Mozda bolje sacekat koji patch
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Svakako sam odlučio uzeti malo kasnije jer ću pričekati ako najave fizičko izdanje.
Ovaj tjedan mi dolaze nekoliko igara koje sam uzeo sa Ozone.
Presretan sam ko malo dijete jer je remake ovako dobro ispao. I htio bi Fallout 3 također u ovakvom izdanju.
@solidmerlin Evo prilika da napokon u životu odigraš pravu igru i uđeš u kategoriju GEJmera.
WRPGi, posebno koji odišu PC porijeklom, ne mogu proci kod mene (cast izuzecima). Velika je tu averzija ali posto je na GPu mooožda oprobam jednog dana kad budem viška raspoložen.
Uz Halo 4 sam dobio promo kod Skyrima kojeg sam poklonio rođaku.
solidmerlin Znam, zajebavam. Ako ne voliš wRPG-ove, ovo je među zadnjima koje bi trebao probati.
Heat Hvala. Idem da blokiram temu…
- Uređivano
Kod mene suprotno, ne mogu smisliti JRPG igre.
Zaobilazim ih ko mater ludu kćer.
virty I njih sam poceo izbjegavati. Blesave anime gluparije. Zadnjih godina pamtim samo DQ11 da je top liga. Ispod su Fantasian i Talea of Arise. Eh da i Xenoblade.
milicevic87 Dobro ovo je UE5 koji je neoptimizirano smece al nov al skyrim engine je više manje složen selotejpom od morrovind engine koji je kaj 20 god star
Dobro se sjećam kada sam prvi put pokrenuo Oblivion.
Uvodna animacija je meni i dan danas jedna od najboljih ikada.
U ono vrijeme prvi izlazak u otvoreni svijet Cyrodiila je stvarno bilo nešto posebno.
Meni je to oduševljenje brzo splasnulo. PC mi je bio preslab i nisam mogao igrati jer to je bio slideshow kada sam izašao iz sewersa.
Igri sam se vratio par godina kasnije na PS3. Odustao sam nakon cca. 15 sati jer sam tada bio u nekoj životnoj fazi kada sam se ostavio gaminga na duže vrijeme.
Pokrenem remaster, krene epska mjuza i Patrick Stewart kaže: "I have seen the gates of Oblivion…"
Trnci su me prošli i oprala ne nostalgija. Genijalan intro…
Opširnije ću kada više odigram a za sada mogu reći samo da igra izgleda fenomenalno.
- Uređivano
Sada kada sam još par sati odigrao, moram reći da u open worldu ipak ima dosta stutteringa, u dungeonima radi bez štucanja. Ali meni trenutno ne smeta previše, da bi odustao od igre. Imam je na ps3, ali nikad je nisam igrao kak valja. Nije me uvukla u svoj svijet. Sad je sasvim druga priča, a i ja kako sam stariji više uživam u single player igrama.
Par novih screenshotova
Najdraži su mi soundtrack i istraživanje predivnog svijeta.
- Uređivano
Odigrao nešto večeras (2 i pol sata zapravo koja su prebrzo proletila), ovo je totalni povratak u doba dok je briga u glavi bilo kudikamo manje.
Za početak, igra je punokrvni remake, grehota je ovo nazvati remasterom. I izgleda na momente stvarno spektakularno (igrao na PC-u, ultra postavke s RT-om, DLSS na quality uz FG).
Ima naravno stutteringa (jbg, UE5 engine), no za sada nije bio da bi nešto pretjerano iritirao kod igranja (ili sam već otupio na isti). Framerate varira od 60 - 120 fps-a (uz pomoć fake frameova), ovisno jesam li u eksterijerima ili interijerima. No uz nvidia reflex, nije nešto primjetan input lag.
Za gameplay napišem neke komentare dok budem imao veću satnicu i vidim točno što su promijenili u odnosu na original. Krenuo s rogue klasom, dark elf. Naravno
Jeri bolja od KCD II?
Nisam igrao još, no koliko sam vidio, KCD 2 je podignuo quality bar koji je postavio Witcher 3. Ovo je i dalje 20 godina stara igra, samo u novom ruhu. Ne bih bas radio takve usporedbe.