Fenix Teško ih je kriviti u svakom slučaju, iskoristili su tu jednu priliku koja u gamingu dođe jednom u valjda 100 godina s HL2 launcherom za Steam i ostalo je povijest. Iskreno ne znam kako će itko preokrenuti situaciju na PC-u čak i ako stave neke dodatne regulacije, tipa da možeš ustvari preprodati svoju igru i sl.
Steam je okupio ogromnu bazu korisnika sa svojim bibliotekama igara koje prosječni korisnik nakon već par godina broji u desecima ili stotinama, nude najbolju funkcionalnost storea, profila, zajednice i općenito iskustva korištenja, svaki izdavač koji želi dobro poslovati jednostavno je praktički prisiljen staviti igru i na Steam, popusti su ako ne najbolji onda barem najkonkurentniji, najbliži konkurent po uloženom kapitalu (Epic store) i dalje mora igrati na kartu besplatnih igara da bi privukli gamere (i svejedno ne postižu željene rezultate i vjerojatno nikad neće).
Mislim, stvari su već dugo vremena jasne. Uz ovakav postojeći dominantni način digitalnog poslovanja, distribucije i konzumiranja igara Steam je neprikosnoven na PC-u i tako će i ostati. Nitko sretniji od tih 350 ljudi s GabeNom.
Ja, sebičan kakav već jesam, kao Steam korisnik i jedan gamer sada s već sasvim pristojnim stažom samo želim u nekoj budućnosti odigrati HL3.🙃 Mislim da Valve itekako ima sposobnosti i mogućnosti (novca nagađam da imaju na računu, ha ha) ponovno oformiti produkciju nečega što bi ponovno uzdrmalo FPS žanr I postavilo neke nove standarde (s Alyx su ajmo reći to u dobroj mjeri postigli za VR). Samo se opet vraćamo na ono prvo da su uboli zlatnu žilu i da im to u ovom trenutku ili ne treba ili možda s trenutnim aktualnim hardverom ne mogu ostvariti svoju viziju. Na stranu HL3, volio bih vidjeti i neki novi Portal, čak i nove verzije njihovih esports igara.
No nećemo se ni lagati, s obzirom na plaće više od svega bih volio raditi u Valveu.😅