Upravo to što je drukčija od Dark Soulsa bi i trebala biti najbolja stvar ove igre. Točnije, najbolja stvar FromSofta jer je čisti dokaz toga da znaju raditi i više od jednog tipa igre. Dakako, smatram da to nije nikakvo mjerilo po kojem bi se trebalo suditi o developeru, ako rade dobre igre, rade dobre igre, tu nema sumnje, ali ova igra, koliko god podsjećala na Souls, svojom se atmosferom razlikuje, a svojom borbom je otišla u sasvim drugom smjeru.
Počeo sam ovih dana igrati Dark Souls, iako ne stignem ni Sekiro igrati, i fascinantno mi je koliko stvarno jest drugačija igra. Dok sam u Soulsu defenzivno orijentiran, izbjegavam napade, koristim oporavak stamine neprijatelja da napravim nekakvu štetu, u Sekiru sam agresivan. Možda nisam dovoljno Soulsa odigrao, ali u Sekiru mi se čini da igrate kao da ste Souls boss. Vi ste agresivni i vi kontrolirate ritam borbe. Da, neprijatelj može poluditi i napasti vas svime i svačime, ali na vama je da napadate i da njihove kontranapade blokirate, samo da biste opet napali. Taj konstantan napad Sekiro čini izuzetno dinamičnom igrom.