Što se mene tiče, više od 30 FPS-a ni nije potrebno.
Assassin’s Creed Valhalla će na next-gen konzolama raditi na jadnih 30FPS-a
Lijenost i neoptimiziranost? Svašta je moguće. Iako se dam kladit da će Yamauchi-san bez beda napraviti da se GT7 vrti u 4K/60 bez ikakvog štucanja uz fotorealističnu grafiku i 20+ autiju na stazi.
Bitno je nabiti detalje, fps se ne vidi u reklami.
Možda su pretjerali s ray-tracingom.
Iluzorno je očekivati 4k 60fps na novim konzolama. Jedan čovjek je tu nedavno rekao 1080 60fps je puuno realnija opcija.
TexasFlood Ali stabilnih 60. To bi već bilo nešto.
Onda next gen nema smisla.
"Gameplay" video i slike su čisti prosjek.
Ne vidim problem da series X to nebi vrtio 60 fps, 4k na high detaljima.
Bolje da šute.
@pravednik ja vidim problem. U hardwareu..
Sad tu pitanja jel može, ne može? Ubisoft kvalitetom i kreativnošću degradira posljednjih 15-ak godina i svakom novom godinom i svakom novom igrom dosegnu novo dno.
Realno je da se Valhalla može na base PS4 vrtiti u 1080p@60, dok bi Pro mogao vrtiti 4K@30, no Ubisoft nije sposoban konsolidirati ljudstvo i pamet, a na kraju, jednostavnije im je preko kurca raditi igre po nekoj zadanoj špranci.
Čekamo Sonyeve first party studije. Svima će sve biti puno jasnije. Osim Ubisoftu.
Opet izdaju underpowered hardware pod next gen. Mogli su to fino napucat vrhunskim komponentama i da sve leti na ultra ali gdje bi onda bio profit. Prelazim na PC definitivno.
- Uređivano
Mora li svaki put prilikom izlaska novih konzola biti ovaj isti template. Apsolutno isti, dosadni template...
Ono, fakat me sram što sam 30 godina mainly igrao na PC-u. Ne volim zadrtost u nikojem segmentu života, pa tako ni u gamingu.
Btw, ovo nije prozivanje nekog člana ponaosob. Da se ne bi neko uvrijedio. Neki se šale, neki trollaju, neki su ozbiljni, I get it.
IMO 4K na 30 fpsa je sasvim dobro ako omoguće opciju 1080p (ili 1440p) na 60 fpsa. Daj ljudima opciju pa tko voli neka izvoli.
- Uređivano
ikral pa napucano je. Ni sad ni za 6 mjeseci se neće moći složiti ni približno takav PC za 500 eura. Ne želim sad pokrenut raspravu PC vs konzole, ali hardverski skok s novim konzolama je poveći i definitivno nije "underpowered".
Niti želim tvrditi da će 4K/60FPS postati novi standard na nex-genu, ali ovdje je debelo ograničavajući faktor to što se radi o cross-gen igri vjerojatno ne baš optimiziranoj za nove konzole. I to je realnost, Ubi i svi drugi će prije željeti prodat igru cca 150 milijuna PS4 i XONE igrača nego 10-ak milijuna PS5 i XSX vlasnika.
4k 60 fpsa je stvarno nategnut cilj, i to jako. Ovo je budget uredaj i kada bi samo fullhd@60 bio standard za sve naslove, to bi bilo sjajno.
Ne vjerujem, zapravo sam uvjeren da ce 4k biti i dalje ogranicen na 30. Nema tu dovoljno mesa za vise
Ovo bi bilo razočaravajuće da se realnost ne ponavlja svaku jebenu generaciju. Pa ako 90% igara "gađa" 30 fpsa i tako iznova i iznova, moraš biti posebna klasa optimiste da očekuješ 60 u svakoj ili većini igara. To što sada ima boost mode, jači modeli i slično ne znači da se granice automatski brišu, čak ni na 1080p ako dev tako ne posloži (većina vjerojatno neće, možda samo stave veći AA ili bolje efekte). Pogotovo kad se uzme u obzir i stvarni 4K kao pravi cilj next gena.
U slučaju PS5 možda se dočeka 60 fpsa u last gen igrama gdje je bila mogućnost otključanog fpsa koji najčešće nije dostizao magičnu brojku 60. To je neko realnije očekivanje.
- Uređivano