Nakon 9 mjeseci koje je proveo u komi zbog udara groma nakon katastrofe koju je prouzročio akcelerator čestica, Barry Allen se budi i saznaje da mu je taj udar podario supermoć, nadljudsku brzinu. Uz pomoć ekipe iz STAR Labsa, koja je i prouzročila nesreću, Barry se bori protiv kriminala u Central City-u.
Barry nije jedini koji je dobio moć nakon katastrofe, dobili su je i drugi tzv. Metahumani, koji većinom imaju zle namjere, a Barry-ev zadatak je da ih zaustavi.

The Flash- IMDb link

Serija je bazirana na jednom od najpoznatijih heroja iz DC Universe-a, a ovo je 2. put da je napravljena za male ekrane.

http://www.youtube.com/watch?v=Yj0l7iGKh8g

Cast:

Grant Gustin- Barry Allen

Jesse L. Martin- Detective Joe West

Candice Patton- Iris West

Danielle Panabaker- Caitlin Snow

Rick Cosnett- Eddie Thawne

Carlos Valdes- Cisco Ramon

Tom Cavanagh- Dr. Harrison Wells

Lik je uveden preko drugog showa koji je također u vlasništvu CW-a, Arrow. Prva epizoda u kojoj se pojavljuje je 8. epizoda druge sezone Arrow-a, a nakon odličnog prihvaćanja od strane publike, dobio je svoj show.
U oba showa česti su crossoveri u kojima likovi iz jednog showa gostuju u drugom i obrnuto.

Serija je završila sa prikazivanjem 1. sezone, a 2. počine 6.10.2015.

Završila je i 1. sezona i moram reć da mi je prešla sva očekivanja, serija je svakom epizodom postajala sve bolja i bolja, a zadnjih nekoliko epizoda su vrhunske. Story arc je presavršen, a sad tko zna što nas čeka dalje. Nadam se da će biti nešo kao i Dexter koji je unatoč fenomenalnoj 1. sezoni nastavio i dalje bit vrhunski.
Zadnja epizoda je nešto posebno, cijelo vrijeme sam bio na rubu suza... u superhero seriji... da i to je moguće.
Likovi su fenomenalni, Grant Gustin kao rođen da glumi Flasha, a ostatak casta stvarno odlično pogođen. Svi doprinose showu odlično. Villaini u prvoj sezoni odlični, a pogotovo onaj glavni, koji stupa na scenu tek nešto kasnije u sezoni.
Stvarno sam oduševljen ovime što su napravili u 1. sezoni i samo se nadam da mogu ponovit nešto slično u 2. sezoni.
Čak mi je i bolja sezona nego ova 3. Arrowa koja je dosta kiksala.

Moram se složit da je stvarno odlična prva sezona.
Dokaz da se može napraviti, ajmo reć, tinejdžerska serija, a da nije djetinjasta, cheesy i blesava.
Puno ozbiljnija nego se to da naslutiti. Naravno, cijeli ton serije je više lighthearted nego što pokušavaju od Arrowa napraviti, ali unatoč tome, likovi, odnosi i emocije djeluju puno realističnije i moćnije.

U svakom emotivnom razgovoru se zaista osjeti težina. Nije samo do scenarija, naravno, već tome doprinose i fantastični glumci. Barry je odličan, ali underdog koji me se jednako dojmio je njegov "posvojeni" otac. Odličan je lik i svaki njegov dijalog je genijalan.
I na kraju imamo Dr. Wellsa koji mi je apsolutno maestralan. Tako kompleksan, tako slojevit, tako briljantan. Jedan od najboljih negativaca koje sam ikad vidio. Došlo mi je par puta da fakat rađe za njega navijam, nego za junake :)

Nadam se da neće past u kvaliteti u drugoj sezoni.

dobro da si spoilal glavnog negativca!
inace se slazem sa navedenim,odlicna serija.

Da, mislio sam da sam pisao dovoljno neodređeno da ništa ne spoilam, ali u pravu si, ipak sam spoilao. ;)

There, fixed it!

Genijalna serija, prva sezona je bila fantazija sad treba docekat drugu...

mjesec kasnije

idu mi na k... sa onim love pricama... Barry i ona njegova black women... ne mogu se sjetit kako se zove... pa daj joj vise reci da je volis i zelis! lol, a bas su jedno za drugo iako bi vise volio da je zbario onu malu koja radi u star labs-u sa Ciscom... inace serija kao serija ono... pretvorit ce se u nikitu, taj i taj zadatak i idemo ga rijesit.. brice vise kao da i nema nakon prve sezone, nije htio promjenit proslot.. i to je to kraj je bio Epic... ali ajde vidjet cemo kako ce izgledati druga sezona....

mjesec kasnije

Čuo sam od mnogo ljudi da su mrzili zadnju epizodu upravo zbog te emocijalne i ljubavne strane serije.
Meni to uopće nije smetalo!

Jedva čekam 2. sezonu!

BTW ako niste čuli najavili su glavnog negativca za drugu sezonu, stavit ću u spoiler ako netko ne želi znati. Malo ću u spoiler napisat i što znam da su najavili za 2. sezonu!

Glavni negativac biti Zoom. Različito od Prof. Zoom kojeg smo imali ove sezone. Taj Zoom je isto Reverse Flash, ali je negativac drugom Flashu Wally West.

Još sam čuo da će biti i paralelnih svemira i Zemlja u tim svemirima.

Možda nekima stara vijest ali vidim da nitko još nije pisao tu pa evo. Ne mogu dočekat da to sve vidim!

prejebena je zadnja epizoda,mene isto smeta ta romansica,ali ocito nist nemre bez toga.

Zadnja epizoda je imala dosta emocionalnih dijelova, ali iznenađujuće dobrih s obzirom na tematiku serije. Par puta sam bio na rubu suza... Nikad ne bi rekao da će se to dogodit u Flash-u.

da,pogotovo povratak u proslost,preemotivno.

Zadnja epizoda je imala dosta emocionalnih dijelova, ali iznenađujuće dobrih s obzirom na tematiku serije. Par puta sam bio na rubu suza... Nikad ne bi rekao da će se to dogodit u Flash-u.
Ne želim priznat, ali ja sam se i malo rasplakao kad je Barry bio u prošlosti s majkom!

Ne znam zašto, al najjača stvar u prošlosti mi je bila dok je "future" Barry mu rekao da ne spasi majku! Tako epic

Toliko se toga dogodilo u toj epizodi da zaboravim sam kraj, ko da nije završil na cliffhanger-u! XD

Zlajfa hvala na spojleru  :

Da li se to meni cini ili je Barryjev otac, Flash iz starije serije?

ne cini ti se :)

Zlajfa hvala na spojleru  :

Da li se to meni cini ili je Barryjev otac, Flash iz starije serije?
Sorry očekivao sam da ste pogledali već season finale Stavit ću u spoiler sad

Lijepo da se chakyu obracas sa postovanjem,pristojna ova mladez danas

Sorry očekivao sam da ste pogledali već season finale Stavit ću u spoiler sad
U zaostatku sam s serijama.  : 

Flasha sam tek na 5-6 epizodi. Gdje se pojavljuje covo iz Prison Breaka. Kasnije sam vidio u traileru za grupnu DC ekipu, da se zove Captain Cold  8)
Stalno je u planu, ali uvijek uleti nesto prije njega. Daredevil, Vikinzi i sl.

Lijepo da se chakyu obracas sa postovanjem,pristojna ova mladez danas
Valjda je vidio da sam sijed 

U zaostatku sam s serijama.  : 

Flasha sam tek na 5-6 epizodi. Gdje se pojavljuje covo iz Prison Breaka. Kasnije sam vidio u traileru za grupnu DC ekipu, da se zove Captain Cold  8)
Stalno je u planu, ali uvijek uleti nesto prije njega. Daredevil, Vikinzi i sl.
Pogledaj Flasha čim prije, mislim da je ovo već netko rekao ali serija postaje bolja svakom epizodom. Svakako pogledaj kad budeš mogao.

BTW ste vidili novo odijelo za 2. sezonu? Chaky samo za tebe ću ga stavit u spoiler  :

mjesec kasnije