Solid Snake
Hahah. I ti imaš ostatke starije od pet godina. ;D
Skužio si konsenzus. Čak se ne trebam previše truditi da te uvjerim. Znam (po sebi) da sigurno imaš milijun stvari na pameti za odigrati i zato ono najbitnije što trebaš znati o Catherine je da ona ipak nije Persona 5 time investment. Znači radi se o igri u kojoj i da radiš sve šta ti se ponudi u njoj (a znam da hoćeš ;D), nećeš preći debelo iznad 25-30 sati, dok se sami main story da prešibat u 10-15 (ovisi koliko si dobar). Iako treba napomenuti da igra ima 8 krajeva; uz pametno sejvanje - nema potrebe da igraš svih 8 prelazaka od nule.
Kao šta je već spomenuto, igra praktički svakih mjesec-dva-tri završi na cifri od 38 kuna za PS3 verziju, šta je bolesno dobra cijena. U tom slučaju je preporučam ne samo tebi, već svima. Da, možeš čekati i ovaj remake, mislim da se stvarno mora dogoditi čudo da bude lošiji od originala, vjerujem da će to biti definitive izdanje i sigurno će nas par igrati odmah po izlasku pa je možda veći gušt i zeitgeist, ali siguran sam da ćeš se previše napaliti kad amigo Fox izbaci tekst o originalnom izdanju, tako da... ;D
I pošto nas smatram dosta sličnima, gotovo sam siguran da će ti se svidjeti.
Ona predstavlja savršen blend izazovnosti, japanskog ludila i nekih životnih situacija s kojima su se mnogi od nas barem jednom susreli, a sve to začinjeno nestvarno genijalnim Megurovim soundtrackom koji savršeno kombinira klasiku i modernije tonove.
Ali zamisli ti te tipove u Atlusu. Koliko su talentirani i legendarni najbolje opisuje jedan intervju Hashina kad je izjavio da je Catherine zapravo prvenstveno trebalo biti uvježbavanje i usavršavanje
enginea za P5. Šta ispada da je Catherine glorified Tech-Demo.
I nevjerojatan je zapravo utjecaj i ugođaj Persona serijala na Cat. I suprotno u slučaju Cat. - P5. Zbog atmosfere, scenarija i likova za mene ovo bez problema može proći kao Persona
spinoff. Atmosfera je stvarno jedna od najboljih od naslova sa prošlog gena, a najbolje je dočarao jeedah (siguran sam da je to bio on) kada je završavao igru pa je pričao kako mu teško pada rastanak.
P.S
Kad budeš pisao tekst, jedan pasus mora biti za Stray Sheep.
Inače, iznenađen sam u globalu koliko nas ovdje hvali Catherine. Uistinu best timeline yet. ;D Stvarno mi se sviđate, FFA.