biver Uopce mi nije bitno kako se zove konzola koju imam, ali ako sam recimo kupio igru za Series x, kako se stvari odvijaju ne ulijevaju mi povjerenje da cu po tom pitanju bit future proof. Tu sony i nintendo trenutno bolje kotiraju, imaju u planu razvoj i plasiranje novih konzola i slicno dok xbox polako gasi svoju proizvodnju hardware-a. Ja nista vise njima ne vjerujem u vezi novog xboxa
Upravo ovo sam i ja razmisljao cim su najavili da nece praviti više trudiocionalni hardware.
Na primjer volim igrati igre na Xbox radije nego na drugim platformama zbog free saves in cloud i kontrolera koji mi bolje paše. Ali sada se pitam dali je to dugoročno bila dobra odluka. Pa ovako:
- Prvo znamo da nam fizičke kopije igara na novom Xbox vise ništa nece značiti jer su rekli da idu digital only. Dakle moram zadržati Series X ako hocu ubaciti svoje diskove iz kolekcije poput The Lost Odyssey i zaigrati.
- Drugo digitalne igre je također pitanje dali mozda jos samo ta iduca generacija konzola budu bile iskoristive. Ako im to ne prodje kako su zamišljali i povuku se potpuno iz hardware segmenta, propadose nam i to.
- I treće onda mi ovi save files koje mogu prenositi na druge konzole i potencijalno generacije ništa vise nece značiti. Tako da i taj plus jednom otpada.
Bas je tesko misliti pozitivno ista o Xboxu i budućnosti istoga, a osobno mi je Series X super komad hardware, em zbog backward kompatibilnosti, em spomenutih free saves in cloud, em što je neupadljiv, te je jacinom podjednak konkurenciji (ako ne računamo pro), sto nije bio slučaj prošli gen.
Baš šteta što su učinili od Xbox brenda. To nikako nije dobro za gaming i svako malo slušamo samo lose vijeti u gaming svijetu. Zatvaranje studija, otpuštanja, kontroverze oko DEI i slicnih gluposti, poskupljenja hardware i software, dogital only and the list goes on.