Zbog totalno broken penalty sustava sam i prestao igrati ovu igru. Iako su me mnogi uvjeravali da sam lud ili jednostavno loš, jebeš sustav koji te kazni sa 10 sekundi, jer te je protivnik spucao van staze usred zavoja. Pod spucao mislim da se bez kočenja zaletio k'o idiot u tebe i namjerno te izbacio van staze, bez opasnog ili nepoštenog ulaska u zavoj s moje strane.
Kad se već dotičem tih sekundi, debilana mi je da piše "slow down" kako bi odradio kaznu, dok u biti i za 3 sekunde kazne moraš gotovo zaustaviti auto da bi se to počelo brojati.
2.5 godine kasnije: Osvrt na Gran Turismo Sport i kako on izgleda danas
- Uređivano
Icek Istina.
Ja sam stvarno igri dao šansu, ali na kraju uopće nemam volje da se prisilim i igram daily eventove zbog tog sistema.
Slažem se s nekima da je bolje imati nekakav sistem, nego nikakav, ali ovaj je užasno broken i frustrirajuć.
Najveći gušt u GTS-u mi je Time trial i vožnja raznih auta po stazama koje izgledaju odlično, ali ih je svejedno premalo u odnosu na prijašnje nastavke.
Nikad neću zaboraviti kad sam bio suspendiran iz utrke zbog "too many penalties". Par vozača ispred mene, svi kočimo prije šikane i frajer iza mene se bez kočenja zaleti u mene i spuca me te odletim u ovu trojicu koji su taman ulazili u zavoj. Ja dobijem kazne zbog "nesportske vožnje" te zbog rezanja zavoja
Što je najpatetičnije, ta trojica u koje sam ja odletio su se međusobno isto izudarali te i oni bili izbačeni iz igre ni krivi ni dužni.
Igra je vrh, zaista je te kad je fer ekipa je vrhunski užitak voziti i truditi se. Zaista bude spektakularnih duela i pretecanja. Ali kada dođe idiot, ode sve u tri pm te se iskristaliziraju sve mane koje ova igra.
@Icek - ovo sto pricas o penalty systemu gdje si ti trebao sam usporiti je bio jos prije nego sto sam ja krenuo igrat i iz danasnje perspektive mi se cini bas blesav. U ovom trenutku je penalty system bolji i kazne su u redu. Bio je jedan period prije mjesec i pol gdje bi dobio kaznu od 2 sekunde ako te netko presao i usput dotaknuo. Totalno nelogicno. To mi je bio jedini period di nisam uzivao u igri. Ali kazem, zadnjih tjedana je penalty system dosta dobar i konzistentan.
Sport mode nije savrsen, ali da je medu TOP 3 stvari u kojima sam ikad uzivao u gamingu, definitivno.
Evo primjer od danas, bila je jedna toliko dobra utrka, da sam morao uploadat video po prvi put u valjda 3 godine.
4 i pol kruga wheel to wheel borba, dajemo si prostora, bez ikakvih gluposti. Ok, to sto se dogodilo u zadnjem krugu je ruzno od njega, ali covjek je bio frustriran. Ovo je bila 3. utrka za redom gdje smo startali 1-2 i gdje sam ga pobjedivao pa je valjda odlucio da ovo ne zeli izgubit ni pod koju cijenu.
Ali uglavnom, ovakve su trke vise manje stalno kod mene. Pravedne, bliska borba, pa neka bolji pobjedi. Istina ovo je Driver Rating A lobby, ali jednom kad postanes solidan vozac i dignes se do B ranka, igra je cista uzivancija.
I btw, Red Bull Ring mi je definitivno iza Monze najdraza staza u igri.
Icek
Sad kad dobijes kaznu (0,5 sekundi ako izades sa sva 4 kotaca sa staze ili 1,5 sekundu ako malo jace udaris drugog igraca) ne odradujes ju sam, nego na odredenom dijelu staze. Tipa imas 0,5 sekundi kazne, dodes do dijela kazne gdje se odraduju kazne i igra ti automatski na 0,5 sekundi uspori na 100 km/h i onda normalno nastavljas. OK mi je takav sistem.
A kazem, borbe su odlicne, igraci su vise manje posteni i igra je prokleto zabavna. Naravno treba biti i veci rank, na niskim rankovima ima dosta budala.
Znaci u najjacem GT klanu na svijetu si?
Pa zasto te onda nikad ne vidim da igras?
Nexus Gledaj...igra ima probleme, a nikakve ružičaste naočale neće to sakriti. Igram je od rane, rane bete pa sve do danas na redovnoj bazi. Nije dovoljno dobro i to je očito.
Igram i ja od rane bete, pa naovamo. Penalty su zeznuli prije kojih mjesec i po kad je bila ona glupost lik te udari i dobiješ kaznu, ne on i takve gluposti. To su sad sredili. Nije savršeno, ima mana. Al meni je dobro, al može i bolje. Al da, on ti nije ni kolega. Nisam ni ja.
- Uređivano
zontra Ne vozim GT kompetitivno zbog penalty sustava i fizike.
@PS2MASTER Dobro, ti to ne možeš znati da li je on moj kolega ili ne. Ja ti tvrdim da se često utrkujemo, ali jako rijetko na GTS, već više na F1.
Penalty sistem nije popravljen, a sama činjenica da je trebao bojkot da oni nešto naprave po tom pitanju (igra je na zalasku) je dovoljan pokazatelj...i to nije popravilo situaciju.