• Gaming Vijesti
  • Prvi detalji o novom Battlefieldu: Povratak klasa, 64 igrača, moderni setting, uzori su BF3 i BF4

Daj boze da bude nesto od ovoga 🙏🙏

• FFA +1

weky Nisu spominjali back to core, a nakon sta su se opekli za BF2042 kao nikad dosad, ja se nadam da su naucili lekciju. Isto tako mi daje nadu sta je ovo vjerovatno zadnja prilika za BFserijal ako ovo faila vrlo vjerovatno ce EA zamrznit taj IP.

Neznam, skeptican sam, jer i dalje je to prevrtljivi EA, a BF je isto poceo srat sa sadrzajem i izmisljanjem tople vode

Fenix On je tek dosao nakon 2042 jel? Kao da me sjecanje sluzi da su njega stacvili za glavnom na BFu nakon fijaska

Trebali bi sad ići na sigurno i bez zajebancije, mislim da si ne mogu dopustiti još jedan 2042 slučaj.

DarkPunisher da, on je došao par mjeseci nakon. Preokrenuo je 2042 koliko se moglo što je, ajde, prvi plus

Drzim fige, jer mi fali dobri stari BF

Thank God da se vraćaju klasama, mislim, nepojmljivo mi je da no-name gruntovi iz BF3 - BF1 imaju bolje quoteove nego ovi likovi s pričama i backstorijima iz 2042, dan danas tu i tamo quoteam nešto iz BF3 i 4 lol

E al sad me zanima kako planiraju balansirati klase? (U smislu oružja, radnji koje daju XP - osim killova, assistova, objectiva… itd.) U BF3 i 4 Assault je imao najbolje puške za generalnu borbu, uz to ima medkits i defibs, ne da bi samo generalno briljirao u pucnjavi, već s healanjem i reviveanjem bi se nagomilao XP i ful je lako dobivat levele i otključavat nove stvari. Support je tu drugi, zbog ammo-a, ali Engineer i Sniper zaostaju jer su vrlo situational (Engie s PDW može lupat close range ali ako je neka otvorenija mapa, npr. Golmud Railway, onda je u banani. Sniper je možda u malo boljoj situaciji nego Engie jer ima gadgete za sakupljat intel i ne očekuje se da sniper ide close-range naravno) Recimo, BF1 balansira klase na način da svaka klasa ima svoj "range" (Assault ima close range za čistit zgrade i rovove, Medic ima medium, čak i long range puške, Support je close - medium s LMGjevima, ona početna nepreciznost kod pucanja je užas tho, a Sniper je sniper)

Iako je BF3 i 4 vrhunac, puno ljudi još voli i BF1, majstorski su izveli immersion i do dan danas igra ima onaj "wow" faktor kad se trči sa squadom kroz artiljeriju i dim…. Ah memories.

Nadam se da neće potpuno ignorirati ostale BF igre jer su imale fora ideje ili Quality of Life improvemente (evo ovako odmah mi pada na pamet BF3 i 4 - određena all-class oružja, BF1 - artiljerija stvara rupe u zemlji za zaklon, unaprijeđeni movement i skakanje preko zidova i sl. BF5 - crouch trčanje, fortifikacije, ležanje na leđima, BF2042 - Portal i Plus sistem za attachmente…)

Znam da već sad brbljam u prazno al ono, lagano sam optimističan, ima nade!

Brijac Da ovo izgleda bas da ce ici na sigurno. I to je ono sta serijalu sad treba.

Znam da je unpopular opinion ali meni je 128 igraca i kaos koji donosi super stojao BFu (samo sta su mape bile lose dizajnirane)

Tako da se nadam da ce naknadno opet dodat breaktrough mode ili neki drugi mode bar sa 100igraca.Sa novim mapama koje su iskljucivo za to radene.Ali to je sad totalno nebitno neka se fokusiraju na core i neka opet naprave dobar BF.

Sa destrukcijom,sa klasama, bez woke BS i bar neko vrijeme bez overthetop skinova koji ubijaju imerziju.

E da i nadam se da ce dodat opet squad pointse i call-inove iz BF5