Mislim. To sam i u par navrata vec napisao. Trebalo bi sve biti odgodjeno do daljnjeg, dakle bez datuma do kojeg se odgadja. Vecina ljudi trenutno ima puno bitnijih i primarnijih stvari od igranja igrica.
Mislite li da bi PlayStation 5 i Xbox Series X mogli/trebali biti odgođeni?
Odgođeni?
Prije otkazani.
Koji će nam bog konzole kad ekskluziva više nema, a došle nove nevidije?
MasterRace uses MasterErased. It's super effective!
sad sam skupio taman dovoljno infoa da dovršim članak :p
Neće biti otkazani jer su se previše ukopali da bi se sada vadili na pandemiju i premještali godinu izlaska. S druge strane mislim kako bi trebali otkazati, zato što je broj ekskluziva podosta loš i osobno ne vidim potrebu kupovati novu konzolu ako nema igara za nju. Trenutna generacija konzola je još uvijek dovoljno dobra da može samostalno postojati dok se Sony i Microsoft ne opamete i naprave launch kakav smo svi očekivali.
sandidam Ja trenutno kao jako puno ljudi pogodjenih covid-om ekonomski nemam mogucnosti kupiti novu konzolu. Stvar je u tome da i imam ne bi kupio jer me nista do sada sto sam vidio nije privuklo, dapace iskreno ne vidim nikakav skok u generacijama. Sve je ostalo na nekakvim brojevima i karakteristikama, a nista konkretno ja vidio nisam niti imam razlog za prelazak na novu konzolu. Ja sam zadovoljan igrama koje imam, a s druge strane razmisljam kad opet stanem na noge da si slozim pc za strategije i rpg-e i da to lagano igram. Sve me manje zanima mp jer igre postaju sve losije tako da...
Nema odgađanja! Ako odgode nagodinu će i mobiteli biti jači od novih konzola
biver Uvijek će biti ljudi koji imaju pametnijih stvari od igranja igri, kao što će uvijek biti ljudi kojima je igranje video igri bitno. Stoga, bilo kakva odgoda nema smisla. Firme su uložile ogromna sredstva u razvoj nove generacije konzola i moraju što prije počet vraćat uložena sredstva. Odgode nemaju smisla niti ikome koriste osim ako nisu sposobni ponuditi tržištu proizvod iz nekog objektivnog razloga tipa nestašica čipova i slično.
boja1964 Najmanje me brinu proizvodjaci konzola i igara. Boli me kita za njih i njihove probleme, imam ja svoje kao i svi mi. Te tvrtke imaju ljude na pozicijama koji su placeni za analizu trzista, bilance, marketing, menadzere koji to sve vode i slicno, pa necu se ja zajebavat sa time. Cinjenica je da vrijeme za izlazak necega poput nove generacije konzola ne moze biti gore. Platezna moc je visestruko slabija nego na prelasku ranijih generacija sto je izazvano trenutnom situacijom. Isplati li se uloziti ogromnu kolicinu resursa da bi se pod velikim upitnikom to isplatilo ce odluciti isti oni gore navedeni ljudi. Niti malo si nisu pomogli niti prikazanim igrama i mogucnostima konzola nove generacije koje su u najmanju ruku prosjecne i vec vidjene (pogotovo na pc-u). Isto tako nikad mi nije bilo manje bitno sto ce se dogoditi sa izlascima novih konzola i igara. Sve sto mi treba imam na ps4/switchu/pc-u. Jos samo da uspijem slozit konfu za te strategije i povlacim se iz prosjecnosti tehnoloski nedovoljno jakih konzola koja je uzrokovana ogranicenoscu resursa i optimizacije, pogotovo hardvera kako bi se gaming priblizio siroj publici sto zbog komfora sto zbog financijskih mogucnosti, a sve u svrhu stjecanja sto je moguce veceg profita uz sto manje utrosenih resursa. Sve je to i prije postojalo, samo je eto sada situacija dozvolila da to konacno ispliva na povrsinu.
- Uređivano
biver Vrlo vjerojatno i njih zaboli kita što ti nemaš novca. Uvijek ima kupaca koji imaju. Inače situacija s igrama je uvijek ista pred izlazak svake nove generacije konzola. Niti pri izlasku PS4 nije bilo bolje. Inače, interes je toliko mali da se špekulira da će zbog nemogućnosti zadovoljavanja kompletnog tržišta konzola izlaziti po regijama kao PS4, bar se tako piše. Ako je tako imaju slatke brige a ne razlog za odgodom.
sandidam A nije niti sve u ekskluzivama. Ja bih recimo uzeo ps5 radi nogača, košarice i općenito 3rd party igara. Komp mi je ostario i ne želim ulagati u njega do daljnjega. Znam da mogu to sve igrati i na ps4 ali new gen buraz.
Puno gorkih riječi razočaranih igrača sa konzola...ma biti će sve ok
- Uređivano
Ne bi trebali biti odgodeni, ali bi bilo fer i korektno da izadu pred svoje klijente, objave informacije koje nedostaju i kazu iskreno kako ce pojedine regije dobiti uredaje nesto kasnije. Ono sto sam primjetio je da igraci odnosno konzumenti nekog proizvoda opcenito, vole iskrenost i humble pristup kompanije. Barem je do sada bilo tako na netu, sudeci po reakcijama portala i citatelja na istima. Ali ne sumnjam da to vec PR sonya i MSa zna
chono7 ali bi bilo fer i korektno
previše očekuješ nisu ti oni cd project red ^^
@TexasFlood
Slažem se zbog toga što i ja koristim konzolu za puno drugih stvari osim ekskluziva i igara općenito. Fokusirao sam se na ekskluzive jer su one oduvijek bile “selling point” konzola. Kupac, kad već daje novce, želi vidjeti da može igrati nešto što mu neće biti dostupno na trenutnim platformama.
Nikad bolje vrijeme za gaming i prodaju. Bilo kakvo odgađanje je sulud scenarij. Što duže potraje do pojave sigurnog cjepiva, to bolje za gaming industriju.
sandidam "Fokusirao sam se na ekskluzive jer su one oduvijek bile “selling point” konzola."
Možda, ali postoji i masa ljudi koji se samo žele igrati, nebitno da li su u pitanju ekskluzive ili ne. Nemaju gamerski PC, odu u trgovinu kupe si Play ili Xbox i igraju. I to je to.
@TexasFlood
U redu, ali tada se radi o igračima koji ne posjeduju ps4. Ako mogu igrati sve igre na trenutnoj generaciji i posjedujem već ps4, zašto bih kupovao next-gen i davao brdo love kako bih igrao iste igre? Rađe ću pričekati da cijena padne i izađe veći broj ekskluziva.