• Gaming Vijesti
  • Idući Xbox bit će Windows PC, tvrdi novinar blizak Microsoftu

Zero Ne kužim koliko će im ovo pomoći (ako uopće) ali najbitnije da kompletno odustanu od ekskluzivnosti, to bi bilo najsmislenije.

Kljuc je ici na sve platforme i prodavati igre, postati najveci publisher, od Xbox konzola su imali minimalnu zaradu, sa ovom PC/hibrid konzolom ce imati otvoreniji pristup i vjerovatno ce privuci veci broj korisnika od klasicne zatvorene Xbox konzole koja se nikako nije mogla boriti sa Playstation.

Emulacija Playstation igara na Xbox proizvodu ce biti zanimljiva😁

Sve to u teoriji dobro zvuči, ali sumnjam da će i u praksi. Tržište za neke multifunkcionalne uređaje je ograničeno, većina igrača će radije birati plug&play konzolu. A opet je tu i pitanje povrata uloženog ako će ljudi kupovati Xbox na kojem možda uopće neće kupovati igre preko MS storea ili možda neće htjeti imati pretplatu.

Mislim, raspravljali smo o tome već. Ja i dalje ne vidim neki profit za njih ako to naprave. Ako se dogodi…odvažan iskorak u svakom slučaju, možda i zadnji prije nego kompletno odustanu od tradicionalnog hardvera i orijentiraju se na XCloud i pretplatu/e.

Zero

Dao si kompletan odgovor i moguci smjer, sto se tice plug&play, imat ce default Xbox OS a Windows odabir među opcijama, znacini dalje klasicna konzola za casualce a mini PC za geekove i one što kemijaju, svakako win-win👍

Nekome tko igra i ponekad koristi osnovne PC stvari, nece trebati bolji uređaj a broj takvih korisnika je najveci…klasicni PC ce ostati za entuzijaste i one koji trebaju visoke performanse i modularnost.

Popularnost takvog uređaja bi mogla napraviti veliku disrupciju na podrucju entry/mid procesora i grafickih kartica, AMD-u ovo treba biti imperativ da budu izvođaci radova😁

prayer Ovo će se prodavati kao vrući kruh.

Da je tako napravili bi to već u trenutnoj generaciji.

Zero Tržište za neke multifunkcionalne uređaje je ograničeno, većina igrača će radije birati plug&play konzolu.

Steam Deck je npr cisti plug&play, iako ga možeš koristiti kao tipičan PC.

prayer

Ne znam na što ciljaš, ali ja kažem da znaju da bi se to prodavalo tako onda bi prije 4 godine izdali takvu konzolu s Windowsima.

Mislim da oni jednostavno ne znaju što bi, prvo bi igre trebale biti za sve pa su se studiji počeli kupovati i igre prebacivati na ekskluzive, sad ipak te igre postaju multiplatform, studiji se zatvaraju, onda bi od sljedeće generacije trebalo sve ići kroz cloud, a sad opet nova konzola, Gamepass isto izgleda ne ostvaruje planirane razultate.. tak da ono, pokušavaju, ali ko zna šta će biti.

Xbox je windows masina, skresani windows, ali windows

Zero većina igrača će radije birati plug&play konzolu.

PC je danas plug and play, driveri za GPU se automatski nadograde isto kao i OS od konzole, nema tu nikakve razlike. Sad sa ovom mašinom biti će gamepad kompletno prilagođen za pali/gasi mašinu i to je to, plug and play.

Brijac

Pa ciljam na to da ti izjava nema logike, zašto to nisu 2013 ili kad već napravili sa One X. Skužili su da su zajebali skroz i da im prodaja od konzole ne ide u prilog. Ja dajem ruku u vatru da sutra Micrsofot ili Sony najave novu verziju konzole sa podrškom za Steam OS ili Windows da bi rijetko tko ovdje a i općenito odolio. Staviš neki gaming UI za gaming mod i u desktop modu imaš pristup normalnom računalnom sučelju.

prayer

Da, ali ako je to tako jednostavno i 100% dobitna kombinacija napravili bi to već ranije. Tvoji komentari nemaju logike.

Linux se mogao instalirati na prvim verzijama PS3 konzole što znači da se već tad moglo. S PS5 i Series X bi već mogli čuda izvoditi s time.

Brijac

Pa dobitna je, ali ne kada imaš konzolu koja ti je zatvoreni sustav i 100% dobiti od ekskluziva i od pretplata. Sada kada se niti ta konzola ne prodaje nemaju baš previše izbora osim ići multiplatform pa i samim time napraviti HW koji takvu filozofiju prati. Nema logike raditi takvo što prije kada nemaš takvu poslovnu filozofiju, zar ne?

prayer

Ali ako je to toliko očito da je to dobitna neporiješiva kombinacija, svi bi se davno prebacili na tu poslovnu logiku, ne bi isprobavali neke druge upitne poslovne logike, zar ne?

Brijac

Pare i situacija su ključne stvari u tome što ti govoriš, tad su imali šansu za zaradu preko konzola i Xbox ekosistema ali su zajebali, sada to više nije tako pa zbog toga i stavljaju svoje ekskluzive na druge konzole i rade HW koji će klati ostalo kako se čini i po samoj snazi a i po samim mogućnostima. A izmeđuostalog zašto se prepiremo, da sutra Sony najavi novu inačicu PS5 sa mogućnosti instaliranja Steam OS-a i igranja Steam igara 90% ljudi bi skok na to napravili instant i imali bi ogromni uljev novih korisnika sa PC-a, isto kao što će biti kada izađe nova Xbox konzola.

prayer

Ja ti samo kažem da to nije 100% dobitna kombinacija kako ti kažeš jer to bi i Sony odmah napravio, vjerojatno i Nintendo da konkuriraju Steam Deck-u. Možda i budu, ali kažem, po meni je to dobar pokušaj, ali sigurno ne baš siguran uspjeh.

Znači pričam samo o Xboxu, nego općenito.

prayer da sutra Sony najavi novu inačicu PS5 sa mogućnosti instaliranja Steam OS-a i igranja Steam igara 90% ljudi bi skok na to napravili instant i imali bi ogromni uljev novih korisnika sa PC-a

Onda mi reci zašto to ne bi napravili?

Napokon. Konzole kakve trenutno postoje su za mene muzejski primjerci. Ne treba mi uređaj i da me Sony/MS smatra glupim pa sve što mogu je pokrenut igru i downloadat update u pozadini…

Meni se jako sviđa ova ideja. Konzola od 500-600 eura na kojoj ću moći igrati sve igre s svakog storea.

Brijac PS imam a Nintendo me ne zanima.

Btw imam manju kolekciju igara na Steamu, Epic stalno nešto poklanja, Xbox Store/GP…

Brijac jer to bi i Sony odmah napravio, vjerojatno i Nintendo da konkuriraju Steam Deck-u

Brijac Onda mi reci zašto to ne bi napravili?

Nebi iz čisto financijskog razloga, i Sony i Nintendo stoje puno bolje po prodaji konzola pa samim time samog software-a te pretplata nego Xbox i to činjenično i statistički. Zašto bi otvorili platformu i dali tipa 30% Steamu za svoje igre kad imaju svoj store gdje se igre jako dobro prodaju i imali ljude koji ne plaćaju PS+ ili Nintendo Online? Iz istog razloga Microsoft to nije napravio na početku generacije sa Series linijom, ali su se zajebali. Ovako će imati konzolu gdje će stari korisnici imati pristup svojim igrama i ekosistemu, otvorit će nove mogućnosti time privući još vise ljudi koji će kupiti njihov HW. Zamisli Steam mašinu jačine PS5 ili Series X po cijeni of 700-800€, to bi letilo sa polica brzinom svjetlosti pogotovo kad iza toga stoji neko jače ime poput Microsoft ili tko god.