Slažem se sa šefkom u nečem a to da ne treba toliko ganjat sve bolju grafiku kao da smo na miss grafike i onda da nvidija i amd trljaju ruke.
A ne slažem se da su predugačke. Nekim im fali još.
Slažem se sa šefkom u nečem a to da ne treba toliko ganjat sve bolju grafiku kao da smo na miss grafike i onda da nvidija i amd trljaju ruke.
A ne slažem se da su predugačke. Nekim im fali još.
Nije igrao Call of Duty.
Veliki dio igara je predug.
15-30 sati za linearnu avanturu super. Open world iki RPG 60-80 idealno.
Potpuno je u pravu. Stellar Blade je od ovih zadnjih igara bio optimalno dug. Spidey 2 je stvarno nepotrebno razvučen.
Hellblade 2 je od 8-12h pa ne valja
Ma Igre su prekratke,pogotovo igre sa storylinom,svaka bi tribala imat bar 200 sati,da ono što platis i dobijes…
weky Spidey 2 je stvarno nepotrebno razvučen.
Znam da baitaš, al Spideyu 2 fali bar 5 sati main storya.
laby1950 Ma Igre su prekratke,pogotovo igre sa storylinom,svaka bi tribala imat bar 200 sati,da ono što platis i dobijes…
I dobiješ Ubisoft. Nije samo vrijeme igranja vrijednost u igri. Pogotovo ako je content nikakav.
Fogij i neki drugi se neće složit, ali grind nije gameplay mehanika nego loš game dizajn.
wooddiebone dobar grind je gameplay dizain, k tome i uzasno tezak za napraviti, a da bude dobar. PoE kao ogledni primjer dobrog grinda
wooddiebone Znam da baitaš, al Spideyu 2 fali bar 5 sati main storya.
Ne baitam. Na momente je bio tako umjetno razvučen. Ono kad voziš bicikl, šećeš, šuljaš se. Baš ono naglo uspori, ali ne zbog pacinga, nego eto, da produži
Onda su trebali izbaciti sve dijelove kad igraš s MJ, onaj nepotrebni Carnage dio, pola stvari s Harryem i praktički cijeli Milesov storyline, koji je baš užasan.
Možda igra ne bi bila predugačka da je zapravo zanimljiva. Onaj dio s Kravenom je rushan skroz, a super je lik. Mogli su to doraditi umjesto da idu u nepotrebnu širinu.
Eto, koliko traje neka igra predugo ili prekratko je posve subjektivna stvar.
Šef plejke možda i ne igra puno a možda niti nema neku svoju omiljenu pa izjavi tak nešto.
Za igru koja nam se jako svidi željeli bismo da traje što dulje i ispada na kraju da nam je i prekratka.
Single player AAA igre 10-15 sati ali zato sa izlaznom day one cijenom od 30-50€, resurse uložiti više na pricu i likove a manje na grafiku.
Dobar grind nije grind. Doslovno u definiciji grinda stoji naporan dosadan posao.
Postoje igre u kojima farmaš xp ili resurse igranjem igre što je zabavno i postoje igre koje zahtjevaju od tebe da ponavljaš nikakve zadatke ili combat encountere da bi postao bolji ne svojim skillom nego u arbitrarnim statovima da bi pak time zadovoljio requirement idućeg zanimljivog komada contenta u igri.
Apsolutno se slažem da postoje igre u kojima je zabavno ić okolo i zapravo se igrat bez da igra sama po sebi nudi nekakav quest ili objective, jebemu upravo su te igre najbolje igre, ali u trenutku kad igra počne zahtjevat grind za progresiju, tu pričamo o lošem game designu.
Po meni dobro dizajnirane igre same po sebi vuku da radiš stvari van glavnog i sporednih quest lineova jer su zabavne za igrat i nude mehanike s kojima je zabavno eksperimentirat. I ima takvih igara ko u priči, nije da ih fali.
Ići ću u svom stilu korak dalje pa ću reći da je tipični WoW MMORPG dizajn loš dizajn u startu. Kao i sve što se bazira na tome da igrač ima obavezu igranja i prijeti FOMOom. Na kraju imaš osjećaj zadovoljstva dok grindaš jer dobiješ dopamin rush od zlatnih i svjetlucavih pop upova i rijetkog loota za kojeg si ubio istog bossa 40 puta i svaki put čekao u nekom hubu da se skupi party randoa koji isto to radi.
To je sve vrlo usko vezano za monetizaciju našeg vremena provedenog u igri umjesto igre kao proizvoda i kreativnog stvaralaštva.
Al to je moj pogled na stvari, nitko s pola mozga ne može osporit da postoje divljaci ko vi koji iskreno uživate u takvim stvarima
I opet u svom stilu okrećem ploču jer zapravo nemam temelja da pričam da je to loš game dizajn kad se nekima upravo takav najviše sviđa.
U biti neznas ni sam sto pises i sto si htio reci
Teško je kreativni medij poput igara kvantificirati u minimalni / preporučeni broj igrivih sati. Karikiram, Guild Wars 2 mogu igrati stotine sati i bit će mi genijalan za uložene novce cijelo vrijeme igranja. Hellblade 2 sam odigrao za 11 sati i opet mi nije žao uloženih novaca za odlično iskustvo koje sam dobio, iako je prosječna cijena sati igranja kudikamo veća. Sve je to vrlo subjektivno, kao što su vrijednosti vrlo individualne. Naravno, izdavači će kraće igre u pravilu manje naplatiti, no ako iste pomicu granice u nekim segmentima i brend je dovoljno jak, to će opet imati veću cijenu u startu.