Idući Xbox bit će Windows PC, tvrdi novinar blizak Microsoftu
Nadam se da AMD priprema rješenje sa snažnim APU procesorom i najvažnije dobrom cijenom.
PC po cijeni konzoli zvuči pre dobro da bi bilo istinito
Ovo će de facto biti onda nešto poput Steam Decka - referentni uređaj gdje je naravno cijeli UI dizajniran oko upravljanja kontrolerom, no pritom će se moći u potpunosti zaobići Xboxova platforma i gore instalirati npr. Steam ili EGS, tj. bilo koja Windows aplikacija. Ako idu u tom smjeru, dosta consumer friendly potez, s time da bi onda i drugi proizvođači mogli napraviti svoju verziju Xboxa (sličnih mogućnosti u određenom cjenovnom rangu).
Vjerojatno ce onda PC igre imati samo oznaku (optimized for Xbox), kao što npr. na Steamu bude oznaka “Steam Deck Verified”.
Svakako dobra ideja i jedini održivi smjer za Xbox naspram snažne Playstation/console platforme, šuškalo se i da Valve radi na novom PC/Steam Machine…
Konzolna ubojica, barem konzole kakve znamo. Gabe bio i ostao vizionar sa Steam Mašinama, samo što ćemo sada dobiti dedicated Windows mašine. Ako cijena bude prihvatljiva naspram performansi ovo ide day 1 bez oklijevanja.
- Uređivano
Da, Xbox mi mogao imati dosta snažan hardware za nisku cijenu jer su ogromna firma koja to može izvesti, otvoreni/univerzalni sistem za sve operativne sustave je još jedan plus, sa time bi i Linux/Proton gaming mogao profitirati ako Valve ode još više u tom smjeru, Deck je bio katalizator za to.
Ne kužim koliko će im ovo pomoći (ako uopće) ali najbitnije da kompletno odustanu od ekskluzivnosti, to bi bilo najsmislenije.
- Uređivano
Zero Ne kužim koliko će im ovo pomoći (ako uopće) ali najbitnije da kompletno odustanu od ekskluzivnosti, to bi bilo najsmislenije.
Kljuc je ici na sve platforme i prodavati igre, postati najveci publisher, od Xbox konzola su imali minimalnu zaradu, sa ovom PC/hibrid konzolom ce imati otvoreniji pristup i vjerovatno ce privuci veci broj korisnika od klasicne zatvorene Xbox konzole koja se nikako nije mogla boriti sa Playstation.
Emulacija Playstation igara na Xbox proizvodu ce biti zanimljiva
Sve to u teoriji dobro zvuči, ali sumnjam da će i u praksi. Tržište za neke multifunkcionalne uređaje je ograničeno, većina igrača će radije birati plug&play konzolu. A opet je tu i pitanje povrata uloženog ako će ljudi kupovati Xbox na kojem možda uopće neće kupovati igre preko MS storea ili možda neće htjeti imati pretplatu.
Mislim, raspravljali smo o tome već. Ja i dalje ne vidim neki profit za njih ako to naprave. Ako se dogodi…odvažan iskorak u svakom slučaju, možda i zadnji prije nego kompletno odustanu od tradicionalnog hardvera i orijentiraju se na XCloud i pretplatu/e.
- Uređivano
Dao si kompletan odgovor i moguci smjer, sto se tice plug&play, imat ce default Xbox OS a Windows odabir među opcijama, znacini dalje klasicna konzola za casualce a mini PC za geekove i one što kemijaju, svakako win-win
Nekome tko igra i ponekad koristi osnovne PC stvari, nece trebati bolji uređaj a broj takvih korisnika je najveci…klasicni PC ce ostati za entuzijaste i one koji trebaju visoke performanse i modularnost.
Popularnost takvog uređaja bi mogla napraviti veliku disrupciju na podrucju entry/mid procesora i grafickih kartica, AMD-u ovo treba biti imperativ da budu izvođaci radova
Zero Tržište za neke multifunkcionalne uređaje je ograničeno, većina igrača će radije birati plug&play konzolu.
Steam Deck je npr cisti plug&play, iako ga možeš koristiti kao tipičan PC.
- Uređivano
Ne znam na što ciljaš, ali ja kažem da znaju da bi se to prodavalo tako onda bi prije 4 godine izdali takvu konzolu s Windowsima.
Mislim da oni jednostavno ne znaju što bi, prvo bi igre trebale biti za sve pa su se studiji počeli kupovati i igre prebacivati na ekskluzive, sad ipak te igre postaju multiplatform, studiji se zatvaraju, onda bi od sljedeće generacije trebalo sve ići kroz cloud, a sad opet nova konzola, Gamepass isto izgleda ne ostvaruje planirane razultate.. tak da ono, pokušavaju, ali ko zna šta će biti.
Xbox je windows masina, skresani windows, ali windows
Pa ciljam na to da ti izjava nema logike, zašto to nisu 2013 ili kad već napravili sa One X. Skužili su da su zajebali skroz i da im prodaja od konzole ne ide u prilog. Ja dajem ruku u vatru da sutra Micrsofot ili Sony najave novu verziju konzole sa podrškom za Steam OS ili Windows da bi rijetko tko ovdje a i općenito odolio. Staviš neki gaming UI za gaming mod i u desktop modu imaš pristup normalnom računalnom sučelju.