FFA je promijenio naslov Priča se o novoj Xbox konzoli u 2026. godini.

Jao baš me zanima koji nebulozni naziv će sad izabrati.

Ja glasam za Xbox NoSell Extra.

Samo da opet ne izbace dvije verzije, ko sa XSS koji zasigurno koči grafičke performanse drugih platformi.

montoya

Vrlo vjerojatno budu taj Series X prepakirali u drugi oblik i dodali neke diđe miđe tako da očekujem da će biti tu negdje jačine ako se tom rutom opet odluče ići. Doduše, pošto je Series X jednake jačine kao PS5 to bi značilo da će po tranzitivnim svojstvima i PS5 kočiti grafičke performanse drugih platformi.

Giphy - smiling GIF

prayer A ne misliš da bi onda i Sony moral s novom konzolom? Ak ne iste, barem druge godine…

Sumnjam da bi i PS5 puno kočil, grafika je vjerojatno dosegnula vrhunac i teško da bumo ikad gledali "fotorealistični" prikaz.

Ići u smjeru integracije AI-a za što će biti u konzoli posebne jedinice koje će to obrađivati. Potencijal za razvoj igara je ogroman budući da bi onda svijet mogao biti puno reaktivniji na sve što igrač radi, ne bi se trebao apsolutno svaki detalj skriptirati. To + kvalitetniji upscaleri + poboljšanje FG tehnologije + još brži SSD-ovi + vjerojatno kontroler s funkcijama po uzoru na dual sense. Što se tiče AI-a, MS je predstavio već Muse: https://news.xbox.com/en-us/2025/02/19/muse-ai-xbox-empowering-creators-and-players/

• prayer

•  
          •  
          •  
        • Uređivano

montoya

Možda, ali mislim da ne pošto im se konzola ovako i onako dobro prodaje tako da unatoč boljoj grafici sumnjam da će napraviti neki značajan pomak u udjelu tržišta.

Šta se same grafike tiče, tu su uvijek novi engine-i koji se nadograđuju ili su sve više neoptimiziraniji tako da je jači HW svakako potreban, a to mogu potvrditi i iz prve ruke iz 4mj što sam se družio sa PS5 prošle godine gdje sam isključivo na njoj igrao. Upravo zbog takvih stvari i je Pro izbačen jer se lagano vide godine na njoj.

Nezz, po onom što su pisali očekujem Switch form faktor ugrubo na razini PS4/XO, u docked modu potencijalno dosta jače zbog upscaleanog outputa na 4K ekrane. Sumnjam da će ići posebno otvarati platformu drugim launcherima, ostaje praksa izdavanja multiplatformskih igara i to je to. Teško da mogu ponuditi nešto uzbudljivije kad i sami više ne vjeruju u hardver i fizikaliju posebno. Sve je Xbox i ujedno ništa nije Xbox, tako nekako.

solidmerlin

Xbox Hugo😁 Ako Xbox misli imati solidnu prodaju konzola onda trebaju preduhitriti Steam Machine 2.0 i integrirati Windows ili potpuno ici u smjeru HandHelda i publishera. Amd radi mocne Apu-e a tu je sada i AI Fsr 4, tako da Valve, Xbox i Sony imaju podlogu za novi povoljni hardware.

stitrek koliko se pričalo je da je Xbox bio u dogovoru sa Nvidiom za sljedeći hardware, ili da će ići na ARM handheld verziju, a ne sa AMD

somethingwrong

Arm kemijanje bi bilo dodatno kompliciranje za Xbox i performanse bi bile slabije, a vecinaki fokus Xboxa su X86 igre i portovi za PS5. Nintendo je Arm i ima smisla samo za HandHeld zbog iskoristivosti baterije, X86 ima sve ostale prednosti bez obzira sto Windows ima opciju i za Arm.

montoya

Ma daj do kad ćemo slušat te bedastoće o kočenju drugih platformi 😁😁

Prvo i osnovno ne kužim koja čuda vi to očekujete po pitanju grafike?? 960 fps-a i fotorealizam??

Šta vam to još treba?

Igre izgledaju bolje nego ikad i zahvaljujući Xbox-u series s dostopne su velikoj većini ljudi po povoljnoj cijeni.

Druga stvar, imam doma Ps5 i X series s i odgovorno tvrdim da velika većina bolje rade na Xboxu, plus i sama konzola je fluidnija i brža u rebootu od ps5.

I treće, po toj logici najviše razvoj igara koče PC igrači koji igraju na kantama sa minimum postavkama a takvih je najviše 🤷‍♂️

Da ne govorim koliko je truda potrebno za optimizaciju takvih igara.

Tako da…šuplja priča.

Povezano s diskusijom: [unknown discussion]

Ne slazu se likovi koji su Xbox vjv vidjeli samo na slici. Series X je bolja i brza konzola od PS5. Brzi boot, pregledniji UI, quick resume I TO na vise igara, bolji store itd. Jedino u cemu je PS5 bolji je HDR na home screenu.

solidmerlin Imam obje konzole i OS je meni osobno puno bolji na Xboxu. Brzi, pregledniji s puno vise opcija i customizacije, ali to je manje vise jedino sto je bolje.