@pravednik ja vidim problem. U hardwareu..
Assassin’s Creed Valhalla će na next-gen konzolama raditi na jadnih 30FPS-a
Sad tu pitanja jel može, ne može? Ubisoft kvalitetom i kreativnošću degradira posljednjih 15-ak godina i svakom novom godinom i svakom novom igrom dosegnu novo dno.
Realno je da se Valhalla može na base PS4 vrtiti u 1080p@60, dok bi Pro mogao vrtiti 4K@30, no Ubisoft nije sposoban konsolidirati ljudstvo i pamet, a na kraju, jednostavnije im je preko kurca raditi igre po nekoj zadanoj špranci.
Čekamo Sonyeve first party studije. Svima će sve biti puno jasnije. Osim Ubisoftu.
Opet izdaju underpowered hardware pod next gen. Mogli su to fino napucat vrhunskim komponentama i da sve leti na ultra ali gdje bi onda bio profit. Prelazim na PC definitivno.
- Uređivano
Mora li svaki put prilikom izlaska novih konzola biti ovaj isti template. Apsolutno isti, dosadni template...
Ono, fakat me sram što sam 30 godina mainly igrao na PC-u. Ne volim zadrtost u nikojem segmentu života, pa tako ni u gamingu.
Btw, ovo nije prozivanje nekog člana ponaosob. Da se ne bi neko uvrijedio. Neki se šale, neki trollaju, neki su ozbiljni, I get it.
IMO 4K na 30 fpsa je sasvim dobro ako omoguće opciju 1080p (ili 1440p) na 60 fpsa. Daj ljudima opciju pa tko voli neka izvoli.
- Uređivano
ikral pa napucano je. Ni sad ni za 6 mjeseci se neće moći složiti ni približno takav PC za 500 eura. Ne želim sad pokrenut raspravu PC vs konzole, ali hardverski skok s novim konzolama je poveći i definitivno nije "underpowered".
Niti želim tvrditi da će 4K/60FPS postati novi standard na nex-genu, ali ovdje je debelo ograničavajući faktor to što se radi o cross-gen igri vjerojatno ne baš optimiziranoj za nove konzole. I to je realnost, Ubi i svi drugi će prije željeti prodat igru cca 150 milijuna PS4 i XONE igrača nego 10-ak milijuna PS5 i XSX vlasnika.
4k 60 fpsa je stvarno nategnut cilj, i to jako. Ovo je budget uredaj i kada bi samo fullhd@60 bio standard za sve naslove, to bi bilo sjajno.
Ne vjerujem, zapravo sam uvjeren da ce 4k biti i dalje ogranicen na 30. Nema tu dovoljno mesa za vise
Ovo bi bilo razočaravajuće da se realnost ne ponavlja svaku jebenu generaciju. Pa ako 90% igara "gađa" 30 fpsa i tako iznova i iznova, moraš biti posebna klasa optimiste da očekuješ 60 u svakoj ili većini igara. To što sada ima boost mode, jači modeli i slično ne znači da se granice automatski brišu, čak ni na 1080p ako dev tako ne posloži (većina vjerojatno neće, možda samo stave veći AA ili bolje efekte). Pogotovo kad se uzme u obzir i stvarni 4K kao pravi cilj next gena.
U slučaju PS5 možda se dočeka 60 fpsa u last gen igrama gdje je bila mogućnost otključanog fpsa koji najčešće nije dostizao magičnu brojku 60. To je neko realnije očekivanje.
- Uređivano
Sve je to dio zavjere, mi se prepiremo i vodimo ratove a igre se prodaju nikad bolje.
I taj 5G isto, mislim da je to već uvedeno na sve mobitele pod krinkom 4G.
Brojite: GSM, GPRS, UMTS, HSDPA, LT.
5G!
Soroš stoji iza svega.
Za 10 godina svi ćemo biti roboti.
Korona je krinka.
Čipovi stižu, ali ne u cjepivu.
Nego u konzolama.
Sposobne su za 60 fps ali pola snage troši se na kontrolu našeg uma.
Zato PC, njihovi su korisnici izvan kontrole.
Sad kad sljedeći Gran Turismo donese 240 efepesa kako Yamauchi najavljuje, ima da bude masovna ejakulacija.
- Uređivano
Fenix Niti želim tvrditi da će 4K/60FPS postati novi standard na nex-genu, ali ovdje je debelo ograničavajući faktor to što se radi o cross-gen igri vjerojatno ne baš optimiziranoj za nove konzole
Kako nije optimizirano? Pa XSX verzija ce imat znacku "Optimized for Series X".
4k je tolko nepotrebno trosenje resursa. Isto mislim i za RT, iako ga ova igra nece ni imat. Danas postoje sjajne tehnike rekonstrukcije rezolucije. Uostalom, mislim da mnogi od vas nisu vidjeli nedavno kako Minecraft RT ide u 1080p i nestabilnih 60fps na mocnoj 2080 Ti kartici. Tako da suludo bi bilo ocekivati takvo sto na novim konzolama, jel.
- Uređivano
A jesi nasao primjer za RT pa MC je mozda i najzahtjevniji naslov za ovu tehnologiju s obzirom na scale i mogucnosti. Osim toga prezentirano je bilo showcase u beta fazi na predefiniranim mapama.
Samim time dolazimo do cinjenice da u slucaju i da cijeli ps5 potegne do snage 2080rtxice, to je i dalje nedovoljno. Ampere stize i dize ljestvicu u RTu za 40%.
- Uređivano
chono7 A jesi nasao primjer za RT
pa MC je mozda i najzahtjevniji naslov za ovu tehnologiju s obzirom na scale i mogucnosti.
Dobar sam primjer naveo. Mnogi misle da ce igre ic sa RT i u 4k i u 60fps. I cak i malo RT-a prilicno zdere resurse, a di jos ak je full implementiran. Je, nek. Moraju se mnogi spustit na zemlju. Po meni ga uopce i ne treba. Dobro, za utkre mozda nesto zbiflaju.
Ionak RDNA 2 nije ni jednak Turingu po Flopsima, a jos Ampere ide gore.
Žalosno da ne mogu postic 4k60. Radije neka daju FHD i više FPS-a ili upscelaju na 4K.Samo radi toga ću radije igrat na PC. Bole oči od 30fpsa.
Ali moras priznati da bi bio pozeljan u mnogim igrama. U MCu je gamechanger i zapravo najbolja implementacija dosada.
Od Cybera ocekujem puno na RT polju, posebice nocu.
Zamisli ostale atmosfericne naslove sa tim.