Zavrsen prvi prelazak, uopce. Ocjena 8/10, nije u rangu sa remake, ali i dalje odlicna RE igra :)

Nemam previse zamjerki, neznam ni dal bi uopce trebao tako nazvati, vise je to stvar ukusa. Ugl. nije mi se bas svidio taj "coop"nacin igranja, te izostanak kutije... Samo je dovodilo do nepotrebnog odugovlacenje radi backtrackanja po određeni item.
Također nisam bas fan određenih novih protivnika, necu ih imenovat da ne spoilam nekome, jednostavno mi nekako ne pasu u taj seting...

Sve ostalo dobri stari Resident :

Samo 6 sati i 40 minuta za prelazak. Ocekivao sam da je duza igra.

Kao i svaki stari RE. Igru mozes prec za 2 h kad znas sta radis. Nekom treba i 10 12 h za ovaj naslov kao i za REmake.

Ovo je inace bilo na Normal uz maksimalno istrazivanje bez ikakvih guidea... Za usporedbu, REmake mi je trebalo 8 (sa Jill) :)

EDIT: Par puta sam izgubio i po sat vremena zbog smrti, pa bi onda taj dio proletio ponovno. Tako da ono, to vrijeme na kraju i nije toliko realno...

Nisam nikada imao dodir sa ovim dijelom.. Ovo je nešto kao stari, dobri 'Rezident ivlovi'? :) Ako je tako, ovo se mora nabaviti. Ionako nemam ništa igrati, osim fudbala, košarke i Kalodjutija.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Yep.
Barem po atmosferi,tipu zagonetki,kontrolama i minijaturnim đepovima.
Nije to RE4 il nešto da možeš nosit 123 različita predmeta.
2 lika.
6+6 đepova što daje total 12.
Nema Item Boksova što dosta fanova smatra manom,al meni osobno paše,jer daje dašak realizma.
Predmeti se ostavljaju po podovima prostorija.
Broj predmeta po prostoriji je ograničen na 8 il tu negdje.
Protivnici tog sustava prigovaraju da se zbog toga moraš prečesto vračati u potencijalno daleke prostorije kad ti treba neki Key Ajtem ili lijek ili tinta ili nešto,pritom zaboravljajući da ako pametno rasporediš što češ gdje odložiti,rijeđe češ se naći u smrtnoj situaciji,dok Ajtem Boxovi ne pružaju takvu fleksibilnost.
Ok u njih stane vjerojatno neograničena količina predmeta,al su fiksirani u točno određenim prostorijama,a onda bome ima backtrekinga itekako,a pogotovo ako se nađeš u nevolji.

Meni osobno se dopada to sa 2 lika iako lik s kojim ne upravljaš ima tendenciju rasipati dragocjenu municiju.
Cura(Rebeca)je puno ranjivija od tipa(Billy).

21 dana kasnije

6h mi je trebalo za prvi prelazak na HD remasteru. Dosta toga sam znao od prije jer sam igrao original, a i gustao sam polako. Remaster je odlicno rjesen, super izgleda nakon toliko godina. Nije na razini kao REmake kojeg drzim u sam vrh meni najboljih igara ali je jako dobar old school rezi naslov. Obavezna igra.

4 godine kasnije
    3 mjeseci kasnije

Kreuo igrati i došao do škorpiona i game over jer nisam sejvao. Nema veze, taman mi je trebalo da se naviknem jer je raspored kontrola malo drugačiji. Co-op mi je za sad super, jedino mi se ne sviđa što nema škrinje. 🙂

Ja jutros malo po REmakeu HD, ubijo pitona.

A je mi nateko palac od stiskanja run gumba (kvadrat)...

12 dana kasnije

Upravo završio. Srećom pa sam u drugoj polovini igre počeo paziti na zdravlje inače bi se pojeo živ na zadnjem bossu, a i ovako sam kombinirano potrošio 6-7 sprejeva.

Co-op je zakon, ali nedostatak kutije je bio naporan, na kraju sam je počeo sanjati. 🤣

Ja sam prešao REmake i baš nešto mislim da zbog tog inventory sistema neću opet prelaziti Zero. Dobro, možda hoću ako nabavim HD remaster jer imam ga samo na WiiU.

Ma ja sam sebi napravio bez veze više posla jer sam premještao iteme, a mogao sam bez problema sve što ne trebam ostaviti u glavnom hodniku mansiona.

9 mjeseci kasnije