Ja bi se nadoveza samo na trenutak u igri kojeg vecina “hatera” najjcesce istice kao neki ogroman problem i da je out of character moment, a to je susret Tommya, Joela i Abby.
Pise se kako je Joel bio preotvoren i naivan i da to nikako nepase uz njegovog lika, samo sta ocito zaboravljaju na okolnosti.
Argument koji vecina stavlja u obranu protiv te teze je da su se previse opustili u zasticenom Jacksonu pa nisu vise toliko oprezni, sta i drzi dobeklen vodu ali mislim da je to najmanji razlog.
Vecina ljudi posto opce neskuplja a pogotovo necita collectibelse nezna da kad igras sa Ellie postoji jedna knjiga u kojoj su patrole upisivali izvjestaje, na nekim izvjestajima pisu stvari tipa “ naisli na ljude trebaju supplays odveli ih do hideouta i dali im sta im treba” . Sta znaci da ljudi u Jacksonu imaju zadatak da pomazu drugim ljudima, tako da kad Joel vidi Abby kako je napada horda on ju spasava. (Stim da neznam sta bi ljudi vise volili da je ostao gledat kroz prozor kako oni nju trgaju)
Onda imamo prvi encounter u kojom nema puno price jedino sta je pita dali ima oruzije i zna li ga koristit. Nakon toga pobignu u novu prostoriju di Tommy kaze kako se zovu i pita nju kako se zove, sta opet neki isticu kao veliki problem jer zasto bi Tommy govorio imena? Ja imam protiv pitanje zasto nebi? I nakon toga Tommy i Joel skuze da ako nepobignu da ce umrit samo neznaju kud bi bizali, na sta Abby kaze da ima frendove blizu da mogu tmao pobic. E sad dali je toliko neodgovorno i ludo, bizat od jebene horde u hideout osobe kojoj si maloprije spasio zivot i sa njom si se vec borio? Pa ja bi reka da nije i da je to jedina opcija bila, a i da nije bila jedina opcija bila bi najbolja opcija. Jer koliko Joel zna fireflyova vise nema i njega nitko netrazi.
Sad da sve zbrojimo: opusteniji su “mozda”, naredba je da pomazu ljudima kad ih vide i ono najbitnije bizali su od fcking horde.
Znaci kad podvucemo crtu, nije problem kako je Joel umro, nego sta je Joel umro i kad je umro (tj. na pocetku igre)
I jos jedna stvar, pogledajte ovaj video dole i sad mi recite da nije napravio istu glupost u prvoj igri, sa ogromnom razlikom da ode je imao milijun opcija i nije bizao od horde zombija.