Xbox Series S me cijenovno jako privlači i vjerojatno će se i on uzeti ako bude još nekih igara koje me zanimaju na Game Passu a ne mogu na PC-u igrati.
Sviđa mi se XSS. I cijena i izgled. Općenito su cijene OK. PS5 bi mogao biti $50 jeftiniji od XSX ili će biti jednaka cijena. Više nikako.
Odlično, izbacili su konzolu koja će vući cijelu generaciju dolje.
Heat ne bih rekao budući da će konzola imati procesor i SSD kakvog ima XSX, jedino neće imati grafičko rješenje koje može gurati 4K rezoluciju. Tehnički, igre koje bude izvodio XSS trenutni Xbone X neće moći izdvoditi.
Odlično rješenje konzole za one koji žele jeftiniju konzolu te nemaju u kući 4K televizor ogromne dijagonale.
Zna netko kolika bi kod nas mogla biti cijena za X?
TexasFlood Najbolje ti je pravilo uvijek dodati nuli na kraju, dakle $299 bi bilo 2990 ili zaokruži na 3K kuna. Iskreno se nebih čudio da tako bude sa Series X i PS5. Hrvati su poznati po tome da su smeća što se tiče cijene te uzimaju svoju maržu, pored PDV-a kojeg još moraš platiti.
Inače, meni se jako sviđa dizajn S konzole, no nigdje nisam supio primjetiti disk drive.
Di je Sony? Brzi su kao IE
Jedan od PS5 bit ce 399.
Da, vjerujem da će digital biti 399, ovaj drugi 499. Možda čak i obratno, ako u digital puknu duplo veći SSD.
- Uređivano
Tzereen Neće biti veći SSD jer su jedva i ovaj sklepali s obzirom na situaciju, a i koliko je skup tech koji koriste.
Vizualno bolje izgleda niža cijena nego veći SSD.
PS5 Digital edition na 399 je puno bolja kupovina od XSS koji je 299.
Praktički dobiješ istu konzolu samo bez BR drivea.
Skeptičan za 399$ jer ne vjerujem da je BR drive vrijedan 100$ razlike u cijeni.
Deadwalker Nije ni približno po pitanju proizvodne cijene, ali krajnji cilj je polako ubijati prodaju fizičkih igara i sužavati tržište rabljenih igara. Nije baš i da imaju puno izbora jer čitava industrija ide u tom smjeru.
Deadwalker Naravno da nije vrijedan 100$, ali po prodanoj igri je zarada puno veća. I to ide u cijenu.
Mora biti 100$ razlike, inače nema smisla kupovati digitial edition. Makar imali manje gubitke.
- Uređivano
Ima smisla, no opet, imajući u vidu tech unutra prodavali bi next-gen konzolu s PS4 launch cijenom. Ako pogledamo tech konzole i inflaciju, ne vidim kako to može biti dugoročno isplativ scenarij za Sony. 449$ mi je realnija cijena za digital edition. Ne znam, vidjet ćemo valjda za tjedan - dva. Iskreno se nadam da sam ovdje u krivu.
Bravo za X da je konačno pokrenuo lavinu...čekamo sad suprotni tabor da se isprsi ...ako je točno da će XsX ići na samo 499$ to je je...o poštena cijena...