Korona je sve jača, a odgode sve češće; teško da ćemo vidjeti PS5 ove godine na Balkanu
Srećom pa sam u Švabiji.Mogu prošvercat nekoliko komada za Božić ako švabe sve ne pokupuju
Interesantan tekst i razmišljanje. Očito je da je korona potpuno poremetila ritam industrije, bilo je i za očekivati, no isto tako sam iznenađen koliko se dio te industrije i prilagodio. Neki timovi su jasno naglasili da unatoč neočekivanom radu od kuće, i dalje rade na učinkovit način. To ne vrijedi samo za gaming, već za čitav IT.
S druge strane, konzole su jedna puno kompleksnija priča. Hardver koji se razvija u više zemalja svijeta i koji zahtjeva masovnu proizvodnju i suradnju je velik izazov za korona vremena. Ne vjerujem da će se dogoditi odgoda konzola, ali za malenu šansu da se takvo što dogodi, ne bih bio iznenađen. Nisam siguran je li veći rizik žuriti s izbacivanjem konzole ili ju izbaciti 2021. kada će financijske posljedice korone tek pokazati svoje pravo lice.
Kada će stići kod nas? Ne znam. Unatoč tome što smo dio EU, i dalje sam pesimističan po pitanju dobave jer s jedne strane Sony nema podržava Hrvatsku kao regiju za PS Now, dok Microsoft isto radi sa svojom Live/Game Pass kombinacijom. Realno, Balkan im je daleko na listi prioriteta.
Htio bih i kratko prokomentirati Deathloop koji si spomenuo. Nadam se da će im odgoda dati više vremena da igru ispoliraju točno onako kako žele, a pogotovo da ju optimiziraju s obzirom da je razlog zašto Dishonored 2 nisam prešao taj da je na izlasku bila očajna optimizacija zbog koje nisam imao volje igrati igru te je ostala na čekanju. Bez obzira na to, izgleda kao jako zabavna igra i jako joj se veselim.
Nije sad neka "AAA" igra, ali evo još jedna igra odgođena.
Doći će kad dođe, bez obzira što smo u EU i imamo svoj lokalizirani PS store. I to je ok. Dobar dio nas je već 30+ i ima veće prioritete u životu od toga da ima konzolu i nove igrice sad i odmah.
Naručit će se iz UK kad krenu preorderi i živit u uvjerenju da će ih isti i slati u HR prije nego UK i službeno bude van EU što se tiče poreza i carine.
O ne.
Mislim da sve ide ok i po planu, ali da nikom nije u interesu imati jaču vijest ili otvarati preordere u kolovozu.
Sve će doći na svoje u rujnu.
Čak mislim da je BLM puno više poremetio planove od Corone. To je baš zaustavilo svijet jer je okupiralo medije. To je bila corona u coroni.
Koliko se sve manje više vratilo u normalu je launch Note20, a i ostali manje više popunjavaju jesen koliko vidim.
Sony mora izdati konzolu u Q4 2020 ili Q1 2021 jer im PS5 ne smije poremetiti CES21 i product launch za dalje.
Fico
Puno bitnije je da sony daje podršku na hrvatskom tržištu u vidu PSN te da imamo generalnog zastupnika za područje cijele bivše države koji je iz Zagreba i koji ima dobru reputaciju u sonyu. Stoga, mislim da ćemo po izlasku konzole u kratkom roku biti u mogućnosti kupiti PS5 u ograničenim količinama. Prednarudžba mi se čini kao prvi logičan korak do kupovine PS5. Na isti način sam kupio prošle konzole te ostvario popust na konzolu pri prednarudžbi. Uopće se ne zamaram s tim. Samo neka službeno izađe. Brzo će naći put do mog doma.
- Uređivano
Onda kad ja budem kupovao....BF 2023...bit će svega...do tada PS4pro...s ovakvim tempom igranja i kupovanja igara za PS4...ako ne požurim...prije će izaći PS6...nego ja riješiti zaostatke
Ps4 Pro mi vrisnuo.Nije ni bila grmljavina,samo je nestalo struje a bio je ugasen.Ne zeli se vise upalit.
Bacio sam se u airsoft i bilo kakav kasniji izlazak petice mi stima.
Al srsly, nije li bila vijest da je Sony povećao proizvodnju PS5 za 50%, na oko 10 milijuna (više nego dvostruko u odnosu na PS4 launch) baš zato jer im je korona kriza sjela ko budali šamar? Znaju da se sada kupuje sve vezano uz gaming i sigurno će učiniti sve da opskrba i distribucija teku neprekinuto. Ovo im je zlatni vlak i prilika da prodaju milijune konzola po launch cijeni bez pol beda. Mislim da nema nekog razloga za zabrinutost. U najgorem slučaju mogao bi se dogoditi PS4 launch scenarij.
Ovisi koliko im TSMC može naštancati chipova.
Sumnjam da si novo zatvaranje mogu priuštiti i one najbogatije zemlje. Mi sigurno ne možemo i rečeno je da takvih drastičnih mjera neće biti. U najgorem slučaju morat će se nositi maske na svakom javnom prostoru i to je to. Život ide dalje.